Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Eram cea mai bună echipă din lume până când a apărut Simeone!" Dezvăluiri incredibile făcute de Roberto Firmino

Bianca Dumitru

Publicat 08/11/2023 la 17:49 GMT+2

Roberto Firmino își va lansa în această săptămână cartea autobiografică în care a povestit ce a trăit în anii petrecuți la Liverpool. Fotbalistul brazilian a amintit, printre altele, de momentul în care Atletico Madrid i-a învins pe "cormorani", într-un moment în care echipa lui Jurgen Klopp se credea invincibilă.

Roberto Firmino (Liverpool) face à l'Atlético de Madrid

Credit imagine: Getty Images

Roberto Firmino s-a despărțit în vară de Liverpool, după 8 ani petrecuți în tricoul "cormoranilor" alături de care a câștigat 7 trofee, inclusiv titlul în Premier League și trofeul Champions League.
Brazilianul, legitimat acum la Al-Ahli, își lansează pe 9 noiembrie cartea autobiografică intitulată "Si Senor: My Liverpool Years", în care a povestit experiența avută pe Anfield.
Printre momentele care l-au marcat și pe care fotbalistul a simțit să le dezvăluie, se numără și dubla cu Atletico Madrid din sezonul 2019/20 al Ligii Campionilor.
Atletico s-a calificat atunci în sferturile competiției după ce a trecut cu scorul general de 4-2 de Liverpool, ibericii impunându-se atât în tur, pe teren propriu (1-0), cât și în retur (2-3).
Cele două înfrângeri suferite de echipa lui Jurgen Klopp l-au marcat pe Firmino în condițiile în care au avut loc într-un moment în care Liverpool era într-o formă incredibilă, având doar două eșecuri în acel sezon.
Fotbalistul brazilian și-a amintit în cartea sa despre cum a trăit meciurile cu echipa lui Diego Simeone, punctând că acele înfrângeri i-au dat peste cap pe cei de la Liverpool.
Citește și:

"Eram cea mai bună echipă din lume până când a apărut Simeone"

"Nu este un secret pentru nimeni. Cucerisem Europa, cucerisem lumea, dar ceva lipsea: nu cucerisem încă Anglia și acel trofeu din Premier League a fost cel pe care și l-au dorit cel mai mult fanii. Nu am nicio îndoială că am fost cei mai buni până în martie 2020, când planeta s-a oprit din cauza pandemiei.
După 26 de victorii în 27 de jocuri, era clar că titlul era doar o chestiune de timp și obiectivul se schimbase deja: acum ne doream să câștigăm titlul neînvinși. Am discutat despre asta între noi și, de ce nu?, la urma urmei, am avut victorie după victorie, în fiecare săptămână, și acea linie de sosire se apropia fără vreun semn sau vreo intenție de a încetini.
Dar apoi am avut o cădere. Una mică, dar suficientă pentru a ne costa scump. Și una care poate, pe termen lung, a contribuit la pierderea dominației noastre europene și globale. În februarie 2020, am călătorit la Madrid pentru a o înfrunta pe Atletico în optimile de finală ale Champions League. Diego Simeone, antrenorul lui Atletico, ne-a identificat perfect stilul și a găsit o modalitate de a ne anula.
A fost prima noastră înfrângere în cinci luni, doar a doua a sezonului, și adevărul este că ne-a surprins. În acel moment al sezonului ne simțeam invincibili, având o echipă unită și puternică. Dar nu eram chiar invincibili.
Șocați după rezultatul cu Atletico, am luat-o pe un drum greu. După Madrid au mai fost trei înfrângeri, care au ajuns să fie chiar mai semnificative decât ne-am putea imagina. Am pierdut cu 3-0 împotriva lui Watford, ceea ce a pus capăt seriei noastre de 18 victorii consecutive în Premier League și unei serii de 44 de meciuri fără eșec", a notat Roberto Firmino, citat de Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo