Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, șansă uriașă în Champions League! 5 nume grele care pot lipsi de la Bayern, în frunte cu Neuer și Coman

Dani Morar

Publicat 05/04/2024 la 16:41 GMT+3

Arsenal și Bayern Munchen se vor înfrunta în prima manșă a sferturilor Ligii Campionilor, marți, de la ora 22:00, pe Emirates. Englezii pot beneficia de o șansă uriașă, după ce Thomas Tuchel a anunțat că nu se poate baza în weekend pe 5 jucători importanți, aceștia fiind incerți și pentru duelul din UCL.

Neuer (l.) und Coman fehlten beim Abschlusstraining

Credit imagine: SID

Arsenal și Bayern Munchen au fost repartizate să joace una împotriva celeilalte, în urma tragerii la sorți a sferturilor UEFA Champions League. Câștigătoarea acestei duble va întâlni în semifinale câștigătoarea dintre Real Madrid și Manchester City.
Până la prima manșă de pe Emirates, care va avea loc marți, de la ora 22:00, ambele formații mai au de disputat câte un meci în campionat. Arsenal se va deplasa pentru meciul cu Brighton, în timp ce Bayern Munchen se va duela cu Heidenheim.
Înaintea partidei din Bundesliga, Thomas Tuchel a făcut un anunț extrem de neplăcut pentru fanii bavarezilor. Antrenorul a dezvăluit că nu se va baza pe 5 jucători importanți în Bundesliga, iar aceștia sunt în pericol să lipsească și în confruntarea cu "tunarii".
"Manuel Neuer, Kingsley Coman, Leroy Sane, Aleks Pavlovic și Nous Mazraoui nu sunt în lot (n.r. pentru meciul cu Heidenheim). Toți au probleme de sănătate. Prin urmare, ei sunt incerți și pentru partida cu Arsenal", a declarat Tuchel la conferința de presă, citat de FC Bayern.com.

Arsenal – Bayern, un duel al orgoliilor

Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit a fost în optimile sezonului 2016-2017 și cu siguranță că fanii londonezilor încă au coșmaruri. Turul s-a jucat la Munchen, iar Bayern și-a asigurat calificarea printr-un 5-1 fără drept de apel. La Londra, bavarezii nu au redus din turație și s-au impus cu același scor. Așadar, Arsenal a pierdut dubla manșă cu 2-10, ceea ce a reprezentat cel mai greu digerabil eșec din istoria "tunarilor" pe plan european.
Sferturile UEFA Champions League, sezonul 2023 - 2024
Cele două formații au jucat prima dată în competiția supremă din Europa în a 2-a fază a grupelor din sezonul 2000-2001. La Londra a fost 2-2, iar la Munchen 3-1. Atunci, cele două formații au mers braț la braț în faza următoare. În sezonul 2004-2005, Bayern și Arsenal s-au duelat pentru prima dată în optimi, iar bavarezii au mers mai departe, după 3-1 acasă și 0-1 în deplasare.
În 2013, Bayern a devenit campioana Europei, iar în drumul spre finală a trecut și de Arsenal. Se întâmpla tot în optimi, iar dramatismul a atins cote uriașe. Bayern a câștigat turul de la Londra cu 3-1, dar Arsenal s-a impus pe Allianz Arena cu 2-0. Nemții au mers mai departe pentru că la vremea respectivă conta numărul de goluri marcate în deplasare.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
În sezonul 2015-2016 cele două echipe au fost adversare în faza grupelor și fiecare și-a câștigat meciul de acasă: Arsenal cu 2-0 și Bayern cu 5-1. Cu două sezoane înainte, Arsenal și Bayern fuseseră din nou față în față în optimi și tot bavarezii au avut câștig de cauză, după ce s-au impus cu 2-0 la Londra și au remizat 1-1 acasă.
Așadar, Arsenal nu a reușit niciodată să treacă de Bayern Munchen într-o fază eliminatorie din Champions League. Se poate spune că "tunarii" au un complex față de cea mai titrată echipă din Germania. Ca și când acest lucru nu era de ajuns, la dubla care urmează în aprilie peste londonezi se va mai abate un "coșmar": Harry Kane.
Atacantul lui Bayern este dusșmanul de o viață al lui Arsenal, pentru că a jucat mulți ani la eterna rivală a "tunarilor": Tottenham. Kane nu doar că a jucat o sumedenie de derby-uri nord-londoneze, dar a și marcat de 14 ori în poarta lui Arsenal. În toată cariera sa, Kane a înscris mai mult doar contra lui Leicester (20) și Crystal Palace (14).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo