La finalul meciului de pe Arena Națională, Denis Alibec a declarat că jocul naționalei României a fost ofensiv, în ciuda faptului că elevii lui Mirel Rădoi au marcat un singur gol.
În momentul în care Alibec a auzit reacția lui Ciprian Marica pentru Pro TV, oferită cu puțin timp înainte, în care spunea că jocul "tricolorilor" a fost previzibil, atacantul Astrei a răbufnit, chemându-l în mod ironic pe teren pe fostul internațional:
"Ne pare foarte rău, nu ne așteptam în nicio clipă să nu luăm cele 3 puncte. Acesta este fotbalul, am ratat. Trebuia să mai marcăm și rezolvam soarta meciului. A fost mingea numai la noi, dar din păcate am luat gol la singura lor ocazie.
Liga Națiunilor UEFA
Mancini răsucește cuțitul în rana englezilor! Declarația care îi va înfuria foarte tare pe britanici
ACUM 3 ORE
Mi s-a mai întâmplat să ratez așa. A fost vina noastră că n-am trimis mingea în poartă. Și noi i-am demolat pe nord-irlandezi la statistici (n.r. - ca și Austria pe Norvegia) și degeaba. Toată echipa și-a dat viața pe teren, dar atât s-a putut.
Am jucat mult mai ofensiv și jucăm cum ar trebui să joace România. Să vină Marica să joace (n.r. - dacă a zis că jocul României este previzibil). Mergem în Austria să luăm cele 3 puncte, apoi vom vedea ce va fi. Vom merge să câștigăm și cu Islanda, la barajul pentru Euro. Rădoi ne-a felicitat pentru efort, n-au fost prea multe de spus.", a declarat Denis Alibec, după meciul cu Irlanda de Nord.", a declarat Alibec, pentru Pro TV.
Replica lui Marica a venit imediat, atrăgând atenția că a reușit să înscrie 25 de goluri de-a lungul carierei petrecute la naționala României:
"Eu am jucat când a fost cazul și când am fost convocat. Zic că am făcut-o bine, am marcat 25 de goluri pentru echipa națională. Nu vreau să comentez greșit, am spus ce am văzut.", a spus Marica, pentru Pro TV.

România - Irlanda de Nord 1-1, în Liga Națiunilor

Jocul a fost extrem de echilibrat în primele 20 de minute, singura ocazie periculoasă fiind creată de George Pușcaș. Atacantul României a trimis o centrare puternică la prima bară, dar fundașii nord-irlandezi au respins în corner. Același Pușcaș încercase o combinație rapidă cu Denis Alibec cu puțin timp înainte, însă fără succes.
Pușcaș a deschis scorul în minutul 25, după o fază excelentă realizată de jucătorii lui Mirel Rădoi. Ianis Hagi a pasat înșelător din lovitură liberă, Maxim a șutat, iar goalkeeper-ul Peacock-Farrell a respins defectuos. Chiricheș a fost pe fază și i-a pasat în fața porții lui Pușcaș, care a îndeplinit o simplă formalitate.
Irlanda de Nord a rămas în inferioritate numerică în minutul 39, când Magennis a văzut al doilea cartonaș galben, după un cot aplicat lui Maxim.
România a revenit mult mai montată de la vestiare și și-a creat foarte multe ocazii la poarta lui Peacock-Farrell. Pușcaș s-a înălțat în careul Irlandei de Nord și a trimis cu capul către poartă, dar goalkeeper-ul oaspeților a intervenit miraculos. Tot atacantul lui Reading a șutat periculos în minutul 60, dar același Peacock-Farrell a reținut balonul.

Irlanda de nord a egalat la singura ocazie periculoasă a meciului cu România, din Liga Națiunilor

Alibec și Stanciu și-au încercat și ei norocul, însă n-au reușit să dubleze avantajul naționalei noastre.
Irlanda de Nord a restabilit egalitatea la singura lor ocazie importantă din meciul de la București. Lafferty a câștigat duelul aerian în careul României, iar mingea a ajuns cu noroc la Whyte, care a înscris cu capul pe lângă Tătărușanu. "Tricolorii" au oferit imediat replica, când Denis Alibec a lovit bara cu un șut violent.
Jucătorii lui Mirel Rădoi s-au aruncat în atac, însă fără succes. Irlanda de Nord s-a apărat excelent și a smuls un punct de pe Arena Națională. După prima etapă din Liga Națiunilor, România se află pe locul 3 în grupa 1 din Liga B, în spatele Austriei și Irlandei de Nord. Ultima poziție este ocupată de Norvegia.

Rezultatele serii în Liga Națiunilor

Liga A
  • Italia - Bosnia 1-1
  • Olanda - Polonia 1-0
Liga B
  • Norvegia - Austria 1-2
  • România - Irlanda de Nord 1-1
  • Scoția - Israel 1-1
  • Slovacia - Cehia 1-3
Liga C
  • Lituania - Kazakhstan 0-2
  • Belarus - Albania 0-2

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga Națiunilor UEFA
Norvegia a schimbat tot lotul și a rămas cu un singur portar pentru meciul din Austria
18/11/2020 LA 14:06
Liga Națiunilor UEFA
Liga Naţiunilor | Germania, umilită de Spania la Sevilla! Torres, triplă pentru "Furia Roja"
17/11/2020 LA 18:02