Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB își cunoaște traseul din preliminariile Champions League! Ce adversari poate întâlni + Programul meciurilor

Bianca Dumitru

Actualizat 28/04/2024 la 09:26 GMT+3

FCSB a devenit aseară campioană a României din punct de vedere matematic, după ce a câștigat cu scorul de 2-1 meciul cu Farul Constanța, contând pentru a șaptea etapă a SuperLigii. Roș-albaștrii își cunosc deja posibilii adversari din preliminariile Champions League.

Florinel Coman, Darius Olaru, Adrian Șut (FCSB)

Credit imagine: Getty Images

FCSB a cucerit matematic, aseară, titlul de campioană a României, după ce a câștigat, scor 2-1, duelul cu Farul Constanța din cea de-a șaptea etapă a SuperLigii, și a ajuns la o diferență de cel puțin 14 puncte față de urmăritoarele sale din clasament.
Echipa lui Elias Charalambous și-a adjudecat, astfel, biletele pentru următorul sezon de Champions League, unde va avea de trecut de 4 tururi pentru a ajunge în faza grupelor.
Roș-albaștrii se vor afla pe "ruta campioanelor", urmând a se duela cu echipe care și-au adjudecat titlul în alte ligi europene. În primul tur preliminar, FCSB va avea statutul de cap de serie, urmând a întâlni un adversar mai slab cotat.
Posibilii adversari ai celor de la FCSB în primul tur preliminar din Champions League:
  • FK Panevezys (Lituania)
  • Ordabasy (Kazahstan)
  • Vikingur (Islanda)
  • AC Virtus (San Marino)
  • campioana Andorrei (UE Santa Coloma, Inter Escaldes, FC Santa Coloma sau Atletic Escaldes
  • campioana Armeniei (Noah, Pyunik sau Ararat-Armenia)
  • campioana Moldoveni (Petrocub, Sheriff sau Zimbru)
Cât de departe va ajunge FCSB în următorul sezon de Champions League?
Citește și:

FCSB, pe "ruta campioanelor" în Champions League

Ulterior, dacă va ajunge în turul 2 preliminar din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, campioana României ar putea să rămână fără statutul de cap de serie. Printre posibilii adversari ai celor de la FCSB se numără Ferencvaros (Ungaria), Qarabag (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), Bodo/Glimt (Norvegia) și campioana Cehiei (Sparta sau Slavia Praga).
Echipa lui Elias Charalambous își va recăpăta statutul de cap de serie în turul 3 preliminar al Champions League, acolo unde ar putea da peste Flora Tallin (Estonia), HJK Helsinki (Finlanda) sau peste campioanele Ciprului (APOEL sau AEK Larnaca), Greciei (AEK Atena sau Panathinaikos) sau Poloniei (Jaggielonia, Slask sau Lech).
Apoi, dacă vor ajunge în play-off-ul competiției, printre echipele calificate din turul 3 preliminar, cei de la FCSB ar putea să dea și peste campioanele Turciei (Galatasaray sau Fenerbahce), Elveției (Young Boys Berna, Lugano sau Servette), Ucrainei (Șahtior, Dinamo Kiev sau Kryvbas) sau Serbiei (Steaua Roșie Belgrad sau Partizan).
Noua campioană a României își va afla adversarul din primul tur preliminar din Champions League pe 18 iunie, când este programată tragerea la sorți. Meciurile din această fază a competiției vor avea loc, în dublă manșă, pe 9/10 și 16/17 iulie.
Ulterior, turul secund este programat pe 23/24 și 30/31 iulie, duelurile din turul 3 se vor disputa pe 6/7 și 13/14 august, iar partidele din play-off vor avea loc pe 20/21 și 27/28 august, urmând ca pe 29 august să aibă loc tragerea la sorți a grupelor Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo