Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kovacs, judecat diferit de catalani și francezi, după ce l-a eliminat pe Araujo în Barcelona - PSG

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2024 la 23:28 GMT+3

Istvan Kovacs are onoarea de a conduce super-meciul dintre Barcelona și PSG, din manșa retur a sferturilor de finală din Champions League. Românul a avut de judecat o fază extrem de grea în prima repriză și l-a eliminat pe Araujo, la o fază la care l-a faultat pe Barcola din postură de ultim apărător. Presa catalană nu a contestat decizia lui Kovacs, dar cea franceză ridică semne de întrebare.

El colegiado rumano Itsvan Kovacs muestra tarjeta roja al defensa del FC Barcelona, el uruguayo Ronald Araujo, durante el encuentro correspondiente a la vuelta de los cuartos de final de la Champions League que FC Barcelona y PSG d

Credit imagine: EFE

Istvan Kovacs este unul dintre cei mai apreciați arbitri la nivel european și drept dovadă a fost delegat la super-partida dintre Barcelona și PSG, manșa secundă a sferturilor de finală din Champions League. Catalanii s-au impus cu 3-2 pe Parc de Princes, săptămâna trecută și au început ideal și meciul retur, Raphinha deschizând scorul în minutul 12.
Echipa lui Xavi și-a complicat singură situația în minutul 28, când Roland Araujo l-a faultat din postură de ultim apărător pe Barcola, iar Istavn Kovacs i-a acordat roșu direct uruguayanului. Jucătorii Barcelonei au protestat vehement, sugerând că nu se impunea eliminare, deoarece Cubarsi era în apropiere și putea să intervină, dar arbitrul român nu și-a schimbat decizia (nici nu a fost chemat dcolegii din camera VAR să vadă reluările).
Extrem de vehementă când Barcelona e dezavantajată, presa catalană nu a contestat decizia lui Kovacs, semn că toată lumea e de acord că românul a dictat conform regulamentului.
"Barcola a scăpat singur și Araujo l-a doborât când era aproape de careu. Jucătorii Barcelonei susțin că Cubarsí a fost la același nivel și, prin urmare, Araujo nu a fost ultimul apărător.VAR își încheie revizuirea și confirmă decizia arbitrului. Barça a rămas cu 10 și va trebui să joace în dezavantaj aproape 60 de minute.", au scris catalanii de la Mundo Deportivo.
"Barça a rămas în zece jucători în minutul 28, după o acțiune nefericită a fundașului central uruguayan. Ronald a degajat o minge care a ajuns apoi să o pună pe PSG pe un contraatac condus de Barcola. Interulul PSG se îndrepta ca o rachetă spre poarta blaugrana și fundașul uruguayan l-a oprit cu un fault clar la marginea suprafeței. Arbitrul român Istvan Kovacs nu a ezitat și i-a aratat fundașului Barcelonei un cartonaș roșu direct .", au notat cei de la Sport.

Istvan Kovacs, sub lupa presei franceze, după ce l-a eliminat pe Araujo în Barcelona - PSG

Dacă presa catalană acceptă că decizia lui Kovacs a fost corectă, francezii își pun întrebarea dacă nu cumva PSG trebuia să beneficieze de un penalty. Jurnaliștii de la RMC sport admit totuși că faultul a început în afara careului și că decizia a fost extrem de grea. De asemenea, specialiștii din Hexagon au subliniat că dacă s-ar fi dat penalty, Araujo ar fi primit doar galben, ceea ce ar fi fost probabil mai bine pentru Barcelona.
"Seara ideală a celor de FC Barcelona împotriva lui PSG, din manșa secundă din sferturile de finală a Ligii Campionilor, a durat doar în jur de treizeci de minute. După ce Raphinha a deschis scorul la începutul meciului, Ronald Araujo a fost eliminat după jumătate de oră de joc pentru un fault asupra lui Bradley Barcola, care se îndrepta spre poartă. Fundașul uruguayan l-a ținut pe atacantul parizian la marginea suprafeței de pedeapsă. Dar ar fi trebuit Parisul Saint-Germain să beneficieze de un penalty?
Dacă faultul începe clar în afara careului, acesta continuă câțiva metri. Doar că situația cu Araujo și Barcola este greu de judecat. Jucătorul Barcelonei, care își apucă adversarul cu brațul, pare să-i dea drumul în momentul în care intră în careu. Diferența dintre penalty și lovitura liberă este, fără îndoială, de câțiva centimetri.
Dar arbitrul meciului a acordat imediat o lovitură liberă și VAR-ul nu a intervenit pentru a schimba decizia. Dacă ar fi existat un penalty, în schimb, probabil că Ronald Araujo ar fi primit cartonaș galben și nu roșu, pentru a evita pedeapsa dublă. Gestul uruguayanului nu a fost de fapt periculos, a distrus doar o situație de gol pentru Barcola.", au notat francezii de la RMC Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo