Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, fermecat de 2 jucători de la Barcelona, după debutul în Champions League! "Nu am suficiente cuvinte de laudă"

Bianca Dumitru

Publicat 08/09/2022 la 08:49 GMT+3

Barcelona a debutat cu o victorie la scor în grupele Champions League, învingând-o cu 5-1 pe Viktoria Plzen. La finalul partidei, Xavi s-a arătat încântat de Robert Lewandowski și Ousmane Dembele, comparându-l pe francez cu Neymar.

Barcelona v Viktoria Plzen

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a câștigat meciul din prima etapă a grupelor Champions League, cu scorul de 5-1, în fața celor de la Viktoria Plzen. Franck Kessie, Robert Lewandowski de 3 ori și Ferran Torres au înscris, iar două dintre pasele decisive i-au aparținut lui Ousmane Dembele.
Prestația catalanilor l-a încântat pe Xavi. Antrenorul echipei blaugrana a avut doar cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi, evidențiind evoluțiile foarte bune ale lui Dembele și Lewandowski.
Pe francez, Xavi l-a comparat cu Neymar în cel mai bun moment al carierei sale, punctând că nu există un alt jucător de profilul său care să facă ceea ce reușește el.
"E dificil să remarc un singur lucru pozitiv, dar dacă ar fi să ales, aș rămâne cu intensitatea, atât în atac, cât și în apărare. Rămân și cu înțelegerea jocului. Am produs multă iluzie, lumea e dăruită. Sunt însă doar 3 puncte, trebuie să mergem la Munchen și Milano, abia a început competiția, dar era o victorie necesară, pentru că victoriile oferă moral și încredere!
Ousmane a fost foarte bine și Robert a făcut diferența... Am avut multe ocazii pentru a înscrie. Am fost superiori și de aici și rezultatul, deși ne-a deranjat să încasăm un gol așa, aproape de pauză, după o eroare a noastră.
Dembele e fericit, dă pase de gol, face diferența, e letal în bandă și este determinant. Am văzut puțini jucători cu capacitatea asta unu contra unu. E la nivelul celui mai bun Neymar. A suferit mult în ultimii ani și merită ce i se întâmplă acum. Nu e o extremă pură care să poată ieși în ambele benzi așa cum o face el", a declarat Xavi.
Citește și:

Xavi: "Pentru noi, Lewandowski e cel mai bun"

După victoria cu Plzen, antrenorul s-a arătat încântat și de prestația lui Robert Lewandowski, care a reușit un hat-trick. Polonezul a intrat, astfel, în istoria Champions League, fiind singurul fotbalist care a marcat, cel puțin o dată, 3 goluri într-o partidă pentru 3 echipe diferite, Borussia Dortmund, Bayern Munchen și Barcelona.
"Robert e mereu înfometat de goluri. E fantastic să îl ai în echipă, nu am suficiente cuvinte de laudă. Nu e doar pentru hat-trick-ul marcat, tot ce face și cum ajută în teren.
Pentru noi este cel mai bun. Pe lângă goluri, face echipa să joace, înțelege cănd trebuie să pună presiune, ne oferă multe soluții în atac, modul în care comunică, înțelege jocul. E la un nivel spectaculos. Cel mai bun? Sunt el, Benzema și Haaland", a adăugat Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Pentru Barcelona urmează, în La Liga, sâmbătă, deplasarea la Cadiz, iar marțea viitoare catalani vor juca la Munchen, pe terenul lui Bayern, în a doua etapă a grupelor Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo