Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, gest surprinzător! Cui i-a cerut tricoul starul norvegian, după meciul cu Irlanda de Nord

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/09/2020 la 14:17 GMT+3

Erling Haaland a strălucit din nou aseară, în meciul dintre Irlanda de Nord și Norvegia, scor 1-5, din Liga Națiunilor. La finalul duelului din grupa în care se află și naționala României, starul Borussiei Dortmund i-a cerut să facă schimb de tricouri, în mod surprinzător, lui Stuart Dallas, jucătorul lui Leeds.

Erling Haaland, starul norvegian care evoluează la Borussia Dortmund

Credit imagine: Eurosport

Erling Haaland, mașinăria de goluri a Borussiei Dortmund, și-a făcut excelent datoria și la echipa națională. Uriașul atacant a înscris o "dublă" superbă în meciul câștigat de Norvegia pe terenul Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor.
La primul gol, din debutul meciului, Haaland a prins un șut din voleu direct lângă bară, pentru ca în repriza secundă să-și treacă în cont "dubla" după o cursă fulgerătoare către poarta britanicilor. După ce a scăpat de un fundaș, atacantul de 20 de ani a finalizat ideal, în vinclul porții.
Elyounouss și Sorloth (dublă) au mai înscris pentru Norvegia, în timp ce unicul gol al Irlandei de Nord a fost marcat de McNair.
După o nouă prestație de vis, Haaland s-a dus direct la Stuart Dallas (29 de ani), fundașul nord-irlandez care evoluează pentru Leeds, pentru a face schimb de tricouri.
"Cred că Dallas a fost cel mai bun jucător al Irlandei de Nord în meciul de astăzi.", a spus Haaland, după meci.

Haaland i-a cerut lui Stuart Dallas să facă schimb de tricouri, după Irlanda de Nord - Norvegia 1-5

Deși la prima vedere a părut un gest surprinzător, o declarație mai veche oferită de Haaland a dus la rezolvarea "misterului". Internaționalul norvegian a dezvăluit într-un interviu oferit la începutul anului că este atașat de Leeds, echipa din Premier League pentru care a evoluat tatăl său, Alf-Inge Haaland.
Fostul mijlocaș a evoluat 3 sezoane la formația engleză, între 1997 și 2000, înainte să ajungă la Manchester City. În perioada respectivă s-a născut și Erling, motiv pentru care atacantul Borussiei Dortmund simte o emoție specială când vine vorba de orașul Leeds.
În cadrul aceluiași interviu, Haaland spunea că visul său este să câștige titlul în Premier League, alături de Leeds:
"Visul meu este să câștig campionatul cu Leeds United. De asemenea, îmi doresc să ajung un jucător mai mare decât tatăl meu și să adun mai multe prezențe la echipa națională decât a reușit el.", spunea Erling Haaland, în urmă cu ceva timp.
Până acum, Erling Haaland a bifat 4 selecții la naționala Norvegiei, reușind să înscrie 3 goluri. De cealaltă parte, tatăl său a adunat 34 de meciuri la prima reprezentativă a nordicilor, fără să marcheze vreun gol.
Naționala României se va întâlni cu Erling Haaland și naționala Norvegiei pe 11 octombrie, în deplasare, în Liga Națiunilor. Cele două naționale se vor revedea apoi pe terenul "tricolorilor", pe 15 noiembrie.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo