Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Istvan Kovacs, în centrul unui scandal după meciul dintre FC Porto și Șahtior! Ce s-a întâmplat + Reacția portughezilor

Bianca Dumitru

Publicat 14/12/2023 la 08:16 GMT+2

Istvan Kovacs a fost delegat la centrul partidei dintre FC Porto și Șahtior Donețk, meci contând pentru ultima etapă a grupelor Champions League. Arbitrul român a fost protagonistul unui moment controversat, iar reacțiile dure nu au întârziat să apară.

Istvan Kovacs, FC Porto - Șahtior

Credit imagine: Getty Images

FC Porto a învins-o aseară, pe teren propriu, pe Șahtior Donețk, cu scorul de 5-3, într-un meci contând pentru ultima etapă a grupelor Champions League. Duelul avea o miză mare, calificarea în optimile competiției, cele două echipe fiind la egalitate, pe locurile 2 și 3 ale clasamentului grupei H, înaintea partidei.
Astfel, Istvan Kovacs nu a avut o misiune foarte ușoară. Românul a fost delegat de UEFA la centrul meciului, iar în prima repriză a fost protagonistul unui moment controversat.
În minutul 29, la scorul de 1-0, ucrainenii au reușit să egaleze. Sikan a trimis mingea în plasă, dar tușierul Vasile Marinescu ridicase fanionul semnalizând o poziție de offside. Kovacs a lăsat jocul să continue, dar cei de la Porto se opriseră și s-au enervat după marcarea golului, mai ales că, după consultarea VAR, reușita a fost validată.
Portughezii au cerut explicații, iar centralul român s-a văzut nevoit să arate cartonașul galben de două ori, pentru portarul de rezervă Claudio Ramos și pentru antrenorul Sergio Conceicao.
Citește și:

Portughezii s-au enervat după golul egalizator al lui Șahtior

Chiar dacă echipa lor a câștigat în cele din urmă duelul cu Șahtior, scor 5-3, asigurându-și prezența în optimile Champions League, jurnaliștii portughezi au comentat dur momentul din prima repriză.
Cei de la A Bola au notat că brigada de arbitri a fost fluierată după validarea golului din minutul 29: "Sikan a înscris golul ucrainenilor, care a fost contestat de echipa portugheză. Restabilirea egalității a fost validată, în ciuda unui val de fluierături de pe stadion aduse arbitrajului."
Mai mult, antrenorul Daniel Sousa a vorbit și el despre acea fază controversată: "Echipa lui Porto nu a trecut peste eroarea comisă de arbitri care a dus la golul marcat de Șahtior Donețk".
Cele 16 echipe calificate în optimile Champions League își vor afla adversarele din următoarele faze ale competiției în cadrul tragerii la sorți, care va avea loc luni, de la ora 13:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo