Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, 5 goluri în prima repriză cu Lens! Real Madrid a câștigat cu Napoli, iar Inter a făcut 3-3 cu Benfica

Dani Morar

Actualizat 30/11/2023 la 00:01 GMT+2

UEFA Champions League a ajuns la etapa cu numărul 5. În urma meciurilor disputate în această săptămână, majoritatea grupelor își vor desemna echipele calificate în faza optimilor. Iată avancronica meciurilor de miercuri.

Rodrygo a marqué pour le Real Madrid face à Naples

Credit imagine: Getty Images

Update: Fluier final în toate partidele serii.
Toate rezultatele serii de miercuri din Champions League
  • Galatasaray - Man. United 3-3
  • Sevilla - PSV Eindhoven 2-3
  • Bayern Munchen - FC Copenhaga 0-0
  • Arsenal - Lens 6-0
  • Real Madrid - Napoli 4-2
  • Sporting Braga - Union Berlin 1-1
  • Real Sociedad - FC Salzburg 0-0
  • Benfica Lisabona - Inter Milano 3-3
Update: Real Madrid - Napoli 4-2 min. 90+4: Înscrie și Joselu, iar Real Madrid se impune cu 4-2.
Update Arsenal - Lens 6-0 min. 86: Jorginho marchează al 6-lea gol al lui Arsenal, din penalty. Ne apropiem de finalul partidei.
Update: Real Madrid - Napoli 3-2 min. 84: Gooool Real Madrid! Nicolas Paz reușește să trimită în poartă, de la peste 20 de metri și ar putea aduce victoria Realului.
Update Benfica - Inter 3-3 min. 72: Dezastru pentru Benfica! Portughezii au fost egalați, după ce au avut un avantaj de 3 goluri la pauză. Alexis Sanchez aduce egalarea dintr-un penalty.
Update Benfica - Inter 3-2 min. 58: Benfica riscă să piardă un avantaj de 3 goluri. Frattesi înscrie golul 2 al Interului într-un interval de 7 minute și ne apropiem de scorul înregistrat la Galatasaray - Manchester United.
Update Benfica - Inter 3-1 min. 51: Arnautovic reduce din diferență. Austriacul a marcat din apropiere, profitând de greșeala portarului advers.
Update Braga - Union Berlin 1-1 min. 51: Alvaro Djalo aduce egalarea pentru portughezi, care sunt în inferioritate numerică.
Update: Real Madrid - Napoli 2-2 min. 47: Frank Anguissa egalează imediat după pauză! Camerunezul marchează cu un voleu frumos la colțul lung, din a doua încercare.
Update Arsenal - Lens 5-0 min. 45+2: Martin Odegaard finalizează superb un contraatac ca la carte al lui Arsenal. Jucătorii lui Lens sunt la pământ, dar vor mai avea în față o repriză dificilă.
Update Braga - Union Berlin 0-1 min. 42: Robin Gosens deschide scorul pentru nemți. Braga are și un om eliminat, Niakate văzând cartonașul roșu în minutul 30.
Update Benfica - Inter 3-0 min. 34: Incredibil ce se întâmplă la Lisabona. Deși nu avea niciun punct înaintea etapei, Benfica marchează de 3 ori în prima repriză cu Inter. Joao Mario a semnat un hattrick.
Update Arsenal - Lens 4-0 min. 24: Scorul capătă proporții. Gabriel Martinelli înscrie și el, iar defensiva lui Lens e la pământ.
Update Arsenal - Lens 3-0 min. 24: Bukayo Saka marchează și el, la 3 minute de la golul lui Jesus. Englezul s-a poziționat foarte bine și a profitat de o respingere greșită, îmingând mingea în poartă.
Update: Real Madrid - Napoli 2-1 min. 22: Madrilenii întorc scorul în 12 minute. Jude Bellingham îl execută pe portarul advers cu o lovitură de cap superbă, venită din centrarea lui Alaba. A fost al 16-lea gol în 16 meciuri pentru englez.
Update Arsenal - Lens 2-0 min. 21: Gool Gabriel Jesus. Bukayo Saka a insistat pentru o mingea, iar brazilianul finalizează cu un șut din marginea careului.
Update Arsenal - Lens 1-0 min. 13: Kai Havertz deschide scorul, după o perioadă bună a lui Arsenal. Englezii își pot asigura locul 1 în grupă cu o victorie.
Update Benfica - Inter 2-0 min. 13: Joao Mario face dubla și finalista din sezonul trecut de UEFA Champions League e condusă în Portugalia.
Update Real Madrid - Napoli 1-1 min. 11: Ce replică din partea lui Real Madrid, care egalează! Rodrygo a primit o pasă în partea stângă și a trimis un șut năprasnic spre vinclu.
Update Real Madrid - Napoli 0-1 min. 10: Italienii deschid scorul, după o fază superbă. Kvaratskhelia a centrat perfect, iar Giovanni Simeone a finalizat faza.
Update Benfica - Inter 1-0 min. 5: Goool Benfica. Deschidere de scor rapidă a portughezilor, care nu aveau niciun punct înaintea acestei etape. Joao Mario a semnat reușita echipei sale.
Update: Au început partidele de la ora 22:00. Real Madrid - Napoli e atracția serii.
Update Sevilla - PSV 2-3 min. 90: Final de meci!
Update Sevilla - PSV 2-3 min. 90+2: Remontada la Sevilla. PSV marchează de 3 ori în repriza secundă și întoarce scorul. Ricardo Pepi e ultimul care și-a trecut numele pe listă, cu o lovitură de cap.
Update Galatasaray - Manchester United 3-3 min. 90: Final de meci la Istanbul. Manchester United poate rata primăvara cupelor europene deoarece se află pe ultimul loc în grupă, iar în ultimul meci o întâlnește pe Bayern Munchen. Galatasaray e pe 2, loc pentru care se luptă cu FC Copenhaga, în partidă directă.
Update Sevilla - PSV 2-2 min. 82: Olandezii egalează! Vertesssen reia cu capul în fața porții, iar Nemaja Gudelj își trimite mingea în propria poartă. Mai sunt aproximativ 10 minute, iar PSV poate obține victoria.
Update Sevilla - PSV 2-1 min. 68: PSV revine în meci, imediat după eliminarea lui Ocampos. Ismael Sibari a reaprins speranțele liderului din Olanda, care mai are la dispoziție 20 de minute pentru a schimba soarta jocului.
Update Galatasaray - Manchester United 3-3 min. 71: GOOOL GALATA! Nebunie de meci! Ziyech schimbă rolurile și îl servește excelent pe Kerem Akturkoglu, care înscrie cu un șut la colțul scurt.
Update Galatasaray - Manchester United 2-3 min. 62: Ziyech face dubla, tot dintr-o lovitură liberă, iar scorul din tur se poate repeta. Marocanul a vrut să centreze, dar a trimis în forță și Onana a greșit, scăpând mingea în poartă. Ziyech este doar al treilea jucător care marchează de două ori din lovitură liberă în același meci, după Cristiano Ronaldo și Neymar.
Update Galatasaray - Manchester United 1-3 min. 55: Manchester United înscrie din nou și taie din elanul gazdelor, care au avut mai multe șanse de a egala. Wan-Bissaka a trimis pe jos, iar Scott McTominay a reluat la colțul scurt.
Update Sevilla - PSV 2-0 min. 47: Gool Sevilla! Andaluzii își dublează avantajul chiar după pauză. Marcos Acuna a trimis o pasă lungă, iar Youssef El Nesyri a rămas singur cu portarul și a finalizat cu un lob.
Update Galatasaray - Manchester United 1-2 min. 29: GOOL GALATA! Nebunie de meci la Istanbul. Hakim Ziyech înscrie din lovitură liberă, iar turcii revin în joc. Onana a fost surprins de traiectoria mingii, iar United e sub presiune.
Update Sevilla - PSV 1-0 min. 24: Gool Sevilla! Spaniolii deschis scorul în urma unei lovituri libere din lateral. Rakitic a centrat perfect, iar Sergio Ramos a reluat cu capul pentru a-și aduce echipa în avantaj.
Update Galatasaray - Manchester United 0-2 min. 18: Ce start de meci! Englezii își dublează avantajul după minunăția de gol al lui Bruna Fernandes. Portughezul a marcat unul dintre golurile sezonului, cu o execuție frumoasă, de la peste 20 de metri.
Update Galatasaray - Manchester United 0-1 min. 11: GOOOL UNITED! Garnacho confirmă forma bună și marchează cu o super-execuție la colțul scurt. Argentinianul a sărbătorit din nou în stilul lui Cristiano Ronaldo, făcând suporterilor semn să se liniștească.
Update: Au început primele partide ale serii: Galatasaray - Manchester United și Sevilla - Lens! Coregrafie superbă la Istanbul, cu un mesaj clar al gazdelor: "Bun venit în iad".
Articol inițial scris de Daniel Kerekes

Ultima șansă pentru Manchester United

Grupa A s-a dovedit a fi una dintre cele mai imprevizibile din acest sezon de UEFA Champions League. A doua favorită a grupei, Manchester United, se află într-o postură extrem de complicată, după câteva rezultate neașteptat de slabe. Elevii lui Erik ten Hag au câștigat un singur meci, cel cu Copenhaga, de pe teren propriu, iar în rest au avut doar înfrângeri. Având în vedere duelul din ultima etapă contra lui Bayern, "diavolii roșii" sunt obligați să o învingă pe Galatasaray, miercuri seară, pentru a mai spera la calificare. O victorie a turcilor ar scoate-o de tot pe United din calcule.
Bayern stă liniștită, având un parcurs perfect în cele 4 etape de până acum. Bavarezii primesc vizita danezilor de la FC Copenhaga, echipa care a produs marea surpriză în ultimul meci, victoria fabuloasă împotriva lui United, scor 4-3. Bayern este sigură chiar și de poziția de lider la finalul fazei grupelor. Astfel, nordicii vor încerca să profite de o eventuală lipsă de motivație a nemților și să lupte în continuare pentru calificare.

Arsenal poate scăpa de emoții

"Tunarii" lui Mikel Arteta pot să scape de emoții cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. Dacă Arsenal va învinge vicecampioana Franței, RC Lens, aceștia își vor câștiga grupa. Francezii au produs surpriza în tur, învingând echipa londoneză pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Lens nu a mai pierdut de 8 etape în campionat și speră să facă dubla în fața englezilor, chiar la ei acasă.
În celălalt meci al grupei, PSV Eindhoven pare favorită în fața Sevillei. Liderul din Olanda nu a mai pierdut vreun meci de la înfrângerea în fața lui Arsenal, din prima etapă. Andaluzii trec printr-o perioadă de secetă a rezultatelor, ultima lor victorie din campionat sau Liga Campionilor datând din septembrie. Cu o victorie, PSV va avea prima șansă la calificare în fața celor de la Lens.
Citește și:

Napoli, aproape de calificare

Există două scenarii care se pot desfășura în această grupă, în urma rezultatelor din etapa cu numărul 5. Dacă Napoli pierde pe Bernabeu și Braga se impune în fața lui Union, cele două contracandidate vor avea un meci cu calificarea pe masă în ultima etapă. Dacă Napoli face un rezultat mai bun decât Braga, italienii se califică încă din această etapă.
Derby-ul grupei, Real Madrid - Napoli, va avea o miză mai mare pentru campioana Italiei. Orice punct câștigat de noua echipă a lui Walter Mazzari va reprezenta un avantaj în fața celor de la Braga. Portughezii vor înfrunta codașa din Bundesliga, Union Berlin. Aceștia au nevoie de victorie pentru a mai spera la optimi.

Cine termină pe primul loc în grupa D?

Această grupă și-a desemnat echipele calificate, încă din etapa precedentă. Real Sociedad și Inter au mers braț la braț până în acest moment. După ce au remizat în meciul direct din prima etapă, ambele echipe și-au câștigat meciurile care au urmat, fiind despărțite doar de golaveraj în acest moment.
Cu gândul la meciul decisiv din ultima etapă, pentru câștigarea grupei, cele două echipe se vor lupta pentru victorie și în această etapă. Spaniolii vor primi vizita celor de la Salzburg, care sunt favoriți să prindă locul de Europa League. De cealaltă parte, Inter se deplasează la Lisabona pentru a înfrunta echipa fără punct acumulat după cele 4 meciuri disputate, Benfica.

Programul zilei de miercuri în UEFA Champions League

  • Galatasaray - Man. United, 19:45
  • Sevilla - PSV Eindhoven, 19:45
  • Bayern Munchen - FC Copenhaga, 22:00
  • Arsenal - Lens, 22:00
  • Real Madrid - Napoli, 22:00
  • Sporting Braga - Union Berlin, 22:00
  • Real Sociedad - FC Salzburg, 22:00
  • Benfica Lisabona - Inter Milano, 22:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol