Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Povestea tulbure" a tușierului care a "ajutat-o" pe Real Madrid să ajungă în finala Champions League

Bianca Dumitru

Actualizat 09/05/2024 la 12:55 GMT+3

Real Madrid s-a calificat aseară în finala Champions League, după ce a învins-o pe Bayern Munchen, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Unul dintre protagoniștii partidei a fost Tomasz Listkiewicz, tușierul care a anulat eronat golul lui De Ligt din prelungiri. Polonezul are o "poveste tulbure".

Tomasz Listkiewicz

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat aseară în finala Champions League, după ce a învins-o cu scorul de 2-1, pe teren propriu, pe Bayern Munchen, în meciul retur din penultimul act al competiției, după ce în tur cele două echipe au remizat, scor 2-2.
Partida de pe Santiago Bernabeu nu a fost lipsită de momente controversate, cel mai important având loc în ultimele secunde de joc, atunci când De Ligt a înscris cu un șut din careu, dar reușita i-a fost anulată greșit, pe motiv de offside, înainte ca VAR-ul să mai poată interveni.
Unul dintre protagoniștii acestei faze a fost tușierul Tomasz Listkiewicz, care a ridicat fanionul înainte ca faza să se încheie, așa cum cere protocolul. Jurnaliștii din Spania i-au făcut un portret polonezului, notând că acesta are o "poveste tulbure".
Conform celor de la Sport.es, Listkiewicz are o tradiție de familie și o carieră marcate de controverse. În primul rând, jurnaliștii catalani vorbesc despre faptul că și tatăl lui, Michal Listkiewicz, a fost și tușier, fiind în brigada care a arbitrat finala Cupei Mondiale din 1990, din Italia, în care s-au înfruntat Germania și Argentina.
Centralul de atunci, mexicanul Edgardo Codesal, nu a fost ajutat prea mult de asistenții săi, iar sud-americanii au terminat meciul indignați, după ce au rămas în 9 oameni, Germania a primit un penalty controversat, în timp ce argentinienilor le-a fost refuzată o astfel de lovitură.
Citește și:

Listkiewicz, un tușier controversat

Catalanii au notat că Tomasz Listkiewicz "pare să fi călcat pe urmele tatălui său, intrând în istorie cu o greșeală regretabilă". Deși i-a cerut scuze lui De Ligt după încheierea partidei, "răul" a fost deja făcut, iar Bayern a ratat șansa de a se califica în finală.
În al doilea rând, sursa citată menționează că Listkiewicz jr. a mai făcut parte, de-a lungul carierei, din brigada de arbitri condusă de Szymon Marciniak și la finala Champions League din sezonul trecut, dar și în ultimul act al Cupei Mondiale din 2022.
Duelul dintre Argentina și Franța din Qatar nu a fost lipsit de faze controversate, atunci fiind acordate 3 lovituri de la 11 metri, unul pentru sud-americani și două pentru francezi.
În plus, după partida dintre Manchester City și Inter, din precedenta finală a Champions League, Listkiewicz a fost văzut scoțându-și medalia de la gât și jucându-se cu ea, imaginile nefiind dintre cele mai potrivite pentru un arbitru.
Astfel, jurnaliștii de la Sport.es notează că trio-ul polonez ar putea să rămână cu imaginea pătată multă vreme de-acum înainte, după "această ultimă performanță dezastruoasă de pe Bernabeu".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo