Franco Foda, selecționerul Austriei, a declarat că nu l-a surprins deloc naționala României, având în vedere că analizase foarte bine jocul "tricolorilor" înaintea confruntării de la Klagenfurt.
Marele regret al germanului este reprezentat de faptul că jucătorii săi n-au putut opri combinațiile naționalei noastre, pe care le studiase atent. În același timp, Foda consideră că elevii săi au fost instabili în apărare și au irosit multe ocazii de gol:
"Nu pot să spun că ne-a surprins în vreun fel naționala României. Am urmărit multe meciuri de-ale echipei lui Rădoi, inclusiv cele de la U21. Știam că e o echipă căreia îi plac combinațiile.
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41
Am făcut multe greșeli în defensivă și am marcat numai două goluri. Ne-am creat multe ocazii și consider că ar fi trebuit să înscriem mai mult.", a declarat selecționerul Austriei.

Hinteregger, după Austria - România 2-3: "Nici nu știu cum au marcat cele 3 goluri"

La rândul său, Martin Hinteregger consideră că naționala Austriei nu merita să piardă în duelul de la Klagenfurt. Fundașul a declarat că nici nu știe cum a reușit trupa lui Rădoi să înscrie cele 3 goluri:
"Nu cred că meritam să pierdem. Am dominat meciul în cea mai mare parte, nici nu știu cum au marcat cele 3 goluri. Ne-a fost greu deoarece au reușit să înscrie în debutul partidei. Dar consider că am fost echipa mai bună.", a spus Hinteregger.

Austria - România 2-3 | Moral excelent pentru partida cu Islanda

Dincolo de victoria propriu-zisă, tricolorii au înțeles că se pot lupta de la egal la egal cu adversari mai bine cotați. Succesul de aseară e unul extrem de util în perspectiva primului meci de baraj pentru Euro 2021, cu Islanda, de luna viitoare.
"Va conta mult această victorie în perspectiva partidei cu Islanda. Dar, mai important, se vor duce cu entuziasm și cu bucurie la echipele de club. Pentru că până acum mergeau acolo având capul în pământ, după dezamăgirile de la națională", a spus Rădoi, care, întrebat despre prestația lui Grigore, unul dintre cei mai buni de pe teren, a vorbit la superlativ de fundașul lui Ludogorets: "Nu e o surpriză pentru mine Grigore, îl urmăream dinainte să vin la națională. După ce am sosit aici, mi-am dat seama că e un lider adevărat. Își încurajează mereu coechipierii, atât în meci, cât și la antrenamente. Îl felicit".
Rădoi nu e doar un profesionist desăvârșit care a dat naționalei o altă față, dar are și foarte mult fler când vine vorba de modificări la nivel de prim 11. L-a înlocuit pe Pușcaș cu Alibec, iar fotbalistul Astrei a dat dovadă de un altruism și o disponibilitate la efort impresionante. Mutarea a venit însă și ca o consecință a faptului că fotbalistul lui Reading nu e la 100% din punct de vedere fizic, sezonul în Championship urmând să se reia mai târziu.
"Am discutat cu Pușcaș, el nu făcuse la echipa de club mare lucru la antrenamente. Era un pericol de accidentare, iar echipa avea nevoie de prospețime. Aveam și o înțelegere cu Reading, să facem un plan astfel încât el să se întoarcă sănătos la club", a mai spus selecționerul, care a fost extrem de mulțumit de prestațiile jucătorilor pe care i-a debutat. Aceștia nu au arătat trac, ci au evoluat dezinvolt, permanent conectați la miza partidei. "Au fost câteva debuturi, mă bucur pentru ei, nu au arătat că au avut emoții. Am arătat ca o echipă adevărată, cu unitate, cu entuziasm, cu pressing. Mă bucur pentru toate lucrurile astea", a mai spus Rădoi.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02