Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Incredibil cât a ajuns să coste un bilet la finala Champions League! UEFA, nevoită să ia măsuri

Dani Morar

Publicat 22/05/2024 la 12:14 GMT+3

Real Madrid – Borussia Dortmund va fi marea finală din UEFA Champions League din acest sezon. Meciul va avea loc pe Wembley, pe data de 1 iunie, însă până atunci biletele încă se vând, unele ajungând să coste cât prețul unei case sau apartament în România.

Jude Bellingham of Real Madrid runs with the ball during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and Deportivo Alaves at Estadio Santiago Bernabeu on May 14, 2024 in Madrid, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid și Borussia Dortmund vor juca cu trofeul pe masă în finala Champions League din acest an. Partida va avea loc pe Wembley, la data de 1 iunie, de la ora 22:00 și va fi ultima a lui Marco Reus în tricoul galben negrilor.
Pentru spanioli, o victorie ar fi sinonimă cu cel de-al 15-lea trofeu în cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi din lume. De cealaltă parte, nemții țintesc al doilea trofeu în cea de-a treia finală, după cele din 1997 (câștigată cu Juventus) și 2013 (pierdută cu Bayern).
UEFA au promis că vor reprima vânzările de bilete online, după ce a apărut că unele locuri pentru finala Ligii Campionilor de sâmbătă viitoare de la Wembley sunt vândute cu până la 78.000 de euro, anunță Daily Mail.
Un site de revânzare, footballticketnet.com, oferă "locuri principale" pentru confruntarea dintre Real Madrid și Borussia Dortmund pentru 58.000 de euro plus o taxă de rezervare de 20.000 de euro Un alt reseller neautorizat, livefootballtickets.com, vinde bilete la un preț total de 40.000 de euro
"UEFA îi îndeamnă pe toți fanii fotbalului să se abțină de la achiziționarea de bilete sau pachete de ospitalitate de la vânzători, agenți sau site-uri web neautorizate, deoarece astfel de bilete pot fi contrafăcute sau invalide, iar unui cumpărător care nu știe i se poate refuza intrarea pe stadion", a transmis forul continental.

Cât costă biletele la finala UEFA Champions League

UEFA a anunțat prețurile pentru toate cele 3 finale din competițiile inter-cluburi, dar și pentru Supercupa care se va disputa între câștigătoarea Champions League și câștigătoarea Europa League.
Într-un comunicat emispe site-ul oficial UEFA, forul continental a confirmat că suporterii echipelor finaliste vor avea alocate majoritatea tichetelor, urmând ca a treia parte să fie oferită publicului larg.
De exemplu, la finala Champions League, 50.000 de bilete din cele 86.600 vor fi împărțite fanilor celor două finaliste, 10.000 pentru publicul larg, iar restul de 26.600 sunt pentru membrii asociaților UEFA, partenerii comerciali și televiziunile care difuzează partida.
La fel ca și în anii trecuți, biletele pentru publicul neutru nu vor fi vândute din prima, ci se va face o tombolă online pentru cei care aplică pentru un astfel de tichet.
Așadar, cât de mult costă un bilet la finală? Fiecare echipă va primi 25.000 de bilete, iar cele 10.000 rămase pentru suporterii neutri se vor vinde pe site-ul UEFA.con/tickets.
Un bilet normal costă 70 de euro, în timp ce unul special pentru persoanele cu dizabilități este tot 70 de euro. Prețurile urcă în funcție de categorie, după cum urmează:
  • Categoria 3 – 190 de euro
  • Categoria 2 – 500 de euro
  • Categoria 1 – 715 euro
Cel mai scump bilet pentru un loc în față costă 3350 de euro. Pe site-ul UEFA, cei care se înscriu la tombolă pot bifa dacă vor să intre în loterie doar dacă echipa lor preferată ajunge în finală sau nu.
Iată care sunt prețurile și pentru celelalte finale organizate de UEFA:
Finala Europa League – Dublin Arena
  • Bilet normal - 40 de euro
  • Categoria 3 – 65 de euro
  • Categoria 2 – 100 de euro
  • Categoria 1 – 150 de euro
Finala Europa Conference League
  • Bilet normal – 25 de euro
  • Categoria 3 – 45 de euro
  • Categoria 2 – 85 de euro
  • Categoria 1 – 125 de euro
Supercupa Europei
  • Bilete normale – 30 de euro
  • Categoria 3 – 30 de euro
  • Categoria 2 – 80 de euro
  • Categoria 1 – 130 de euro.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo