Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Supercomputerul Opta a anunțat favoritele la calificarea în semifinalele Champions League

Bianca Dumitru

Actualizat 09/04/2024 la 10:07 GMT+3

Champions League a ajuns la faza sferturilor de finală. Înaintea meciurilor din manșa tur, programate astăzi și mâine, supercomputerul statisticienilor de la Opta a stabilit care sunt echipele favorite să se califice în semifinale, anunțând și echipa care are cele mai mari șanse de a câștiga trofeul.

Vinicius Jr., în duel cu Kyle Walker (Real Madrid - Manchester City)

Credit imagine: Eurosport

Astăzi și mâine sunt programate meciurile din manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League. Arsenal - Bayern și Real Madrid - Manchester City sunt primele dueluri, care vor avea loc în această seară, de la ora 22:00, în timp ce mâine se vor juca Atletico Madrid - Borussia Dortmund și PSG - Barcelona.
Înaintea partidelor, supercomputerul celor de la Opta a făcut câteva previziuni cu privire la echipele care se vor califica în semifinalele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, anunțând și cine e marea favorită la câștigarea trofeului.
Astfel, bazându-se pe cotele caselor de pariuri și pe clasamentele Opta Power, care țin cont de atât de performanțele istorice, cât și de cele recente ale echipelor, supercomputerul a dezvăluit că cel mai dezechilibrat duel este cel dintre Manchester City și Real Madrid, în care englezii au 60% șanse de a se califica în etapa următoare.
Această diferență de 20 de procente între cele două echipe este determinată, cel mai probabil, și de faptul că City este văzută drept principala favorită la câștigarea trofeului Champions League, având 28,3% șanse să se impună în finală.
Conform statisticienilor, în celălalt duel din această seară, Arsenal e favorită să facă pasul spre semifinalele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Liderul din Premier League are 58,5% șanse să treacă de Bayern, care nu se află în cea mai bună perioadă a sa.
De altfel, bavarezii au cea mai mică șansă la calificarea în finală (12,1%) și a doua cea mică șansă la câștigarea trofeului Champions League, 6,2%, singura echipă care stă mai rău la acest capitol fiind Atletico Madrid, care are 5% șanse la trofeu.
Citește și:

Manchester City, principala favorită din Champions League

În ceea ce privește duelurile de miercuri, Borussia Dortmund și PSG sunt văzute ca favorite la accederea în penultimul act al competiției. Nemții au 56,3% șanse în duelul cu echipa lui Diego Simeone, în timp ce parizienii au 57% șanse în fața Barcelonei.
Jurnaliștii de la Marca au notat că Atletico nu este favorită în duelul cu Dortmund pentru că madrilenii joacă acasă meciul tur, în timp ce partida decisivă va avea loc în Germania, iar jucătorii lui Simeone nu au arătat prea bine în deplasare în actualul sezon.
Așadar, supercomputerul Opta consideră că favoritele la calificarea în semifinalele Champions League sunt Manchester City, PSG, Arsenal și Borussia Dortmund. În penultimul act al competiției am avea, astfel, parte de duelurile Arsenal - Manchester City și Dortmund - PSG.
Dintre aceastea, cele mai mari șanse la accederea în finală le au echipele lui Pep Guardiola (41,2%) și Luis Enrique (35,9%), în timp ce Arsenal are 22,9% șanse, iar Dortmund 23,3%.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo