Articol scris de Alex Ioniță
Potrivit The Mirror, UEFA pregătește schimbări masive privind organizarea UEFA Champions League, luând în considerare organizarea de meciuri și în afara Europei. Acest lucru ar fi o premieră în istoria Champions League. Potrivit sursei citate, UEFA și-a propus să aducă meciurile de Champions League mai aproape de fani, lansând competiția europeană și pe alte continente.
Comitetul executiv al UEFA se va întâlni în decursul acestei săptămâni, alături de Asociația Europeană a Cluburilor. AEC este formată din reprezentanții cluburilor care participă în competiție. Potrivit The Athletic, ideea meciurilor în afara Europei este sprijinită de marile cluburi care doresc ca fanii din toată lumea să se bucure de spectacolul din UCL. O altă schimbare majoră a Champions League va avea loc în 2024, atunci când faza grupelor va fi înlăturată. În loc de 32 de echipe, în cadrul competiției vor participa 36 de cluburi, care vor juca 10 meciuri, împotriva a 10 echipe diferite, 5 pe teren propriu și 5 în deplasare.
Liga Campionilor UEFA
Aleksander Cerefin, despre posibilitatea de a muta UCL în afara Europei: "Am citit uluiţi în presă"
21/09/2022 LA 14:49
CITEȘTE ȘI:

Unde ar urma să se joace meciurile din UEFA Champions League în afara Europei

Conform surselor citate, țări precum Statele Unite ale Americii, China sau state din Orientul Mijlociu sunt posibile candidate pentru organizarea partidelor, dar există și alte propuneri. Comitetul executiv al UEFA ar dori organizarea partidelor din faza grupelor în afara Europei, nu cele din fazele finale ale competiției.
Dar, dacă ar exista o cerere mare pentru aceste partide, se poate lua în considerare și mutarea Super Cupei Europei pe alt continent. Actualul sezon al UEFA Champions League reîncepe în aproximativ două săptămâni, după pauza generate de partidele echipelor naționale. Faza grupelor este programată să se încheie în această toamnă, înaintea partidelor de la Cupa Mondială din Qatar.
Liga Campionilor UEFA
Marseille și Frankfurt, în atenția UEFA după incidentele de la meciul direct din Champions League
15/09/2022 LA 12:30
Liga Campionilor UEFA
Hristo Stoichkov e supărat pe faptul că Barcelona l-a ratat pe Alphonso Davies! "A fost o greșeală"
15/09/2022 LA 11:59