Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, sub presiune la Barcelona! Antrenorul a pierdut susținerea celor de la conducerea clubului

Bianca Dumitru

Publicat 14/12/2023 la 14:41 GMT+2

Barcelona s-a calificat în optimile Champions League de pe prima poziție a grupei H. Echipa a fost învinsă, însă, în ultima etapă a grupelor, având două eșecuri consecutive. Conform presei din Spania, Xavi ar fi pierdut susținerea celor din conducere și este sub presiune pe Camp Nou.

Xavi Hernández, en rueda de prensa

Credit imagine: Eurosport

Barcelona a obținut calificarea în optimile Champions League de pe primul loc al clasamentului grupei H. Catalanii au pierdut aseară, însă, ultimul meci din această fază a competiției, scor 3-2 cu Antwerp, ajungând la două eșecuri consecutive.
În această dimineață, presa din Spania a scris că Xavi este sub presiune pe Camp Nou, antrenorul pierzând sprijinul conducerii. Conform celor de la As.com, niciunul dintre cei 6 membri ai consiliului de conducere al Barcelonei nu mai sunt de partea tehnicianului, care se regăsește acum singur împotriva tuturor.
Jurnaliștii iberici au notat că "înfrângerea șocantă cu Girona a făcut mult rău și a alimentat neîncrederea în cadrul echipei. Xavi este acum singur și are nevoie de o demonstrație de autoritate după ultima înfrângere, cu Antwerp, sau se va găsi în abis mai devreme decât credeau mulți".
Astfel, antrenorul trebuie să-și ducă echipa spre o victorie în weekend, la Valencia, fiind conștient că un nou eșec l-ar pune într-o poziție foarte dificilă. Xavi a dezvăluit că e îngrijorat la finalul partidei din Belgia:
"Da, sunt îngrijorat. Este normal. Echipa nu se simte confortabil. Am avut o serie de rezultate negative. Trebuie să fim critici cu noi înșine. Opoziția are multe șanse împotriva noastră și ne costă prea mult.
Partea bună este că suntem în optimi. Luni vom fi la tragerea la sorți și suntem în fruntea grupei, așa că trebuie să felicităm echipa, care și-a făcut temele. Cu toate acestea, trebuie să ne întoarcem la fotbal bun", a spus tehnicianul Barcelonei.
Citește și:

SPANIOLII AU SCRIS CĂ JOAN LAPORTA S-AR FI BĂGAT PESTE XAVI LA ECHIPĂ

Răceala dintre Xavi și conducerea clubului blaugrana despre care se vorbește a pornit de la o presupusă intervenție a lui Joan Laporta asupra deciziilor lui Xavi.
Antrenorul ar fi decis în primă fază ca mai mulți jucători importanți să nu facă deplasarea pentru duelul cu Antwerp, pentru a-i odihni în vederea meciului din week-end cu Valencia.
La doar câteva ore distanță, Xavi a revenit asupra deciziei și a fost făcut anunțul că numai De Jong va fi fost lăsat acasă. Schimbarea de ultim moment din cadrul lotului a atras repede atenția presei, iar catalanii de la Rac1 au susținut că aceasta s-a produs ca urmare a intervenției lui Joan Laporta.
Potrivit sursei citate, președintele Barcelonei nu a dorit ca Lewandowski, Gundogan sau Araujo să fie scutiți de deplasare și s-ar fi băgat peste Xavi. La conferința de presă de dinaintea meciului, antrenorul a negat că i s-a sugerat "din lojă" să-și schimbe planurile și a spus că a decis să-i convoace pe cei 3 fotbaliști după ce s-a stabilit că echipa va înnopta în Belgia și nu va zbura spre Barcelona imediat după meci, așa cum era programat inițial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo