Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe și-a luat "adio" de la Paris? Francezii, necruțători: "Amprenta sa va rămâne pătată pentru totdeauna"

Maria Olteanu

Publicat 08/05/2024 la 00:56 GMT+3

Kylian Mbappe a jucat marți seara cel care ar putea fi ultimul său meci la Paris, pe Parc des Princes, fiind eliminat din semifinalele Champions League. Francezii au reacționat imediat și au scris despre posibil ultimul vals al jucătorului care va merge din vară la Real Madrid.

Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain looks dejected as he leaves the field after defeat to Borussia Dortmund during the UEFA Champions League semi-final second leg match between Paris Saint-Germain and Borussia Dortmund at Parc des Princes on May 07, 2024

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund este prima finalistă din acest sezon de UEFA Champions League. Nemții porneau cu avantaj minim după manșa tur, de acum o săptămână, iar la Paris, pe terenul adversarei, au făcut un nou meci mare.
Chiar dacă francezii au lovit de nu mai puțin de 4 ori bara, vizitatorii au reușit să introducă mingea în poartă în minutul 50. Acel gol s-a dovedit a fi însă decisiv, reușita semnată de Mats Hummels, veteranul echipei, securizând succesul și calificarea în ultima fază a competiției.
Așadar, visul parizienilor s-a spulberat în această seară. Chiar dacă gazdele sperau că vor avea puterea să întoarcă rezultatul și să se califice în finală, șansa nu a fost de partea lui PSG, care se oprește aici.
Această înfrângere a fost totodată și posibil ultima partidă în fața propriilor fani pentru cel mai important jucător al echipei, Kylian Mbappe. PSG mai are un singur meci pe teren propriu în această stagiune, în weekend, în campionat, contra celor de la Toulouse, și rămâne de văzut dacă după această eliminare Mbappe își va mai găsi locul în echipă.
După eliminarea din UCL, cel mai important cotidian francez, L'Equipe, a pus sub lupa sa ceea ce s-a întâmplat la Paris la meciul returul, cu accent pe ceea ce va rămâne după plecarea lui Kylian Mbappe, care nu a reușit să câștige cel mai important trofeu europea alături de campioana din Hexagon.

Mbappe pleacă de la Paris fără trofeul Ligii Campionilor

"Visul unei cvadruple istorice a fost spulberat marți pentru PSG. Învins de Dortmund în manșa secundă a semifinalelor cu același scor ca și în tur (0-1), clubul parizian va trebui să aștepte cel puțin încă un an pentru a câștiga Liga Campionilor. Într-un Parc des Princes incandescent, jocul a fost neinteresant.
Prospețimea și încrederea parizienilor ar fi trebuit să facă diferența în fața unui adversar căzut în Bundesliga (locul 5). Dar nimic nu a mers conform planului. Planul antrenorilor a fost fatal pentru colegii lui Kylian Mbappe, primul vizat de acest eșec.
El nu va ridica niciodată Cupa cu 'urechile mari' cu iubitul său club, PSG. Jucat în partea stângă, în ciuda faptului că era zona sa preferată, căpitanul 'Les Bleus' a fost depășit. Amprenta sa la Paris va rămâne pătată pentru totdeauna", au scris jurnaliștii francezi, după eliminare.
Kylian Mbappe este liderul clasamentului golgheterilor actualei ediții a Ligii Campionilor, cu 8 goluri, la egalitate cu norvegianul Erling Haaland, a cărui echipă, Manchester City, a fost eliminată însă în sferturile de finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo