Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Seară de POVESTE, statistici COLOSALE. Cu ce rămânem după primele sferturi din Liga Campionilor

Maria Olteanu

Actualizat 10/04/2024 la 00:00 GMT+3

Marți seara au început sferturile de finală din cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, Champions League. Real Madrid - Manchester City și Arsenal - Bayern au fost rundele serii, super-dueluri care ne-au oferite multe reușite de colecție, dar și statistici care vor rămâne pentru istorie. Iată-le mai jos pe cele mai interesante.

Leroy Sane of Bayern Munich is tackled by William Saliba of Arsenal leading to a penalty decision for Bayern Munich during the UEFA Champions League quarter-final first leg match between Arsenal FC and FC Bayern München at Emirates Stadium on April 09, 20

Credit imagine: Getty Images

Sferturile de finală din UEFA Champions League au adus confruntări pline de orgolii, în ceea ce a fost probabil cel mai bun afiș al acestei faze din ultimul deceniu. În seara de marți, Arsenal a primit vizita celor de la Bayern pentru prima oară după 7 ani, iar Real Madrid și Manchester City s-au întâlnit pentru al treilea sezon consecutiv.
Duelurile de gală de marți au oferit multe reușite, dar și alte faze de colecție. În urmă rămân și statisticile, unele absolut fabuloase, borne și recorduri setate pentru istorie.
În doar 18 minute, pe cele două stadioane, în Anglia și Spania, s-au marcat nu mai puțin de 5 goluri.
Per total, până la fluierul final, am văzut nu mai puțin de 10 goluri, pentru două remize absolut fabuloase.
Bayern și Arsenal au terminat 2-2, în timp ce Real Madrid - Manchester City au încheiat tot egal, 3-3, iar totul se va decide în retur.
Mâine seară sunt programate meciurile Atletico Madrid - Borussia Dortmund și PSG - Barcelona.
Citește și:

Cele mai tari statistici din primele sferturi de finală din UEFA Champions League

1. William Saliba a început cel de-al 42-lea meci al sezonului pentru Arsenal, în această seară, împotriva lui Bayern, în primul 11. Este cel mai mare număr de titularizări ale unui jucător de câmp din primele cinci ligi ale Europei în toate competițiile, în sezonul 2023/24.
2. Așteptarea de 14 ani a luat sfârșit. Bukayo Saka este primul om care înscrie pentru Arsenal într-un sfert de finală din Liga Campionilor, de la Nicklas Bendtner, în aprilie 2010.
3. Bukayo Saka a devenit primul jucător care este implicat direct în peste 8 goluri într-o singură campanie de Liga Campionilor pentru Arsenal, de la Alexis Sanchez, în sezonul 2015/16.
4. După reușita de azi, Vinícius Júnior a fost implicat direct în 15 goluri împotriva adversarilor englezi în Liga Campionilor
5. Harry Kane a marcat odată cu golul de marți mai multe goluri împotriva lui Arsenal pe Emirates decât orice alt jucător din formația oaspete, din istoria stadionului (6).
6. Golul marcat de Bernardo Silva pentru Manchester City după 108 secunde este al doilea cel mai rapid gol marcat de o echipă oaspete împotriva lui Real Madrid pe Bernabéu în UEFA Champions League, după cel marcat de Mario Mandzukic pentru Juventus în aprilie 2018 (77 de secunde).
7. Real Madrid - Manchester City a devenit doar al doilea meci din faza eliminatorie a UEFA Champions League în care se înscriu trei goluri în primele 14 minute, după Manchester City - Tottenham din aprilie 2019 (2-2 în 11 minute).
8. Doar Karim Benzema (11) a marcat mai multe goluri în deplasare împotriva unor cluburi engleze în UEFA Champions League decât atacantul lui Arsenal, Serge Gnabry (7 - 4 contra Tottenham, 2 contra Chelsea, 1 contra Arsenal)
9. Opt dintre cele 15 goluri marcate de Harry Kane împotriva lui Arsenal în toate competițiile au fost penalty-uri. Acesta este cel mai mare număr de penalty-uri marcate de un jucător împotriva unui singur club din Premier League de la începutul sezonului 2014-15.
10. Cei de la Real Madrid au marcat în ultimele 34 de meciuri disputate pe teren propriu în fazele eliminatorii ale UEFA Champions League (75 de goluri în total), cel mai bun parcurs al unei echipe din istoria competiției.
11. Phil Foden a marcat șase goluri din afara careului în acest sezon, cele mai multe ale unui jucător, pentru un club din Premier League, în toate competițiile.
12. Leandro Trossard este primul jucător al lui Arsenal care reușește să marcheze în fiecare dintre primele patru meciuri pe care le-a disputat acasă, în Liga Campionilor
13. Leandro Trossard a marcat șase goluri ca rezervă în toate competițiile în acest sezon. Niciun jucător nu are mai multe reușite de pe banca de rezerve pentru cluburile din cele cinci mari ligi ale Europei în ediția 2023-24.
14. Leandro Trossard este doar al patrulea jucător din istoria UEFA Champions League care înscrie în fiecare dintre primele patru apariții pe teren propriu, în competiție, după Alessandro Del Piero, Frederic Kanoute și Oscar.
15. Este doar a patra oară în UEFA Champions League când ambele echipe înscriu cel puțin 3 goluri în prima manșă a unei întâlniri din faza eliminatorie, precedentul caz fiind tot între aceste două echipe (Man City 4-3 Real Madrid în sezonul 2021-22).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol