Erling Haaland, mașinăria de goluri a Borussiei Dortmund, și-a făcut excelent datoria și la echipa națională. Uriașul atacant a înscris o "dublă" superbă în meciul câștigat de Norvegia pe terenul Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor.
La primul gol, din debutul meciului, Haaland a prins un șut din voleu direct lângă bară, pentru ca în repriza secundă să-și treacă în cont "dubla" după o cursă fulgerătoare către poarta britanicilor. După ce a scăpat de un fundaș, atacantul de 20 de ani a finalizat ideal, în vinclul porții.
Elyounouss și Sorloth (dublă) au mai înscris pentru Norvegia, în timp ce unicul gol al Irlandei de Nord a fost marcat de McNair.
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41
După o nouă prestație de vis, Haaland s-a dus direct la Stuart Dallas (29 de ani), fundașul nord-irlandez care evoluează pentru Leeds, pentru a face schimb de tricouri.
"Cred că Dallas a fost cel mai bun jucător al Irlandei de Nord în meciul de astăzi.", a spus Haaland, după meci.

Haaland i-a cerut lui Stuart Dallas să facă schimb de tricouri, după Irlanda de Nord - Norvegia 1-5

Deși la prima vedere a părut un gest surprinzător, o declarație mai veche oferită de Haaland a dus la rezolvarea "misterului". Internaționalul norvegian a dezvăluit într-un interviu oferit la începutul anului că este atașat de Leeds, echipa din Premier League pentru care a evoluat tatăl său, Alf-Inge Haaland.
Fostul mijlocaș a evoluat 3 sezoane la formația engleză, între 1997 și 2000, înainte să ajungă la Manchester City. În perioada respectivă s-a născut și Erling, motiv pentru care atacantul Borussiei Dortmund simte o emoție specială când vine vorba de orașul Leeds.
În cadrul aceluiași interviu, Haaland spunea că visul său este să câștige titlul în Premier League, alături de Leeds:
"Visul meu este să câștig campionatul cu Leeds United. De asemenea, îmi doresc să ajung un jucător mai mare decât tatăl meu și să adun mai multe prezențe la echipa națională decât a reușit el.", spunea Erling Haaland, în urmă cu ceva timp.
Până acum, Erling Haaland a bifat 4 selecții la naționala Norvegiei, reușind să înscrie 3 goluri. De cealaltă parte, tatăl său a adunat 34 de meciuri la prima reprezentativă a nordicilor, fără să marcheze vreun gol.
Naționala României se va întâlni cu Erling Haaland și naționala Norvegiei pe 11 octombrie, în deplasare, în Liga Națiunilor. Cele două naționale se vor revedea apoi pe terenul "tricolorilor", pe 15 noiembrie.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02