Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona o învinge pe PSG după un meci nebun în sferturile UCL. Atletico, victorie la limită cu Borussia Dortmund

Andrei Nicolae

Actualizat 11/04/2024 la 00:16 GMT+3

Duelurile de foc din sferturile de finală ale Champions League continuă în această seară, când sunt programate partidele dintre Atletico Madrid - Borussia Dortmund și PSG - Barcelona.

Andreas Christensen of FC Barcelona (obscured) celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League quarter-final first leg match between Paris Saint-Germain and FC Barcelona.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Tocmai s-au încheiat ultimele meciuri din manșa tur a sferturilor Ligii Campionilor. Barcelona a învins-o pe PSG la capătul unui meci nebun, în care a condus cu 1-0 pe Parc des Princes, după care a fost întoarsă, însă a revenit și s-a impus cu 3-2.
În celălalt duel al serii, Atletico Madrid a câștigat pe Metropolitano cu Borussia Dortmund, scor final 2-1. Ibericii și-au creat un avantaj sigur în prima repriză, însă au tremurat pe final pentru victorie, nemții lovind și bara la ultima fază. Astfel, este clar că soarta tuturor sferturilor de finală se va juca la retur, pe 16 și 17 aprilie.
Atletico Madrid - Borussia Dortmund, Min. 81: Gooool Borussia Dortmund. Nemții reduc din diferență pe Civitas Metropolitano prin Sebastian Haller
Paris Saint-Germain - Barcelona, Min. 77: Goooool Barcelona. Catalanii fac un meci nebun în hexagon și o întorc pe Paris Saint-Germain grație lui Andreas Christensen, care îl învinge pe Donnarumma cu o lovitură de cap.
Paris Saint-Germain - Barcelona, Min. 62: Gooool Barcelona. Catalanii restabilesc egalitatea pe Parc des Princes prin același Raphinha, după o pasă formidabilă peste apărarea parizienilor a lui Pedri.
Paris Saint-Germain - Barcelona, Min. 51: Goooool PSG. Formația din hexagon o întoarce pe Barcelona în doar 3 minute și trece în avantaj grație golului înscris de Vitihna.
Paris Saint-Germain - Barcelona, Min. 48: Goooool PSG. Parizienii restabilesc egalitatea pe Parc des Princes prin Ousmane Dembele, fostul jucător al Barcelonei.
UPDATE: Cele două sferturi de finală au reînceput cu repriza secundă.
UPDATE: Final de primă repriză atât pe Civitas Metropolitano, cât și pe Parc des Princes. În Franța, PSG este condusă de Barcelona cu 1-0, în timp ce Atletico o conduce pe Borussia Dortmund cu 2-0.
Paris Saint-Germain - Barcelona, Min. 37: Gooool Barcelona. Se deschide scorul și în celălalt sfert de finală. Raphinha deblochează tabela pe finalul reprizei.
Atletico Madrid - Borussia Dortmund, Min. 32: Gooool Atletico. Madrilenii își majorează avantajul pe Metropolitano prin Samuel Lino, servit excelent de Antoine Griezmann.
Atletico Madrid - Borussia Dortmund, Min. 5: Gooool Atletico. Ibericii deschid scorul extrem de rapid prin Rodrigo de Paul, după o eroare imensă comisă în defensivă de Ian Maatsen.
UPDATE: S-au dat loviturile de start în cele două partide de pe Civitas Metropolitano, respectiv Parc des Princes.
UPDATE: Echipele de start de la Atletico Madrid - Borussia Dortmund:
UPDATE: Echipele de start de la Paris Saint-Germain - Barcelona:
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
Champions League continuă în această seară, de la ora 22:00, când sunt programate celelalte două meciuri tur din sferturile de finală ale competiției. După ce aseară Real Madrid și Manchester City au remizat, scor 3-3, iar Arsenal și Bayern au terminat tot la egalitate, cu scorul de 2-2, astăzi se joacă Atletico Madrid - Borussia Dortmund și PSG - Barcelona.
Echipa lui Diego Simeone este pentru a treia oară în ultimii cinci ani în sferturile Champions League, dar nu a mai reușit să ajungă în semifinale din sezonul 2016/17. Madrilenii nu vor avea o misiune ușoară nici în acest sezon, unul în care echipa are un parcurs sub așteptări în campionat, unde se află pe locul 4, cu 58 de puncte acumulate în 30 de etape.
Atletico a jucat foarte bine pe teren propriu, dar a avut dificultăți în deplasare, iar în dubla cu Dortmund returul este programat în Germania, ceea ce ar putea conta destul de mult în obținerea calificării în etapa următoare.
De cealaltă parte, Borussia nu a strălucit nici ea în actuala stagiune în Bundesliga, fiind abia pe locul 5, cu 53 de puncte obținute în 28 de etape. Nemții vor încerca și ei să-și salveze acest sezon cu un parcurs cât mai bun în Champions League.
În ceea ce privește duelul dintre PSG și Barcelona, această dublă are o conotație aparte, pentru că pe banca francezilor este Luis Enrique, omul care a obținut succese extraordinare la cârma formației blaugrana, inclusiv tripla Campionat - Cupă - Champions League, în 2015.
Confruntarea are o miză extrem de mare pentru ambele echipe, fiecare încercând să-și adjudece trofeul. Pentru catalani ar fi singurul din acest sezon, în timp ce pentru francezi victoria în Champions League este un obiectiv de multă vreme.
Succesul în această stagiune ar fi cu atât mai important cu cât Kylian Mbappe a anunțat că va pleca în vară de pe Parc des Princes, din postura de jucător liber de contract. Atacantul este așteptat să semneze cu Real Madrid, club care l-a curtat în ultimii ani.
Cei de la PSG trăiesc la mare intensitate duelul cu echipa lui Xavi, fiind încrezători și încântați de posibilitatea de a ajunge în semifinalele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
Parizienii sunt conștienți de faptul că Barcelona este îngrijorată cu privire la pericolul pe care îl poate pune Kylian Mbappe. Astfel, staff-ul campioanei din Ligue 1 se așteaptă ca Xavi să fi pus la punct un "plan anti-Mbappe", așa cum a făcut-o în trecut în ceea ce-l privește pe Vinicius Junior.
Citește și:

PSG și Dortmund, favoritele serii

Înaintea duelurilor din sferturi, supercomputerul celor de la Opta a făcut câteva previziuni cu privire la echipele care se vor califica în semifinalele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Cu privire la partidele din această seară, Borussia Dortmund și PSG sunt văzute ca favorite la accederea în penultimul act al Champions League.
Nemții au 56,3% șanse în duelul cu echipa lui Diego Simeone, în timp ce parizienii au 57% șanse în fața Barcelonei. Jurnaliștii de la Marca au notat că Atletico nu este favorită în duelul cu Dortmund pentru că madrilenii joacă acasă meciul tur, în timp ce partida decisivă va avea loc în Germania, iar jucătorii lui Simeone nu au arătat prea bine în deplasare în actualul sezon.
Supercomputerul Opta consideră că, din meciurile de aseară, favoritele la calificarea în semifinalele Champions League sunt Manchester City și Arsenal. Astfel, în penultimul act al competiției am avea parte de duelurile Arsenal - Manchester City și Dortmund - PSG.
Dintre aceastea, cele mai mari șanse la accederea în finală le au echipele lui Pep Guardiola (41,2%) și Luis Enrique (35,9%), în timp ce Arsenal are 22,9% șanse, iar Dortmund 23,3%.
Cele două partide din această seară vor fi transmise în format LIVE TEXT, de la ora 22:00, pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo