Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, din nou în sferturile Champions League, după 4 ani! Arsenal se califică după lovituri de departajare

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/03/2024 la 00:51 GMT+2

Ultimele bilete pentru sferturile UEFA Champions League se acordă în această săptămână. În meciurile de marți seara Arsenal este obligată să o învingă pe Porto, după ce au pierdut în ultimul minut meciul din tur. De cealaltă parte, Barcelona țintește prima calificare în sferturi din ultimele 5 sezoane.

Joao Cancelo of FC Barcelona celebrates 2-0 with Fermin Lopez of FC Barcelona, Robert Lewandowski of FC Barcelona during the UEFA Champions League match between FC Barcelona v Napoli at the Lluis Companys Olympic Stadium on March 12, 2024 in Barcelona Spa

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Barcelona a învins-o pe Napoli cu 3-1, după un meci spectaculos oferit de cele două echipe. Catalanii și-au creat repede un avantaj de două goluri. Fermin Lopez a făcut 1-0 cu un șut din prima, iar Joao Cancelo s-a aflat la capătul unui contraatac, la faza imediat următoare, dublând avantajul. Napoletanii au revenit prin golul surprinzător marcat de căpitanul Rrahmani. Lewandowski a rezolvat ecuația calificării cu golul din finalul meciului.
LIVE TEXT:
Arsenal merge în sferturile de finală Champions League, după executarea loviturilor de pedeapsă. Englezii sunt impecabili, portughezii ratează de două ori, iar trupa lui Arteta, după agonia din tur și emoțiile de astăzi, avansează în faza următoare a competiției.
Arsenal 1-0 Porto | Finalul celor 120 de minute. Scorul general rămâne 1-1. Urmează loviturile de pedeapsă!
Arsenal 1-0 Porto | S-a terminat prima repriză de prelungiri, scorul rămâne același. Ultimele 15 minute de joc. Dacă nicio echipă nu va înscrie, vor urma lovituri de departajare
Fluier final! Barcelona se califică în sferturile Champions League pentru prima oară în ultimele 4 sezoane. Meciul dintre Arsenal și Porto a intrat în prelungiri.
Barcelona 3-1 Napoli | Minutul 90+2: Kvaratskhelia ratează o ocazie imensă de a reduce din diferență. Georgianul a finalizat din afara careului cu un șut la firul ierbii, puțin pe lângă poartă.
Barcelona 3-1 Napoli | Minutul 83: Goooool Barcelona! Robert Lewandowski marchează cu poarta goală, după o pasă a lui Sergi Roberto, iar Barcelona este ca și calificată în sferturi.
Barcelona 2-1 Napoli | Minutul 80: Jesper Lindstrom ratează ocazia de a egala. Danezul introdus pe parcursul reprizei secunde a finalizat defectuos cu capul, dintr-o poziție excelentă.
Barcelona 2-1 Napoli | Minutul 78: Yamal trece puțin pe lângă golul de 3-1. Ibericul a fost servit de Gundogan, iar execuția plasată a acestuia a trecut puțin pe lângă poartă.
Barcelona 2-1 Napoli | Minutul 74: Ilkay Gundogan îl pune la treabă pe Meret cu un voleu de la marginea careului, dar italianul respinge în corner.
Barcelona 2-1 Napoli | Minutul 66: Lamine Yamal înscrie, dar reușita tânărului atacant a fost anulată pe motiv de offside.
Arsenal 1-0 Porto | Minutul 67: Martin Odegaard marchează în urma unei lipse de comunicare între Pepe și Diogo Costa, dar reușita a fost anulată pentru un fault în atac comis de Havertz.
A doua repriză a început!
FC Barcelona a devenit prima echipă care a aliniat în primul 11 doi jucători de 17 ani sau mai tineri într-un meci eliminatoriu din Champions League. Lamine Yamal și Pau Cubarsi sunt pe teren din primul minut.
Pauză în cele două partide ale serii!
Arsenal 1-0 Porto | Minutul 41: Goooool Arsenal! Leandro Trossard este servit excelent de Martin Odegaard, iar belgianul finalizează cu un șut plasat pentru a egala situația la general.
Barcelona 2-1 Napoli | Minutul 30: Goooool Napoli! Amir Rrahmani reduce din diferență, marcând la prima mare ocazie a italienilor. Kosovarul a urcat până în careul catalanilor, iar finalizarea sa din prima nu i-a acordat nicio șansă lui Ter Stegen.
Arsenal 0-0 Porto | Minutul 22: Portughezii dau replica pe Emirates. Evanilson primește balonul în marginea careului și îl pune la treabă pe David Raya, care scoate șutul puternic al brazilianului.
Barcelona 2-0 Napoli | Minutul 17: Goooool Barcelona! Catalanii fac 2-0 într-o clipă. Lamine Yamal inițiază contraatacul, Raphinha finalizează în bară, iar Joao Cancelo scutură din nou plasa lui Alex Meret.
Barcelona 1-0 Napoli | Minutul 15: Goooool Barcelona! Fermin Lopez deschide scorul împotriva lui Napoli. Tânărul mijlocaș al lui Xavi a finalizat din prima centrarea primită din flancul stâng, de la Raphinha.
Arsenal 0-0 Porto | Minutul 13: Bukayo Saka pune pentru prima oară în pericol poarta oaapeților. Englezul a purtat o acțiune pe flancul drept, dar șutul acestuia a fost pe direcția lui Diogo Costa.
Fluier de start în cele două partide!
Barcelona - Napoli | Echipele de start:
Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Fermin, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha
Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui - Anguissa, Lobotka, Traore - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia
Arsenal - Porto | Echipele de start:
Arsenal: Raya - White, Saliba, Magalhaes, Kiwior - Odegaard, Rice, Jorginho - Saka, Havertz, Trossard
Porto: Costa - Mario, Pepe, Otavio, Wendell - Varela, Gonzalez - Conceicao, Pepe, Galeno - Evanilson
Știrea inițială
Faza optimilor Ligii Campionilor se va încheia în această săptămână. Patru locuri în sferturi încă sunt disponibile, iar niciunul dintre duelurile acestea nu s-au decis din meciurile tur, disputate în urmă cu 3 săptămâni.
Arsenal va primi vizita celor de la Porto marți seara, după ce "tunarii" au fost învinși în meciul tur disputat pe "Dragao" cu scorul de 1-0. Super-reușita lui Wanderson Galeno din ultimul minut a adus o victorie neașteptată pentru lusitani.
Victoria lui Porto a fost cu atât mai surprinzătoare, cu cât trupa antrenată de Mikel Arteta trece printr-o perioadă excelentă în competiția internă. Arsenal a ajuns pe primul loc în Premier League, după 8 victorii consecutive. Remiza înregistrată între Liverpool și Manchester City i-a menținut pe "tunari" pe poziția de lider, după ultima etapă disputată.
De la meciul disputat în urmă cu 3 săptămâni, Arsenal a câștigat 3 meciuri în campionat, marcând de 12 ori. Dacă londonezii au preluat conducerea Premier League, Porto nu are șanse la titlu în Portugalia, dar nu are emoții pentru o clasare pe podium. Elevii lui Sergio Conceicao au înregistrat 3 victorii și un egal, de la meciul tur.
Arsenal este considerată una dintre echipele favorite pentru câștigarea Ligii Campionilor în acest sezon, astfel elevii lui Arteta vor da totul pentru a întoarce rezultatul de 0-1 din primul meci.
Citește și:

Barcelona țintește prima prezență în sferturi din 2020 încoace

În celălalt meci al serii se vor duela campioanele Spaniei și Italiei. FC Barcelona și Napoli pornesc de la scorul de 1-1 în meciul decisiv de pe Stadionul Olimpic "Lluis Companys". Partida din tur s-a terminat la egalitate, după golurile marcate de Robert Lewandowski, respectiv Victor Osimhen.
Doi dintre cei mai buni atacanți ai ultimilor ani au decis scorul în meciul disputat în urmă cu 3 săptămâni pe Stadio Diego Armando Maradona. Cele două echipe au avut rezultate asemănătoare în perioada dintre cele două manșe.
Gazdele meciului de marți seara au câștigat de două ori și au remizat într-un meci în La Liga. De cealaltă parte, Napoli pare să fi revenit într-o formă decentă, după o primă jumătate de sezon dezamăgitoare. Aflați la al patrulea antrenor în ultimul an, napoletanii au înregistrat două victorii și două rezultate de egalitate în Serie A, de la meciul din tur.
Xavi a pierdut două piese de bază din cauza accidentărilor. Frenkie de Jong și Pedri sunt indisponibili, după meciul disputat împotriva celor de la Athletic Bilbao. Cu toate acestea, catalanii vor să ajungă din nou în sferturi pentru prima oară în ultimele 5 sezoane. Ultimul meci disputat de Barcelona în sferturile UCL a fost în sezonul 2019/2020, când trupa antrenată pe atunci de Quique Setien a fost învinsă de Bayern cu 8-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol