Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc în preliminariile UCL! Campioana Ungariei, surclasată de o echipă cu un lot sub 3 milioane de €

Nicu Savin

Publicat 19/07/2023 la 21:14 GMT+3

Preliminariile Champions League aduc mereu surprize în prim plan, dar ceea ce s-a întâmplat în această seară la Budapesta depășete limita imaginabilului. Ferencvaros, echipă care a jucat anul trecut în primăvara europeană din Europa League, a fost învinsă la scor de neprezentare de Klaksvik Sports Club, campioana Insulelor Feroe.

KÍ Klaksvík - Ferencváros (Forrás: Fradi.hu)

Credit imagine: Other Agency

În această săptămână au avut loc partidele retur din turul 1 preliminar al Champions League, iar surprizele nu au lipsit. De departe, șocul acestei faze a competiției a avut loc la Budapesta, unde Ferencvaros a dat piept cu modesta Klaksvik Sports Club, campioana Insulelor Feroe.
În turul din Feroe a fost 0-0, dar se credea că totul a fost doar un accident pentru maghiari, însă partida de pe Puskas Arena a dovedit contrariul. Campioana Ungariei pornea ca mare favorită la calificare, dar a fost învinsă la scor de neprezentare, 0-3. Rezultatul a fost stabilit încă de la pauză prin dubla lui Arni Frederiksberg din minutele 8 și 32, respectiv golul marcat de Kassi în primul minut suplimentar al primei părți.
Atât deznodământul dublei manșe, dar mai ales scorul meciului retur reprezintă una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a cupelor europene. Ferencvaros este campioana ultimelor 5 ediții ale Campionatului Ungariei și o obișnuită a grupelor în cupele europene în ultima perioadă.

Ferencvaros, eliminată din Champions League de campioana Insulelor Feroe

În stagiunea trecută, maghiarii au terminat pe primul loc într-o grupă de Europa League cu Trabzonspor, AS Monaco și Steaua Roșie Belgrad. Au clacat în optimi în fața celor de la Bayer Leverkusen, dar nimic nu anunțat dezastrul din startul acestui sezon european.
Pentru a ne face o idee mai clară despre proporțiile suprizei de la Budapesta e suficient să privim valoarea loturilor celor două formații. Jucătorii lui Ferencvaros valorează în total 53,4 milioane de €, în timp ce echipa feroeză este cotată la numai 2,68 milioane de €, o valoare de peste 20 de ori mai mică.
În plus, diferența dintre fotbalul maghiar și cel feroez este uriașă. Totuși, campionatul din țara vecină este la un nivel mediocru, iar asta s-a văzut din plin în această seară. Klaksvik este al doilea cel mai mare oraș din Insulele Feroe, după capitala Torshavn, și are o populație de doar 5000 de locuitori, mai puțin decât un cartier din Budapesta.
Campioana Insulelor Feroe nu este la prima izbândă de acest fel. În sezonul precedent, în primul tur preliminar din Champions League feroezii au câștigat cu 3-1 în fața celor de la Bodo Glimt. Totuși, campioana Norvegiei a mers mai departe, deoarece s-a impus acasă cu 3-0.
Pentru un loc în turul 3 preliminar din Champions League, Klaksvik va juca împotriva sudezilor de la Hacken, care au trecut fără emoții de galezii de la The New Saints, scor 5-1 la general.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo