Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joselu, ce poveste! Ce făcea acum doi ani eroul Realului înainte de finala Champions League câștigată de madrileni

Maria Olteanu

Publicat 09/05/2024 la 00:42 GMT+3

Real Madrid s-a calificat în finala Champions League, după ce a revenit absolut fabulos în partida cu Bayern, de pe teren propriu. Madrilenii au fost conduși până în minutul 88, dar dubla lui Joselu a dus echipa în finala care va avea loc pe 1 iunie, pe Wembley, contra celor de la Borussia Dortmund.

Joselu, le héros improbable du Real

Credit imagine: Getty Images

După 2-2 în manșa tur dintre Bayern și Real Madrid, returul a fost de-a dreptul nebun, cu o desfășurare rară și cu o mare câștigătoare, care a avansat în ultimul act al competiției după un succes obținut dramatic.
Bayern a deschis scorul pe Santiago Bernabeu și a fost la doar câteva minute de calificarea în finală, Realul a marcat, golul a fost anulat, dar din minutul 88 totul a mers în favoarea amfitrionilor.
Joselu este numele eroului lui Ancelotti care a calificat echipa în finala celei mai importante competiții intercluburi din Europa, după ce a semnat o dublă absolut senzațională în minutele 88 și 90+1.
Fotbalistul german de 34 de ani și-a răpus chiar echipa din țara sa natală, pentru o calificare epică în finala Champions League.
Cu un lot cu jucători de milioane, Realul a avut nevoie de sclipirea lui Joselu, jucător împrumutat, pentru a aconta biletele pentru Londra.
Acum doi ani, în 2022, înainte de finala Champions League dintre Liverpool și Real Madrid, terminată cu succesul madrilenilor, Joselu, îmbrăcat în tricoul galacticilor, a mers la Paris pentru a-și susține echipa favorită. Acum, doi ani mai târziu, este omul care, venit împrumut de la o formație din eșalonul secund și care intră pe parcursul meciului, reușește aproape imposibilul și întoarce scorul, pentru calificarea echipei sale favorite în finala Champions League!

Joselu, eroul lui Real Madrid în drumul spre Wembley

Doar un singur jucător are mai multe goluri ca rezervă în toate competițiile pentru o echipă din La Liga în acest sezon decât Joselu pentru Real Madrid (cinci goluri).
La (34 de ani și 42 de zile) Joselu a devenit cel mai vârstnic înlocuitor care a marcat o dublă într-un meci din fazele eliminatorii în Champions League.
Joselu are cel mai bun raport (un gol la 54 de minute) dintre toți jucătorii care au jucat cel puțin 100 de minute în UEFA Champions League în acest sezon.
Real Madrid a câștigat patru meciuri în ciuda faptului că a primit primul gol în UEFA Champions League în acest sezon, cele mai multe câștigate de o echipă într-o singură campanie de la recordul stabilit de ea în 2016-17 (5), când a ajuns să ridice trofeul.
Real Madrid va disputa cea de-a 18-a finală de Cupa Europei/Liga Campionilor, cu șapte mai multe decât orice altă echipă din istoria competiției (Milan și Bayern au câte 11). A ajuns în această fază în șase din ultimele 11 ediții ale competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo