Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Fortăreață defensivă". Echipa calificată în optimile UCL care este neînvinsă acasă în 2023

Andrei Nicolae

Publicat 13/12/2023 la 11:42 GMT+2

Fotbalul de înaltă calitate se bazează atât pe un joc ofensiv bun, dar și pe o disciplină defensivă exemplară, iar asta demonstrează în acest an PSV Eindhoven. Echipa olandeză s-a calificat recent în optimile Ligii Campionilor și are un bilanț excelent pe teren propriu în toate competițiile, unde nu a mai pierdut din 2022.

PSV beat Sevilla after going 2-0 down just after the break

Credit imagine: Getty Images

PSV Eindhoven este una dintre surprizele acestui sezon de Liga Campionilor, după ce s-a calificat în optimile competiției de pe locul secund dintr-o grupă cu Arsenal, Lens și Sevilla. Specialiștii le dădeau șanse "tunarilor" și andaluzilor să ocupe primele două poziții, însă formația din Spania a clacat.
Trupa din Olanda a obținut patru puncte în duelurile cu Sevilla, un rezultat de egalitate pe teren propriu și o victorie incredibilă în deplasare cu 3-2, după o revenire de la 0-2. Acel succes i-a și garantat de altfel lui PSV accesul în optimile Ligii, unde nu s-a mai aflat de șapte ani de zile.
Performanța lui PSV a venit pe fondul unor jocuri foarte bune, dublate de anumite prestații defensive "de clasă", mai ales pe teren propriu. În acest an calendaristic, formația din Eindhoven nu a pierdut niciun meci pe Philips Stadion, casa lor, în toate competițiile în care a fost angrenată.
Citește și:

PSV, "fortăreață" pe teren propriu. Olandezii sunt aproape să termine anul neînvinși acasă

PSV a jucat în 2023 un număr de 26 de meciuri pe teren propriu, unde are un bilanț de 22 de victorii și doar 4 rezultate de egalitate, cifre fantastice pentru echipa din Olanda, care a fost angrenată în acest an în mai multe competiții, precum Campionatul Olandei, Cupa Olandei, Liga Campionilor sau chiar și sezonul trecut de Europa League.
Această bornă nu a fost însă atinsă cu ajutorul unui singur antrenor, deoarece atât Ruud Van Nisterlooy, prezent în prima jumătate a anului, dar și Peter Bosz, actualul antrenor al olandezilor, au contribuit în mod aproximativ egal. Seria de meciuri fără înfrângere pe teren propriu a lui PSV a început pe 7 ianuarie, cu un egal în fața lui Sparta Rotterdam.
Trupa lui Bosz poate încheia anul invincibilă pe teren prorpiu, iar un singur meci o mai desparte de această bornă, și anume o partidă din Cupa Olandei în fața lui Twente, de pe 21 decembrie. Seria pozitivă a ajutat-o pe PSV să încheie sezonul trecut pe locul secund în Eredivisie, iar în actuala stagiune să se situeze pe primul loc, la 10 puncte distanță de ocupanta poziției secunde, Feyenoord.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo