Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manuel Neuer, în istoria Champions League. Borna atinsă de portarul lui Bayern Munchen după calificarea în sferturi

Andrei Nicolae

Publicat 06/03/2024 la 10:39 GMT+2

Bayern Munchen s-a calificat aseară în sferturile UEFA Champions League, după ce a întors rezultatul din turul cu Lazio și a învins formația din Italia pe teren propriu cu 3-0. În urma acestui duel fără gol primit, Manuel Neuer a intrat definitiv în istoria Ligii și a atins o bornă pe care o mai deține în prezent doar Iker Casillas.

Manuel Neuer

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen merge mai departe în Champions League, după ce a reușit să o învingă pe Lazio aseară cu scorul de 3-0. Harry Kane, cu o dublă, alături de Thomas Muller, au marcat golurile care i-au trimis pe bavarezi în sferturile competiției, liniștind pe moment "apele" în tabăra lui Tuchel.
Meciul de pe Allianz Arena a fost unul cu totul special pentru Manuel Neuer, portarul lui Bayern, care a atins o bornă remarcabilă în cea mai tare competiție europeană intercluburi. După ce și-a păstrat poarta intactă contra capitolinilor, Neuer a devenit portarul cu cele mai multe meciuri fără gol primit în Liga Campionilor, 57 la număr, în 136 de apariții.
Goalkeeper-ul lui Bayern l-a egalat pe legendarul Iker Casillas, care a adunat de-a lungul carierei sale tot 57 de meciuri fără gol primit, însă în 177 de apariții. Astfel, performanța lui Neuer pare să fie mai remarcabilă, ținând cont că are șanse mari să devină chiar lider solitar în această categorie.
Citește și:

Bayern e în sferturile UCL. PSG s-a calificat și ea mai departe

Bayern a arătat din nou ca echipa care a câștigat 11 titluri consecutive în Bundesliga. Trupa lui Thomas Tuchel s-a impus cu 3-0, fără prea mari probleme în fața lui Lazio, pe teren propriu. Bavarezii au întors scorul de 0-1 la general până la pauză, prin golurile marcate de Harry Kane și Thomas Muller. Același Kane a făcut 3-0 în repriza secundă, iar elevii lui Tuchel au mai ratat câteva ocazii bune până la final.
PSG nu a lăsat loc de surprize în returul de la San Sebastian. Cu un avantaj confortabil din tur, parizienii au marcat în primul sfert de oră, prin Kylian Mbappe. Jucătorul care va părăsi campioana Franței la finalul sezonului a marcat și al doilea gol în startul reprizei secunde, iar gazdele au înscris un gol meritat în final, prin Mikel Merino.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo