Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta a rupt tăcerea, după faza controversată din Arsenal - Bayern Munchen. Ce a spus antrenorul "tunarilor"

Andrei Nicolae

Publicat 13/04/2024 la 11:48 GMT+3

Arsenal și Bayern Munchen au remizat marți seara în manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, într-un duel care a fost marcat și de o fază controversată la care nemții au cerut dictarea unui penalty. La câteva zile de la partida din UCL, Mikel Arteta a vorbit despre acel moment, considerând că centralul a luat decizia rațională când nu i-a sancționat echipa.

Arsenal-Star Gabriel sorgt für kontroverse Szene

Credit imagine: Eurosport

Arsenal și Bayern Munchen au remizat marți pe Emirates, după o partidă spectaculaosă, cu 4 goluri. Echipa calificată în semifinale se va decide în returul de peste o săptămână, dar bavarezii puteau pleca cu avantaj de un gol.
Pe parcursul partidei, a avut loc o fază care a generat controverse. Raya a executat un aut de poartă și i-a pasat lui Gabriel, care a luat mingea în mână în careu pentru a bate el. Oamenii lui Bayern au reacționat vehement, însă jocul a fost lăsat să continue fără acordarea unui penalty.
La câteva zile de la duelul de pe Emirates, Mikel Arteta a abordat acest subiect, iar ibericul consideră că arbitrul partidei, Glenn Nyberg, a făcut decizia corectă când nu a acordat penalty, deoarece în viziunea sa, Arsenal nu și-a creat niciun avantaj prin acea fază.
"Da, am observat (n.r. faza respectivă), mai ales după ce a existat o reacție anume din partea lor (n.r. celor de la Bayern). Cred că arbitrii au folosit legea, iar legea spune să folosești rațiunea și să (n.r. observi) dacă se creează un avantaj de pe urma acelei situații, iar în cazul nostru nu există niciun avantaj", a spus antrenorul iberic înaintea duelului lui Arsenal din Premier League, contra lui Aston Villa.
Citește și:

Tuchel a fost extrem de nervos după faza controversată din Arsenal - Bayern

Dacă Arteta i-a dat dreptate centralului, Thomas Tuchel a fost în dezacord complet cu decizia luată de Glenn Nyberg. Antrenorul neamț a fost enervat și de explicațiile arbitrului, care ar fi transmis că nu poate acorda lovitură de pedeapsă la o asemenea fază la acest nivel.
"Arbitrul a făcut o greșeală uriașă, a fost penalty clar pentru henț. Știu că a fost o situație nebună. Au pus mingea jos, a fluierat, iar fundașul a atins mingea cu mâna.
Ceea ce mă enervează sunt explicațiile lui de pe teren. Le-a spus jucătorilor că a fost o greșeală copilărească și că nu va da penalty pentru asta într-un sfert de finală al Ligii Campionilor.
E oribil, o explicație oribilă. Greșeală copilărească, greșeală de om adult, ce contează. Suntem nervoși pentru că e o decizie uriașă împotriva noastră", a declarat Tuchel la finalul partidei de marți, citat de Fabrizio Romano.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo