Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum explică Manuel Neuer gafa de la golul care a readus-o pe Real în joc: "Nu mă așteptam"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/05/2024 la 16:57 GMT+3

Manuel Neuer a venit cu explicații, după ce a greșit decisiv la golul egalizator marcat de Joselu în minutul 88 al returului semifinalei din Liga Campionilor. Veteranul din poarta lui Bayern făcuse un meci extraordinar până în acel punct.

Joselu of Real Madrid scores his team's second goal past Manuel Neuer of Bayern Munich during the UEFA Champions League semi-final second leg match between Real Madrid and FC Bayern München.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Manuel Neuer a fost eroul lui Bayern Munchen în primele 87 de minute ale returului semifinalei de Liga Campionilor, disputate pe terenul lui Real Madrid. Bavarezii conduceau cu 1-0 datorită câtorva intervenții superbe ale portarului de 38 de ani.
Toată prestația de manual a lui Neuer s-a risipit în minutul 88, când acesta a scăpat în față un șut simplu, iar Joselu a fost acolo să profite de această greșeală. Neuer a încercat să aducă explicații pentru această greșeală, care a readus-o pe Real în joc, echipă care a câștigat până la urmă cu 2-1:
"Trebuie să spun sincer că mă așteptam să vină mingea altfel. Și anume mai mult spre piept. Din păcate, balonul a ajuns puțin mai sus. Nu mă așteptam să fie acolo o denivelare ușoară și să urce puțin mingea. Mi-a fost greu să stabilesc traiectoria balonului. Apoi, Joselu a fost pe fază, iar șutul său a fost greu de apărat", a declarat acesta, conform Bild.
Citește și:

THOMAS TUCHEL, REACȚIE VEHEMENTĂ DUPĂ ELIMINAREA DIN LIGA CAMPIONILOR

Antrenorul lui Bayern Munchen a comentat faza controversată din finalul partidei de pe stadionul Santiago Bernabeu. Thomas Tuchel nu s-a ferit să critice dur arbitrajul și să se arate indignat.
Tehnicianul a spus că scuzele pe care tușierul i le-a cerut lui De Ligt după încheierea partidei nu au niciun rost și că arbitrii ar fi trebuit să se ridice la nivelul partidei, atrăgând atenția asupra mizei uriașe pe care a avut-o. Mai mult, Tuchel s-a declarat convins că dacă situația ar fi fost invers, Real Madrid fiind cea condusă cu 2-1 și care a înscris, golul nu ar fi fost anulat atât de ușor.
"A fost un dezastru. Un dezastru total și este o încălcare clară a regulilor! Cred că ceea ce s-a întâmplat contravine oricărei reguli a fotbalului modern. Asistentul este primul care greșește și ridică steagul direct într-o situație în care nu putea fi sigur că trebuie să facă acest lucru.
Trebuie să fii curajos să ridice steagul într-o situație de genul ăsta... Și apoi arbitrul, când a văzut că am câștigat mingea, ia decizia de a fluiera când am terminat în cinci secunde. Am pierdut și nu mai e nimic de făcut, dar asta nu s-ar fi întâmplat invers.
Acceptăm scuzele (n.r. tușierului), dar nu este momentul să ne cerem scuze. Sunt semifinalele Champions League și nu este momentul să facem astfel de greșeli. Arbitrii trebuie să fie la cel mai înalt nivel, trebuie să fie la înălțimea a ceea ce este pe teren și nu pot să-și ceară scuze, nu este suficient", a declarat Thomas Tuchel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo