Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"S-a întâmplat dezastrul pe care nu-l dorește nimeni!" Mateu Lahoz, vehement după calificarea lui Real Madrid

Bianca Dumitru

Actualizat 09/05/2024 la 08:02 GMT+3

Real Madrid s-a calificat aseară în finala Champions League, după ce a învins-o pe Bayern Munchen, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Bavarezii au avut un gol anulat la ultima fază a jocului, momentul fiind comentat, printre alții, de cunoscutul arbitru spaniol Mateu Lahoz.

Harry Kane protesta con l'arbitro Marciniak durante Real Madrid-Bayern Monaco - Champions League 2023-24

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat aseară în finala Champions League, după ce a învins-o cu scorul de 2-1, pe teren propriu, pe Bayern Munchen, în meciul retur din penultimul act al competiției, după ce în tur cele două echipe au remizat, scor 2-2.
Partida de pe Santiago Bernabeu nu a fost lipsită de momente controversate, cel mai important având loc în ultimele secunde de joc, atunci când De Ligt a înscris cu un șut din careu, dar reușita i-a fost anulată pe motiv de offside.
Faza golului care ar fi putut trimite duelul în prelungiri a fost analizată de mulți oameni de fotbal din toată lumea, unul dintre cei care au comentat cele întâmplate fiind fostul arbitru spaniol Mateu Lahoz.
Acesta a avut o reacție dură, explicând de ce nu au putut interveni cei din camera de arbitraj video și precizând că ceea ce s-a întâmplat este genul de "dezastru" cu care se pot confrunta arbitrii.
"S-a întâmplat dezastrul pe care nu-l dorește nimeni. Semnalul de fluier dezactivează implicarea VAR-ului. S-a întâmplat cel mai rău lucru care se poate întâmpla în arbitraj... VAR-ul nu a putut să ajute.
Ce a dezactivat intervenția arbitrilor VAR nu este faptul că tușierul a ridicat steagul, ci mai degrabă fluierul arbitrului central. Arbitrii sunt și ei sportivi, și ei fac greșeli", a declarat Mateu Lahoz, citat de Sport.es.
Citește și:

Neuer, dezamăgit după eliminarea din Champions League

Manuel Neuer a vorbit și el, la finalul partidei de pe Santiago Bernabeu, despre cum a trăit eliminarea dramatică din Champions League. Portarul bavarezilor s-a arătat dezamăgit și a spus că a rămas cu un gust amar după cele două goluri încasate în ultima parte a meciului.
"Oricine a jucat fotbal știe ce simt acum. Faptul că am fost eliminați în ultimele minute, după ce am avut un avans de 1-0 până în minutul 85, este foarte amar.
Făcusem un pas spre Londra, ne-am văzut în finală, iar acum am rămas fără cuvinte", a declarat Manuel Neuer pentru site-ul UEFA.
Portarul le-a răspuns la câteva întrebări și jurnaliștilor, cărora le-a explicat gravitatea erorii făcute de arbitri: "S-a lăsat purtat de faptul că arbitrează pe stadionul lui Real Madrid. Asta nu poate fi acceptabil la acest nivel."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo