Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, făcută praf în Anglia, după eliminarea din UCL! Legendele "diavolilor", în asentiment cu presa

Nicu Savin

Publicat 13/12/2023 la 10:15 GMT+2

Manchester United a pierdut cu 0-1 în fața lui Bayern Munchen și nu doar că a ratat calificarea în optimile Champions League, dar nu a prins nici locul 3 în grupă, care ar fi dus la calificarea în primăvara Europa League. Presa din Anglia a fost nemiloasă cu echipa de pe Old Trafford, iar două dintre marile legende ale clubului au fost în asentiment cu jurnaliștii.

Harry Maguire a ieșit accidentat din duelul Manchester United - Bayern Munchen 0-1

Credit imagine: Eurosport

Manchester United a avut o primă parte de sezon de coșmar, iar totul a culminat aseară, când aventura europeană a echipei lui Erik Ten Hag s-a terminat. "Diavolii" aveau nevoie de o victorie contra lui Bayern Munchen pentru a fi siguri măcar de prezența în primăvara Europa League, dar au pierdut cu 0-1 și acum se pot concentra numai pe competițiile interne.
United a terminat pe locul 4 o grupă de Champions League abia pentru a 2-a oară în istorie, iar presa engleză nu a avut milă de echipa de pe Old Trafford.
"O performanță anemică, neinspirată și disperat de mediocră! Cei de la Man United au aflat un adevăr dur în această seară: nu au loc în această competiție. Nu sunt suficient de buni pentru a concura cu Bayern Munchen, Manchester City, Real Madrid, Inter sau orice altă echipă care se va califica în fazele eliminatorii din Champions League", au scris jurnaliștii de la Daily Mail.

Manchester United, criticată dur de Scholes și Ferdinand, după eliminarea din cupele europene

Echipa lui Erik Ten Hag nu a fost menajată nici de oameni care au făcut istorie pe Old Trafford de-a lungul timpului.
"Bayern mai avea trei-patru trepte de accelerat. Dacă ar fi vrut să facă mai mult, ar fi putut să o facă. Cred că, mai presus de toate , aceasta este o performanță îngrijorătoare pentru United", a spus Paul Scholes.
Rio Ferdinant a subliniat că nu la meciul cu Bayern Munchen s-a pierdut calificarea, ci în duelurile jucate de United în deplasare în această campanie: "Să marchezi de 3 ori în toate meciurile din deplasare și să nu iei puncte este ceva criminal. Primești ceea ce meriți dacă nu ești în stare să închizi meciurile când ai ocazia".
Criticile la adresa lui United au venit și din partea altor experți. Spre exemplu, Chris Sutton a scos în evidență că United a fost întrecută de o echipă care a cheltuit mult mai puțin în ultima perioadă: "Au cheltuit peste 400 de milioane de lire sterline (n.r. 465 de milioane de euro) de când Erik Ten Hag este şeful clubului. Cât a cheltuit Copenhaga în acest timp? (n.r. aproximativ 50 de milioane de €, de aproape 10 ori mai puțin)".
Manchester United nu are timp să se lamenteze prea mult, pentru că peste câteva zile are de jucat un meci infernal, contra marii rivale Liverpool, pe Anfield. După 16 etape, "diavolii" sunt pe locul 6 în Premier League și trebuie să-și revină repede pentru a nu pierde contactul cu formațiile cu care se va bate pentru un loc de Champions League, deoarece e greu de crezut că poate emite pretenții la titlu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo