Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța - Belgia 3-2, în a doua semifinală în Liga Națiunilor. Revenire de senzație pentru Mbappe & Co.

Andrei Nicolae

Actualizat 07/10/2021 la 23:59 GMT+3

Belgia a avut 2-0 la pauză și gol anulat la 2-2 în minutul 87. Campioana mondială a câștigat în minutul 90, cu un gol al lui Theo Hernandez.

Jan Vertonghen beats Paul Pogba of France to a header, Belgium v France, Nations League semi-final, Juventus Stadium, Turin, Italy, October 7, 2021

Credit imagine: Getty Images

Belgia are la dispoziție o generație fantastică, este pe locul 1 în ierarhia FIFA, dar a eșuat în tentativa de a obține până acum un trofeu major, cea mai bună performanță fiind atinsă la Cupa Mondială din 2018, când a terminat pe locul 3. Selecționata condusă de Roberto Martinez a fost blocată să meargă până la capăt la turneul final din Rusia chiar de Franța, adversara din Liga Națiunilor. "Dracii roșii" au venit fără presiune în Italia, dar au sperat totuși într-o revanșă după momentul 2018.
Ambele reprezentative au luat acest meci în serios și au aliniat cele mai bune echipe posibile. Nu a fost timp de teste nici pentru Roberto Martinez, nici pentru Didier Deschamps. Belgienii i-au avut din nou în teren în același timp pe De Bruyne – Eden Hazard – Romelu Lukaku. De partea cealaltă, Franța a răspuns cu tridentul ofensiv Antoine Griezmann – Karim Benzema – Kylian Mbappe.

Franța - Belgia 3-2, în a doua semifinală în Liga Națiunilor. Revenire de senzație pentru Mbappe & Co.

Jocul de la Torino a semănat cu o adevărată final, statistica fiind destul de bogată la final, cu peste 25 de ocazii și 12 șuturi pe spațiul porții în 90 de minute.
În prima parte a întâlnirii, Franța a avut o posesie mai bună a mingii, dar Belgia a dat senzația că are răbdare și că își pregătește bine pașii în tentativa de a depăși o apărare bine organizată. Iar pe finalul reprizei a lovit de două ori. În minutul 37, Ferreira Carrasco a deschis scorul cu un șut la colțul scurt. La 3 minute distanță, Romelu Lukaku s-a descurcat foarte bine în careu și a trimis mingea sub transversală. La ambele goluri a pasat decisiv Kevin de Bruyne.
Franța a întâmpinat probleme, dar nu a intrat în criză și a avut o reacție la nivelul liniei de atac după pauză. A jucat totul pe ofensivă, iar Benzema, Griezmann și Mbappe au devenit oamenii de prim-plan. Atacantul de la Real Madrid a redus din handicap în minutul 62, iar Mbappe a restabilit egalitatea câteva minute mai târziu, după un penalty acordat cu ajutorul VAR-ului.
La 2-2, nicio echipă nu a fost prudentă. Ambele naționale au încercat să închidă conturile în 90 de minute și a rezultat un joc pe contre, cu ocazii mari la ambele porți. Belgia a reușit să marcheze din nou prin Romelul Lukaku în minutul 87, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Și dacă nu a fost 3-2 pentru Belgia, s-a făcut acest scor în favoarea Franței. După o bară a lui Paul Pogba, Theo Hernandez a prins un șut memorabil de la marginea careului în minutul 90 și a adus victoria Franței.
2-0 a fost un scor periculos în acest meci. Franța a revenit cu stil și s-a calificat pentru finala mare de duminică, în care va înfrunta Spania. Belgia mai așteaptă încă un an pentru a-și trece în cont un trofeu. Poate la Cupa Mondială din 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo