Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, cel mai vehement discurs din cariera de antrenor! Atac dur la arbitrul de la Inter - Barcelona

Nicu Savin

Actualizat 05/10/2022 la 07:36 GMT+3

Xavi a fost extrem de nervos la finalul partidei Inter - Barcelona, câștigată de italieni cu 1-0. Antrenorul catalanilor consideră că echipa sa trebuia să primească un penalty în finalul meciului și i-a cerut public arbitrului să ofere explicații pentru decizia de a nu acorda lovitură de la 11 metri la mingea atinsă cu mâna de Dumfries.

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei

Credit imagine: Eurosport

Barcelona a suferit al doilea eșec în acest sezon de Champions League. După 0-2 pe terenul lui Bayern, catalanii au pierdut și în fața Interului. Într-un meci în care Simone Inzaghi și-a jucat postul, "nerrazzurii" au făcut un joc mare și s-au impus cu 1-0 prin golul marcat de Hakan Calhanoglu în minutul 42.
Echipa lui Xavi a alergat după egalare în toată repriza secundă, dar inspirația în ultimii 30 de metri ai terenului advers le-a lipsit cu desăvârșire catalanilor. Deși a avut o posesie mult superioară, Barcelona nu a trimis decât două șuturi pe spațiul porții lui Onana, mult prea puțin pentru o echipă de la care așteptările sunt enorme. E adevărat că tot două șuturi cadrate a avut și Inter, dar formația italiană a fost mai eficientă și a știut ce vrea și ce poate pe tot parcursul partidei, făcând un joc tactic excelent.

Xavi, vehement la adresa arbitrajului, după Inter - Barcelona 1-0

Barcelona putea primi un penalty pe final, dar oficialii din camera VAR i-au transmis centralului Vincic că nu se impune această decizie. Arbitrul nici nu s-a mai dus la marginea terenului să vadă faza și jocul a continuat. Catalanii au explodat de nervi, iar la final Xavi a pus tunurile pe arbitru. Antrenorul Barcelonei a recunoscut totuși că echipa sa a făcut un meci modest.
"Sunt supărat pentru că este o nedreptate pe care a trebuit să o trăim. Am suferit o înfrângere foarte importantă. Mai avem trei finale de jucat și suntem într-o situație foarte incomodă. Arbitrul ar trebui să vorbească. Pentru mine este un henț clar. Arbitrul este foarte important în acest sport și ar trebui să iasă și să dea explicații.
Nu a vrut să mi le dea. Mi-a dat explicații despre golurile pe care le anulase, dar l-am intrebat despre ultima fază și nu mi-a răspuns. Asta este Liga Campionilor și ar trebui să concurăm mai bine. Am încercat și am generat mai mult decat ei, dar ei se apară foarte bine. Mă îngrijorează înfrangerea, e o situatie complexă și ne-au rămas 3 finale de jucat", a spus Xavi la final.
În urma rezultatului de pe Meazza, calificarea Barcelonei în primăvara Champions League este pusă în pericol. Evident, nimic nu e pierdut pentru catalani, care vor întâlni acasă pe Inter, săptămâna viitoare și cu o victorie ar fi din nou într-o poziție bună. Bayern va arbitra probabil lupta pentru locul doi în această grupă. Echipa lui Nagelsmann are maximum de puncte după 3 etape și lucrurile vor sta la fel după etapa a 4-a, când bavarezii vor juca cu Viktoria Plzen, formație pe care au învins-o azi cu 5-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo