Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa din Austria, dură după înfrângerea din Liga Națiunilor: "Faliment împotriva României"

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/09/2020 la 08:19 GMT+3

România a reușit o partidă mare la Klagenfurt, acolo unde a bifat o victorie importantă în fața Austriei, scor 3-2, în Liga B din Liga Națiunilor.

România, victorie fantastică pe terenul Austriei

Credit imagine: Eurosport

Presa din Austria a fost extrem de dură la finalul meciului de la Klagenfurt. "Naționala noastră a cunoscut falimentul împotriva României", a titrat Sky Sport Austria.
Jurnaliștii austrieci au remarcat pressing-ul propus de trupa lui Mirel Rădoi, care a reușit să deschidă scorul încă din minutul 3. "Jucătorii români au fost periculoși pe contraatac, în timp ce Austria n-a avut multe ocazii în începutul partidei", au continuat cei de la Sky Sport.
"Am pierdut împotriva României pentru prima oară, după 4 întâlniri", au mai scris austriecii.

Austria - România 2-3 | Moral excelent pentru partida cu Islanda

Dincolo de victoria propriu-zisă, tricolorii au înțeles că se pot lupta de la egal la egal cu adversari mai bine cotați. Succesul de aseară e unul extrem de util în perspectiva primului meci de baraj pentru Euro 2021, cu Islanda, de luna viitoare.
"Va conta mult această victorie în perspectiva partidei cu Islanda. Dar, mai important, se vor duce cu entuziasm și cu bucurie la echipele de club. Pentru că până acum mergeau acolo având capul în pământ, după dezamăgirile de la națională", a spus Rădoi, care, întrebat despre prestația lui Grigore, unul dintre cei mai buni de pe teren, a vorbit la superlativ de fundașul lui Ludogorets: "Nu e o surpriză pentru mine Grigore, îl urmăream dinainte să vin la națională. După ce am sosit aici, mi-am dat seama că e un lider adevărat. Își încurajează mereu coechipierii, atât în meci, cât și la antrenamente. Îl felicit".
Rădoi nu e doar un profesionist desăvârșit care a dat naționalei o altă față, dar are și foarte mult fler când vine vorba de modificări la nivel de prim 11. L-a înlocuit pe Pușcaș cu Alibec, iar fotbalistul Astrei a dat dovadă de un altruism și o disponibilitate la efort impresionante. Mutarea a venit însă și ca o consecință a faptului că fotbalistul lui Reading nu e la 100% din punct de vedere fizic, sezonul în Championship urmând să se reia mai târziu.
"Am discutat cu Pușcaș, el nu făcuse la echipa de club mare lucru la antrenamente. Era un pericol de accidentare, iar echipa avea nevoie de prospețime. Aveam și o înțelegere cu Reading, să facem un plan astfel încât el să se întoarcă sănătos la club", a mai spus selecționerul, care a fost extrem de mulțumit de prestațiile jucătorilor pe care i-a debutat. Aceștia nu au arătat trac, ci au evoluat dezinvolt, permanent conectați la miza partidei. "Au fost câteva debuturi, mă bucur pentru ei, nu au arătat că au avut emoții. Am arătat ca o echipă adevărată, cu unitate, cu entuziasm, cu pressing. Mă bucur pentru toate lucrurile astea", a mai spus Rădoi.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo