Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia, fără echipă în sferturi! Eliminarea lui Inter a marcat o premieră negativă în istoria Champions League

Bianca Dumitru

Actualizat 14/03/2024 la 10:37 GMT+2

Inter a fost eliminată aseară, în optimile Champions League, de Atletico Madrid, după ce a fost învinsă la penalty-uri. Italia, care a avut sezonul trecut 3 echipe în sferturi, nu mai are acum nicio reprezentantă, fapt care marchează o premieră negativă în istoria competiției.

Lautaro Martinez si dispera per un'occasione mancata in Atlético Madrid-Inter - Champions League 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Inter Milano, finalista din sezonul trecut, a fost eliminată de Atletico Madrid, în optimile de finală ale Champions League. Italienii, care câștigaseră meciul tur cu 1-0, au fost învinși aseară la loviturile de departajare, după ce au pierdut în timpul regulamentar cu 2-1.
Astfel, în sferturile celei mai importante competiții intercluburi de pe continent s-au calificat, în acest sezon, 3 echipe din Spania, câte două din Anglia și Germania și una din Franța: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester City, Arsenal, Bayern Munchen, Borussia Dortmund și PSG.
Italia nu are nicio reprezentantă în Final 8-ul Champions League, fiind marcată astfel o premieră negativă în istoria competiției. În ultimii 20 de ani, de când se joacă în acest format, nu s-a mai întâmplat niciodată ca o țară care a avut 3 reprezentante în sferturi într-un sezon, să nu mai aibă niciuna în stagiunea următoare.
Citește și:

Italia, premieră negativă în Champions League

Italienii au mai avut câte 3 echipe în sferturile Chmapions League și în sezoanele 2004/05 și 2005/06, iar apoi, în sezonul 2006/07 au avut doar două reprezentante. În același an, în Final 8 au fost 3 echipe din Anglia.
Englezii au avut apoi, în două sezoane consecutive, câte 4 formații în sferturile celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, iar în stagiunea 2009/10 au dat două echipe în lupta pentru semifinale.
A urmat o perioadă de dominație a echipelor din Spania, La Liga dând câte 3 formații în sferturi timp de 6 sezoane consecutive, din 2012/13 până în 2017/18. În următoarea stagiune, ibericii au dat doar o echipă în sferturi, unde au mai fost calificate 4 cluburi din Premier League.
Englezii au dat, apoi, în sezonul 2019/20, o singură echipă în sferturi, iar apoi au avut câte 3 reprezentante în stagiunile 2020/21 și 2021/22, în aceasta din urmă fiind în Final 8 și 3 formații din Spania. Ambele campionate au avut reprezentante și în sezonul următor, englezii două, iar ibericii una.
Ulterior, în sezonul 2022/23, Serie A a avut 3 echipe calificate în sferturi, Inter ajungând până în finală, unde a cedat în fața celor de la Manchester City. În această stagiune, însă, italienii nu au reușit să se califice cu nicio echipă în Final 8, deși au avut 3 reprezentante în optimi.
Lazio a pierdut cu scorul general de 3-1 în fața celor de la Bayern, Napoli a fost eliminată de Barcelona, scor general 4-2, iar Inter a pierdut cu Atletico Madrid.
Echipele calificate în sferturile Champions League își vor afla adversarele din următoarele meciuri mâine, tragerea la sorți a tabloului din ultimele faze ale competiției fiind programată de la ora 13:00.
Cine își va adjudeca trofeul Champions League în acest sezon?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo