Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

van Dijk sare în apărarea lui Trent Alexander-Arnold după golul de aseară. "Îi cunoaștem calitățile"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/10/2022 la 14:20 GMT+3

După o perioadă mai slabă din punct de vedere defensiv, apărarea lui Livepool a tot fost criticată, în principal Trent Alexander-Arnold, însă acesta a răspuns cum se putea mai bine, prin evoluția din teren. Fundașul englez a marcat ieri un gol superb cu Rangers, iar Virgil van Dijk îl susține în fața criticilor.

Liverpool's Trent Alexander-Arnold celebrates scoring a free kick to make it 1-0 during a UEFA Champions League match between Liverpool and Rangers at Anfield, on October 04, 2022, in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Trent Alexander-Arnold a fost intens criticat în ultima perioadă, iar aseară a marcat un gol superb în victoria echipei sale cu 2-0 contra Glasgow Rangers. Fundașul dreapta a înscris direct din lovitură liberă, fiind un răspuns perfect pentru criticii săi. De asemenea, acesta este încurajat și de unii dintre cei mai importanți fotbaliști din cadrul lotului, Virgil van Dijk, dar și de antrenorul Jurgen Klopp.

Van Dijk își susține colegul în fața criticilor

Colegul său din compartimentul defensiv, Virgil van Dijk și-a anunțat susținerea pe care o are față de fotbalistul de 23 de ani și a comentat inclusiv de faptul că Trent a lipsit din cadrul echipei naționale a Angliei.
"Știm calitatea pe care o are Trent și a demonstrat-o din nou și astăzi. Sunt în Marea Britanie de 8-9 ani și mi-am dat seama că toată lumea aici e foarte bună în a lăuda un jucător până la cer, dar și să-i lase să cadă cât de tare se poate. Cu asta avem noi, jucătorii, de-a face. Toată lumea vorbește despre cum ar trebui noi să acceptăm asta.
Este important să-l sprijnim atât pe el, cât și pe antrenor și clubul și fanii. Indiferent ce vor spune cei din exterior despre Trent, ne susținem mereu unul pe celălalt și știm că ne luptăm pentru a ajunge la consistența pe care am dovedit-o de multe ori în ultimii 2 ani. Vom ajunge acolo, sunt încrezător că vom ajunge cu toții acolo.
Cu toții venim la antrenament să devenim mai puternici, mai rapizi, să ne îmbunătățim, dar nu se pot schimba lucrurile într-un timp scurt, nu funcționează așa. Dacă nu a prins echipa națională, asta e în sarcina lui Southgate. El ia deciziile și toată lumea trebuie să respecte deciziile selecționerului. Singurul lucru pe care Trent îl poate face e să performeze cât mai bine", a declarat fundașul olandez la finalul meciului cu Rangers.
Citește și:

Trent Alexander-Arnold a fost criticat recent

Liverpool nu traversează o perioadă foarte bună, fiind abia pe locul 9 în Premier League cu 10 puncte după 7 etape, defensiva fiind îndeosebi criticată pentru faptul că nu se mai ridică la același nivel precum în sezoanele precedente. "Cormoranii" au încasat 9 goluri în cele 7 meciuri din Premier League, iar în grupa de UEFA Champions League a primit 5 goluri în primele două jocuri.
Trent Alexander-Arnold a fost ținta principală a criticilor, pentru că jocul său ofensiv a rămas la un nivel ridical, însă nu oferă deloc siguranță în compartimentul defensiv, ba mai mult, a fost surprins în câteva rânduri când rămânea efectiv blocat pe teren la fazele de atac ale adversarilor.

Jurgen Klopp îi ia partea elevului său

De asemenea, antrenorul german a declarat că-l susține pe Trent Alexander-Arnold, sugerând că nu el are o problemă defensivă, ci întreaga echipă, iar presiunea pe care fundașul dreapta o are pe umeri este una nemeritată.
"A făcut un joc bun, mai ales defensiv, și a marcat un gol minunat. M-am bucurat că a demonstrat tuturor că are calitate.
Nu putem vorbi despre asta în fiecare săptămână, dar Trent nu are nicio problemă defensivă, întreaga echipă are o problemă defensivă sau să sperăm că a avut o problemă defensivă, pentru că timingul nostru nu a fost unul bun și ne asumăm riscuri în apărare, toată lumea știe asta.
Dacă timingul nu este unul potrivit, deschizi spații, iar aceste spații sunt foarte des în spatele lui Trent, nu din cauza lui, din cauza altor situații și apoi el trebuie să alerge înapoi. Nu am fost într-un moment perfect și de aceea am ajustat-o într-un ritm moderat", a declarat Klopp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo