La finalul meciului de pe Arena Națională, Denis Alibec a declarat că jocul naționalei României a fost ofensiv, în ciuda faptului că elevii lui Mirel Rădoi au marcat un singur gol.
În momentul în care Alibec a auzit reacția lui Ciprian Marica pentru Pro TV, oferită cu puțin timp înainte, în care spunea că jocul "tricolorilor" a fost previzibil, atacantul Astrei a răbufnit, chemându-l în mod ironic pe teren pe fostul internațional:
"Ne pare foarte rău, nu ne așteptam în nicio clipă să nu luăm cele 3 puncte. Acesta este fotbalul, am ratat. Trebuia să mai marcăm și rezolvam soarta meciului. A fost mingea numai la noi, dar din păcate am luat gol la singura lor ocazie.
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41
Mi s-a mai întâmplat să ratez așa. A fost vina noastră că n-am trimis mingea în poartă. Și noi i-am demolat pe nord-irlandezi la statistici (n.r. - ca și Austria pe Norvegia) și degeaba. Toată echipa și-a dat viața pe teren, dar atât s-a putut.
Am jucat mult mai ofensiv și jucăm cum ar trebui să joace România. Să vină Marica să joace (n.r. - dacă a zis că jocul României este previzibil). Mergem în Austria să luăm cele 3 puncte, apoi vom vedea ce va fi. Vom merge să câștigăm și cu Islanda, la barajul pentru Euro. Rădoi ne-a felicitat pentru efort, n-au fost prea multe de spus.", a declarat Denis Alibec, după meciul cu Irlanda de Nord.", a declarat Alibec, pentru Pro TV.
Replica lui Marica a venit imediat, atrăgând atenția că a reușit să înscrie 25 de goluri de-a lungul carierei petrecute la naționala României:
"Eu am jucat când a fost cazul și când am fost convocat. Zic că am făcut-o bine, am marcat 25 de goluri pentru echipa națională. Nu vreau să comentez greșit, am spus ce am văzut.", a spus Marica, pentru Pro TV.

România - Irlanda de Nord 1-1, în Liga Națiunilor

Jocul a fost extrem de echilibrat în primele 20 de minute, singura ocazie periculoasă fiind creată de George Pușcaș. Atacantul României a trimis o centrare puternică la prima bară, dar fundașii nord-irlandezi au respins în corner. Același Pușcaș încercase o combinație rapidă cu Denis Alibec cu puțin timp înainte, însă fără succes.
Pușcaș a deschis scorul în minutul 25, după o fază excelentă realizată de jucătorii lui Mirel Rădoi. Ianis Hagi a pasat înșelător din lovitură liberă, Maxim a șutat, iar goalkeeper-ul Peacock-Farrell a respins defectuos. Chiricheș a fost pe fază și i-a pasat în fața porții lui Pușcaș, care a îndeplinit o simplă formalitate.
Irlanda de Nord a rămas în inferioritate numerică în minutul 39, când Magennis a văzut al doilea cartonaș galben, după un cot aplicat lui Maxim.
România a revenit mult mai montată de la vestiare și și-a creat foarte multe ocazii la poarta lui Peacock-Farrell. Pușcaș s-a înălțat în careul Irlandei de Nord și a trimis cu capul către poartă, dar goalkeeper-ul oaspeților a intervenit miraculos. Tot atacantul lui Reading a șutat periculos în minutul 60, dar același Peacock-Farrell a reținut balonul.

Irlanda de nord a egalat la singura ocazie periculoasă a meciului cu România, din Liga Națiunilor

Alibec și Stanciu și-au încercat și ei norocul, însă n-au reușit să dubleze avantajul naționalei noastre.
Irlanda de Nord a restabilit egalitatea la singura lor ocazie importantă din meciul de la București. Lafferty a câștigat duelul aerian în careul României, iar mingea a ajuns cu noroc la Whyte, care a înscris cu capul pe lângă Tătărușanu. "Tricolorii" au oferit imediat replica, când Denis Alibec a lovit bara cu un șut violent.
Jucătorii lui Mirel Rădoi s-au aruncat în atac, însă fără succes. Irlanda de Nord s-a apărat excelent și a smuls un punct de pe Arena Națională. După prima etapă din Liga Națiunilor, România se află pe locul 3 în grupa 1 din Liga B, în spatele Austriei și Irlandei de Nord. Ultima poziție este ocupată de Norvegia.

Rezultatele serii în Liga Națiunilor

Liga A
  • Italia - Bosnia 1-1
  • Olanda - Polonia 1-0
Liga B
  • Norvegia - Austria 1-2
  • România - Irlanda de Nord 1-1
  • Scoția - Israel 1-1
  • Slovacia - Cehia 1-3
Liga C
  • Lituania - Kazakhstan 0-2
  • Belarus - Albania 0-2

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02