Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinicius i-a uluit pe experți după golul înscris contra lui Manchester City! "Nu știam că poate lovi mingea așa"

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2023 la 10:36 GMT+3

Real Madrid și Manchester City au remizat marți seară, scor 1-1, pe stadionul Santiago Bernabeu, în meciul din turul semifinalelor Champions League. Vinicius a înscris golul "galacticilor", reușita brazilianului fiind lăudată de mulți foști fotbaliști care s-au arătat încântați de talentul jucătorului de 22 de ani.

MADRID, SPAIN - MAY 09: Vinicius Junior of Real Madrid celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League semi-final first leg match between Real Madrid and Manchester City FC at Estadio Santiago Bernabeu on May 09, 2023 in Ma

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid și Manchester City au încheiat la egalitate, scor 1-1, primul meci din dubla contând pentru semifinalele Champions League. Vinicius a deschis scorul, în minutul 36, iar Kevin De Bruyne a egalat cu circa 25 de minute înainte de final.
Golul brazilianului a fost spectaculos, iar imaginile reușitei s-au viralizat imediat, adunând numeroase reacții pe rețelele de socializare, dar și în studiourile de televiziune din toată lumea, unde foști mari fotbaliști au lăudat prestația lui Vinicius.
Fostul jucător al Realului, Steve McManaman, a spus că acest gol a arătat de ce brazilianul de 22 de ani poate fi considerat cel mai bun jucător din lume în acest moment.
"De unde a venit asta? Nu știam că un bărbat de o asemenea dimensiune ar putea lovi mingea atât de tare. Prima sa atingere a fost genială, lăsând mingea să treacă de Gundogan, care nu-l poate doborî.
Puterea pe care o generează șutul său trece cu totul peste Ederson, care nu are nicio șansă. Bang! De nicăieri, 'Los Blancos' sunt în avantaj!", a spus dublul câștigător de Champions League la BT Sport.
La rândul său, Rio Ferdinand a fost extrem de impresionat de reușita lui Vinicius: "Mă minunez de calmitate, de curaj, de cum stau cei de la Real și așteaptă.
City a venit aici, i-a bătut din punct de vedere al posesiei, dar asta nu contează. Ei stau și așteaptă, sunt liniștiți, se concentrează și apoi, când vine momentul, elementul clinic al acestei echipe vorbește de la sine. Luka Modric câștigă mingea, Vinicius... Am luat-o razna, a fost o nebunie", a spus fostul fotbalist.
Citește și:

"Dacă Vinicius ar fi marcat și al doilea gol, ar fi fost cel mai bun jucător din lume"

Vinicius, care a ajuns la 7 goluri în acest sezon de Champions League, l-a uluit și pe Jamie Carragher. Fostul fundaș al lui Liverpool a spus că brazilianul urcă după fiecare prestație pe care o are pe lista lui cu cei mai buni jucători din lume.
"Am spus înainte de meci că Vinicius este printre cei mai buni cinci jucători din lume, dar de fiecare dată când îl văd jucând, el ajunge și mai sus pe lista mea. Dacă Vinicius ar fi marcat și al doilea gol contra lui City, ar fi fost cel mai bun jucător din lume", a explicat Carragher.
Nu în ultimul rând, Daniel Sturridge a avut și el cuvinte de laudă la adresa atacantului "galacticilor", pe care a spus că speră să-l vadă la un nivel din ce în ce mai ridicat.
"Sper sincer că va continua să se îmbunătățească. El te ridică de pe locul tău atunci când este la minge, dar când Madrid face pressing, el este catalizatorul. Cel mai bun jucător", a scris Sturridge pe contul său de Twitter.
Returul dintre Manchester City și Real Madrid, decisiv pentru calificarea în finala Champions League, este programat miercuri, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Cine va câștiga trofeul Champions League în acest sezon?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo