Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen - Real Madrid 2-2, în prima manșă a semifinalelor Champions League | Totul se joacă pe Bernabeu

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/04/2024 la 23:54 GMT+3

Bayern Munchen și Real Madrid au terminat la egalitate, scor 2-2, în prima manșă a semifinalelor Champions League. Partida de pe Allianz Arena a fost una agreabilă: madrilenii au condus la pauză cu 1-0, dar s-au trezit în spate pe tabelă în startul părții secunde. Echipa lui Ancelotti a reușit să egaleze pe final și totul se va decide în urma returului de pe Bernabeu.

Vinicius Junior

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen și Real Madrid au oferit un spectacol de zile mari în partida tur din semifinalele Champions League. Bavarezii au început mult mai bine și primele 15 minute au fost un adevărat asalt la poarta lui Lunin, dar Sane și Kane au fost impreciși când au ajuns în poziții favorabile. Realul a trecut cu bine peste iureșul de start al gazdelor și Vinicius a făcut liniște pe Allianz Arena în minutul 24, când l-a executat elegant pe Neuer după ce a primit o pasă genială din partea lui Kroos.
Bayern a ieșit mult mai motivată de la vestiare și în numai câteva minute de la reluare era în avantaj. Sane a egalat în minutul 53 cu un șut năpraznic din interiorul careului, iar la 4 minute distanță Kene a transformat impecabil un penalty acordat pentru un fault al lui Vasquez asupra lui Musiala. Scorul final a fost stabilit de Vinicius în minutul 83. Brazilianul a făcut dubla din lovitură de la 11 metri, acordată după un fault al lui Kim la Rodrygo.
Bayern Munchen - Real Madrid 2-2 LIVE TEXT
UPDATE | În minutul 82, Rodrygo s-a descurcat de minune în careul advers și a fost faultat de Kim, iar Clement Turpin nu a ezitat și a acordat penalty. Vinicius a fost cel care și-a asumat responsabilitatea execuției și a transformat fără emoții, restabilind egalitatea.
UPDATE | Vinicius a irosit o mare ocazie de a egala în minutul 78. Scăpat singur cu Neuer, brazilianul și-a închis prea mult unghiul și portarul german a parat șutul său puternic, dar insuficient de bine plasat.
UPDATE | Gooool Bayern! Gazdele au întors rezultatul în decurs de doar 4 minute. Vasquez l-a faultat în careu pe Musiala și Turpin a acordat penalty. Harry Kane a tras impecabil și a ajuns la 43 de goluri marcate în toate competițiile, în tot atâtea meciuri jucate.
UPDATE | Gooool Bayern! În minutul 53, Leroy Sane s-a descurcat de minune între fundași și l-a învins pe Lunin cu un șut violent la colțul scurt.
UPDATE | Real Madrid și-a arătat colții pe contraatac. În minutul 50, Bellingham l-a așteptat excelent pe Kroos, dar șutul internaționalului german a fost respins de Neuer.
UPDATE | A început repriza secundă pe Allianz Arena. Thomas Tuchel a efectuat o modificare la pauză: Goretzka i-a luat locul lui Guerreiro.
UPDATE | E pauză la Munchen! Real Madrid a trecut cu bine peste un început dificil și Vinicius a marcat la prima ocazie, astfel că oaspeții au avantaj minim pe tabelă.
UPDATE | După primirea golului, Bayern a continuat să domine teritorial, dar nu și-a creat nicio ocazie cu adevărat importantă. În minutul 41, Harry Kane a șutat periculos din lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea nu a prins cadrul porții.
UPDATE | Gooool Real Madrid! Vinicius Jr. a deschis scorul, executându-l elegant pe Neuer, după ce a primit o pasă genială de la Toni Kroos! Mijlocașul german a făcut șah-mat apărarea fostei sale echipe și starul brazilian din atacul madrilenilor nu a greșit. Acesta este al 3-lea sezon consecutiv în care Vinicius marchează în semifinalele Champions League, după ce a făcut-o contra lui Manchester City în 2022 și 2023.
UPDATE | A trecut un sfert de oră din meciul de pe Allianz Arena, iar Real Madrid nici nu s-a apropiat de careul advers. Bayern controlează autoritar ostilitățile, dar până acum oamenii din atac nu au fost deloc inspirați.
UPDATE | Bayern a început mult mai bine meciul și a pus o mare presiune pe Real în primele 10 minute. În minutul 6, Kane a șutat telefonat din poziție bună, iar în minutul 8 Sane a trimis peste poartă de la marginea careului.
UPDATE | Bayern Munchen a avut prima mare ocazie a partidei! În minutul 1, Sane a ajuns în poziție de unu la unu cu Lunin și a șutat spre colțul lung, dar ucraineanul a respins cu un reflex excelent.
UPDATE | A început meciul de pe Allianz Arena! Partida e condusă de Clement Turpin. Real Madrid a câștigat toate meciurile pe care le-a jucat cu francezul la centru.
UPDATE | A fost anunțată și echipa de start a celor de la Bayern. Leroy Sane este titular, semn că și-a revenit complet după accidentare, în timp ce Upamecano și Gnabry sunt pe bancă, ceea ce arată că nu pot duce 90 de minute, și ei având probleme medicale în ultima vreme.
UPDATE | Carlo Ancelotti a venit cu câteva surprize în primul 11 pentru duelul de la Munchen. Deși Militao e recuperat complet, Nacho va fi cel care va face pereche cu Rudiger în centrul defensivei. De asemenea, Camavinga a fost lăsat pe bancă, locul său în linia mediană fiind luat de Tchouameni. Iată echipa de start a madrilenilor:
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
La doar două săptămâni distanță de la poate cea mai spectaculoasă fază a sferturilor de finală din ultimii ani, UEFA Champions League revine cu primele dueluri din semifinale. Bayern Munchen și Real Madrid se va disputa marți, iar miercuri va avea loc Borussia Dortmund - PSG.
Semifinala dintre Bayern și Real este considerată de mulți ca fiind un meci de neratat, între doi coloși ai fotbalului european. Istoria celor două cluburi în această competiție este binecunoscută, cu nu mai puțin de 20 de trofee câștigate împreună.
Gazdele de la Bayern vor trata această "dublă" cu seriozitate maximă, având în vedere că Liga Campionilor a rămas ultima șansă a lor la un trofeu în acest sezon, după ce au părăsit Cupa Germaniei din primele tururi, iar în Bundesliga nu au avut șanse în fața echipei imbatabile a lui Xabi Alonso, Bayer Leverkusen.
Astfel, tot focusul elevilor lui Thomas Tuchel a rămas pe competiția supremă inter-cluburi, lucru care s-a văzut și în sfertul câștigat împotriva lui Arsenal. "Tunarii" porneau ușor favoriți în această confruntare în fața bavarezilor, având în vedere forma celor două echipe din competițiile interne. Nemții au reușit să se impună, datorită golului decisiv marcat de Joshua Kimmich în returul de pe teren propriu. Bayern a trecut de Arsenal cu 3-2 la general, datorită experienței mult mai vaste în această competiție.
După ce și-a asigurat prezența în semifinale, Bayern a câștigat următoarele două meciuri din campionat, marcând în total 7 goluri. Antrenorul Tuchel a anunțat că jucători importanți precum Jamal Musiala, Serge Gnabry, Leroy Sane și Konrad Laimer au revenit la antrenamente înainte de întâlnirea cu Real.
Citește și:

Bayern - Real, meci de gală în semifinalele UCL

Madrilenii sunt cei care au suferit cel mai mult pentru calificarea în această fază a competiției. După o remiză, scor 3-3, spectaculoasă pe Santiago Bernabeu împotriva lui Manchester City, Real Madrid a reușit să scoată un rezultat de egalitate și pe Etihad, după un meci în care trupa lui Guardiola a atacat în marea majoritate a timpului, în stilul specific.
După 120 de minute, soarta acelui sfert de finală s-a decis la loviturile de departajare, unde Lunin i-a citit pe Bernardo Silva și pe Kovacic, iar Real Madrid s-a calificat, în ciuda faptului că Luka Modric ratase chiar prima execuție. Realul a arătat încă o dată că este o specialistă a acestei competiții.
După triumful de la Manchester, trupa "blanco" a mai făcut o victimă de marcă. Aceștia au învins-o pe FC Barcelona pe teren propriu, cu scorul de 3-2, distanțându-se de catalani la 11 puncte în fruntea campionatului. În acest moment sunt 13 puncte între primele două clasate din La Liga, iar Real Madrid poate deveni campioana Spaniei weekend-ul viitor, înainte de meciul retur împotriva lui Bayern, de pe teren propriu.
Carlo Ancelotti nu va avea probleme prea mari de lot pentru manșa tur. Doar Dani Carvajal este indisponibil dintre titulari. Fundașul este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, așadar rămâne de văzut pe cine va introduce italianul în locul lui Carvajal.
Astfel, Bayern Munchen - Real Madrid promite spectacol în faza semifinalelor UCL, între două echipe aflate într-o formă foarte bună și dornice să-și mai adauge un trofeu al Ligii în vitrină.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo