Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Seara recordurilor în Champions League! Ferran Torres și Santiago Gimenez au intrat în istorie

Nicu Savin

Publicat 25/10/2023 la 22:26 GMT+3

Barcelona a învins Șahtior Donetsk cu 2-1, iar Feyenoord a trecut de Lazio cu 3-1 în priele doup partide ale serii din Champions League. În ambele dispute s-au setat două recorduri fantasice: Ferran Torres a devenit jucătorul iberic ce ajunge cel mai repede la 5 goluri marcate pentru catalani în UCL, iar Santiago Gimenez fotbalistul mexican cu cea mai lungă serie de meciuri cu gol în Europa.

Ferran Torres celebra su gol en el FC Barcelona-Shakhtar.

Credit imagine: Getty Images

Seara de miercuri din Champions League a început cu două partide extrem de spectaculoase. FC Barcelona a făcut un pas uriaș spre calificarea în optimile de finală, după ce a trecut la limită de Șahtior Donetsk, scor 2-1, iar Feyenoord a demonstrat încă o dată că e o forță pe De Kuip, învingând-o pe Lazio cu 3-1.
Fiecare partidă a marcat câte un moment istoric. La Barcelona, Ferran Torres a fost cel care a deschis scorul, reluând în poartă o minge trimisă inițial în bară de Fermin Lopez. Atacantul iberic i-a dedicat golul bunicii sale, decedate cu câteva zile în urmă, iar reușita nu a fost una oarecare.
Pentru Torres a fost al 5-lea gol marcat în tricoul Barcelonei în Champions League, în doar 8 meciuri. Astfel, atacantul de 23 de ani a devenit fotbalistul iberic care ajunge cel mai repede la această bornă în toată istoria clubului. Precedentul record îi aparținea lui Luis Enrique, care a marcat al 5-lea său gol în UCL pentru gruparea blaugrana la al 9-lea meci jucat.
Al doilea gol al Barcelonei a fost înscris de Fermin Lopez, care a fost pentru prima dată titular într-un meci de Champions League. Astfel, mijlocașul a devenit al 5-lea cel mai tânăr jucător al Barcelonei care înscrie la primul său meci ca titular în cea mai importantă competiție intercluburi. Doar Giovani Dos Santos, Pablo Torre, Sergi Roberto și Sergio Busquets erau mai tineri când au reușit această performanță.

Santiago Gimenez l-a depășit pe legendarul Hugo Sanchez într-un top impresionant

La Rotterdam, cel mai bun jucător al celor de la Feyenoord în duelul cu Lazio a fost Santiago Gimenez. Mexicanul a fost suspendat la primele două jocuri din această ediție, cu Celtic și Atletico Madrid, dar a impresionat la prima apariție, reușind o dublă. Atacantul de 22 de ani a marcat primul și ultimul gol al partidei în urma căreia campioana Olandei a urcat, cel puțin provizoriu, pe primul loc în grupă.
Meciul din această seară a fost al 9-lea consecutiv în care Gimenez marchează pentru Feyenoord. Aceasta este cea mai lungă serie reușită de un fotbalist mexican în fotbalul european. Până azi, Gimenez era la egalitate cu legendarul Hugo Sanchez, care a făcut carieră la Atletico Madrid și Real Madrid.
Cu cele două reușite de azi, Gimenez a ajuns la cota 15 în acest sezon, el fiind lider în topul marcatorilor din campionatul Olandei, cu 13 reușite, la egalitate cu elenul Vangelis Pavlidis
(AZ Alkmaar).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol