Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Explicațiile lui Bernardo Silva, după execuția total neinspirată din meciul cu Real Madrid

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/04/2024 la 17:10 GMT+3

Bernardo Silva a explicat de ce a ales să șuteze pe mijocul porții la loviturile de departajare ale sfertului de finală jucat împotriva lui Real Madrid. Portughezul a vorbit pentru prima oară despre momentul care a schimbat total dinamica penalty-urilor în favoarea Realului.

Bernardo Silva chciał zaskoczyć, ale sam się przeliczył

Credit imagine: Imago

Articol scris de Daniel Kerekes
Bernardo Silva a fost criticat în presa din Anglia din cauza modului superficial în care executat penalty-ul împotriva lui Real Madrid. Manchester City nu a reușit să își adjudece calificarea în semifinale pe teren propriu, în 120 de minute de joc. După ce meciul de pe Etihad s-a încheiat 1-1, cele două echipe au trecut la loviturile de departajare.
Luka Modric a ratat primul, iar City conducea după prima serie de execuții. A urmat, însă, momentul de rătăcire a lui Bernardo Silva, care a executat lamentabil, pe mijlocul porții, fără a imprima forță balonului, iar Lunin a reținut ca la antrenament.
Acest moment i-a încurajat pe jucătorii Realului, care nu au mai ratat până la final. Totodată, Lunin a apărat și penalty-ul lui Mateo Kovacic, devenind eroul madrilenilor pentru o seară, după ce a avut o prestație excelentă și pe parcursul celor 120 de minute.
Citește și:

Bernardo explică decizia de la penalty

La 4 zile distanță, Bernardo Silva a vorbit despre decizia luată, de a executa pe mijlocul porții. Acesta l-a analizat pe Lunin, dar s-a întâmplat să nu-i iasă calculele "Practic, aveam două opțiuni, una dinte părți, pe care nu o s-o v-o spun, și opțiunea de a șuta pe mijloc. Am așteptat, am vrut să fiu al doilea sau al treilea executant pentru a vedea reacția portarului la primele execuții.
Iar el s-a aruncat rapid, de aceea am crezut că opțiunea de a șuta pe mijlocul porții este cea ma bună. Presiunea este pe portari, iar în 99% din cazuri ei se aruncă. Lunin nu a făcut asta, bravo lui. Asta este. Decizia a fost luată și am șutat pe mijloc, așa că întârzierea loviturii nu a avut niciun efect", a dezvăluit Bernardo.
Portughezul a trecut peste acel moment și a calificat-o pe City în finala Cupei Angliei, după ce a marcat golul victoriei pentru "cetățeni" în semifinala cu Chelsea, disputată sâmbătă, pe Wembley.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo