Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

10 recorduri și statistici după Barcelona – PSG și Dortmund – Atletico! Mbappe, eroul serii în Champions League

Dani Morar

Publicat 17/04/2024 la 00:59 GMT+3

PSG și Borussia Dortmund se vor înfrunta în prima semifinală din Champions League în acest sezon, după victoriile clare cu Barcelona și Atletico Madrid. Odată cu finalul acestor duble, statisticienii au descoperit câteva cifre interesante legate de formațiile care au jucat în această seară.

La joie de Kylian Mbappé et du PSG, qualifié pour le dernier carré de la Ligue des champions

Credit imagine: Getty Images

PSG și Borussia Dortmund au reușit să întoarcă rezultatele din tur, când ambele au fost învinse la diferență de un gol, de Barcelona, respectiv Atletico Madrid. Francezii și nemții își vor disputa locul în finală, prima manșă urmând să aibă loc în Germania, iar returul pe Parc des Princes.
Odată cu returul celor două partide din sferturi, au fost doborâte câteva recorduri, iar statisticienii au găsit cifre care mai de care mai interesante. Mai jos vă prezentăm 10 dintre acestea:
1. Atletico Madrid a primit 5 șuturi pe spațiul porții în prima repriză a partidei cu Borussia Dortmund. Este prima dată când se întâmplă asta în Champions League, de la un duel cu Real Madrid, în mai 2017, în faza semifinalelor.
2. Atletico Madrid a beneficiat de 3 autogoluri din partea adversarelor în acest sezon de Liga Campionilor. Este al treilea cel mai mare număr, după ce Barcelona a beneficiat de 5 autogoluri în sezonul 2017-2018, iar Inter a beneficiat de 4 autogoluri în sezonul 2002-2003.
3. Atletico Madrid a fost eliminată în sferturile de finală ale UCL în ultimele trei apariții în această fază (2020, 2022 și 2024). Ei ajunseseră în semifinale în 3 din precedentele 4 ocazii (2014, 2016, 2017).
4. Barcelona a avut o posesie de doar 32,7% în fața lui PSG, cel mai slab procentaj al catalanilor în toate competițiile din sezonul 2013-2014 încoace. Totodatî, e cea mai slabă posesie a Barcelonei într-un meci de UCL, din 2003-2004 încoace, când Opta a început să înregistreze aceste date.
5. Kylian Mbappe a marcat 6 goluri împotriva Barcelonei în Champions League, catalanii fiind "victima" sa preferată. Doar Thomas Muller a dat mai multe goluri contra Barcelonei în competiție.

PSG - Borussia Dortmund, în semifinalele Champions League

6. PSG a devenit echipa care a eliminat-o pe Barcelona de cele mai multe ori în UEFA Champions League (3). S-a întâmplat în sferturi, sezonul 1994-1995, în optimi, sezonul 2020-2021, și în această seară.
7. Ousmane Dembele a marcat două goluri împotriva Barcelonei în Champions League, tot atâtea câte a dat pentru catalani în fazele eliminatorii ale competiției.
8. Atletico Madrid încheie camapania de UCL cu un record dezastruos. Echipa antrenată de Simeone a încasat cele mai multe goluri din istoria sa în acest sezon al Ligii Campionilor și a primit 4 goluri într-un singur sezon, în două partide diferite, doar pentru a doua oară în istorie.
9. Kylian Mbappe a urcat pe locul 9 al golgheterilor all time din Champions League. Francezul e la egalitate cu Zlatan Ibrahimovic și Andriy Shevchenko, toți cu 48 de reușite.
10. Mbappe a ajuns la 15 goluri înscrise în deplasare în fazele eliminatorii din Champions League. Doar Cristiano Ronaldo are mai multe, 23 de goluri în 39 de meciuri. Francezul a reușit performanța în doar 12 partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol