Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii lui Bayern, revoltați de ultima decizie a clubului! Nici UEFA n-a scăpat de furia ultrașilor

Nicu Savin

Publicat 10/11/2023 la 11:30 GMT+2

Fanii lui Bayern Munchen au afișat mai multe mesaje de protest în timpul partidei cu Galatasaray din Champions League, câștigată de echipa lui Tuchel cu 2-1. Ultrașii bavarezilor au fost revoltați că favoriții au îmbrăcat echipamentul de deplasare și au luat atacat și UEFA în același timp.

Fanii lui Bayern Munchen s-au revoltat pentru că echipa favorită a jucat în echipamentul de deplasare partida de acasă cu Galatasaray din Champions League

Credit imagine: Eurosport

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că fotbalul modern este o industrie, iar marketingul joacă un rol special în această ecuație. Toate echipele din lume încearcă să găsească soluții prin care să-și rotunjească veniturile, chiar dacă prin unele decizii "calcă în picioare" tradiții vechi de zeci de ani.
Fanii nu sunt de acord întru totul cu aceste inovații, iar facțiunea dură a suporterilor lui Bayern Munchen a luat atitudine în timpul meciului cu Galatasaray din Champions League, câștigată de campioana Germaniei cu 2-1. Șefii clubului au decis ca echipa să poarte echipamentul de deplasare la meciul de miercuri, lucru care i-a scos din sărite pe suporteri.
"Culorile clubului sunt inviolabile", s-a văzut scris pe un tricou imens, în culorile clubului, afișat într-una dintre peluzele de pe Allianz Arena.
Majoritatea cluburilor de top au insistat tot mai mult în ultimii ani cu echipamente inovatorare, chiar dacă acestea nu sunt în culorile tradiționale. Astfel, fanii sunt determinați an de an să cumpere noi tricouri, dar nu toți sunt de acord cu această politică, deși ea generează venituri importante. În general, suporterii acceptă ca echipele favorite să joace în echipamente diferite în deplasare, dar nu pot fi de acord cu îmbrăcarea echipementelor de rezervă în meciurile de acasă.

UEFA, atacată dur de fanii lui Bayern Munchen

Protestul la adresa propriei conduceri a fost dublat de mai multe mesaje prin care fanii lui Bayern au luat în colimator UEFA. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de schimbarea formatului din Champions League începând cu anul viitor și puterea tot mai mare pe care o deține Asociația Europeană a Cluburilor (ECA). Ultrașii lui Bayern au cerut încetarea plutocrației din fotbal, cuvânt care reprezintă o formă de guvernare în care puterea e deținută de cei bogați.
"95% dintre noi, fanii, iubim fotbalul! 5% sunt idioți care exploatează fotbalul" sau "La naiba cu UEFA! Opriți reformele UEFA Champions League și plutocrația Asociației Cluburilor Europene" au fost mesajele afișate de suporterii campioanei Germaniei.
Fanii lui Bayern Munchen sunt recunoscuți la nivel european ca o voce puternică împotriva fotbalului modern. În repetate rânduri, aceștia au protestat față de prețurile imense ale biletelor pe cele mai mari stadioane ale Europei.
În această săptămână, și suporterii Borussiei Dortmund au protestat într-un mod inedit împotriva reformelor din fotbalul european. La meciul cu Newcastle, aceștia au aruncape teren cu "lingouri de aur" și cu bancnote false și au afișat un mesaj sugestiv: "Nu vă pasă de sport. Tot ce vă interesează sunt banii".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo