Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"La FCSB e greu să ai rezultate!" Gâlcă a vorbit de forma vicecampioanei și despre echipa națională

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/09/2022 la 14:03 GMT+3

Component al "Generației de Aur", Constantin Gâlcă a vorbit într-un interviu despre forma slabă a singurei echipe pe care a antrenat-o în România, dar și despre șansele naționalei tricolore de a evita retrogradarea în Liga C a UEFA Nations League.

Costel Gâlcă

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Constantin Gâlcă a expus motivele pentru care naționala României se află de mai mulți ani pe o pantă abruptă în ceea ce privește performanța, a comentat rezultatele și forma singurei echipe pe care a antrenat-o în țară, FCSB.
În plus, antrenorul și-a prezentat planurile de viitor, menționând că ia în calcul inclusiv o revenire pe prima scenă a fotbalului românesc, însă numai în cazul în care va avea în față un proiect serios.

Gâlcă acuză lipsa unei strategii la echipa națională

Fostul component al "Generației de Aur", Constantin Gâlcă, a comentat forma slabă a echipei naționale și a spus că trebuie să mergem să câștigăm cu Finlanda și Bosnia, pentru a ne menține în lumea a doua a fotbalului european, cu toate că în momentul de față ne poziționăm pe ultimul loc al grupei de Liga Națiunilor, care ne-ar duce cu un pas mai jos.
De asemenea, fostul internațional român spune că selecționerii nu primesc suficient timp și în cazul în care România ar retrograda în liga C a UEFA Nations League, nu crede că este neapărat vina antrenorului, ci poate fi și a conducătorilor fotbalului românesc, pentru că nu abordează o strategie pe termen lung care să producă rezultate, să creeze o echipă competitivă.
"Pentru noi vor fi meciuri destul de dificile. Avem foarte puțin de pierdut, pentru că trebuie să mergem și să câștigăm. Așa ar trebui să abordăm meciurile. Totul este posibil, dar e foarte greu pentru că, în ultimul timp, noi nu am mai avut nicio performanță importantă. Vrei, nu vrei, acest lucru afectează atât mintea jucătorilor, cât și a antrenorilor care au fost pe la echipa națională.
Sunt niște meciuri cu miză pe care le ai în Liga Națiunilor, nu mai stai să cauți jocuri amicale. Deocamdată trebuie să reconstruim echipa națională, chiar dacă am tot încercat, au trecut mulți jucători pe aici. Trebuie să fie o strategie a fotbalului românesc. Suntem în lipsă acută de rezultate și, în același timp, nu văd ca o tragedie să fim în urna a 3-a, ținând cont de ce rezultate am avut în ultimii ani", a explicat tehnicianul de 50 de ani, într-un interviu pentru Playsport.
Citește și:

"La FCSB nu există răbdare"

Din postura de ultim antrenor care a reușit să câștige titlul în România cu FCSB, Costel Gâlcă a vorbit despre presiunea care e pusă pe umerii oricărui tehnician pe banca vicecampioanei, pentru că nu există răbdare pentru a alcătui un lot omogeni de jucători, fotbaliștii fiind schimbați de la meci la meci. Totodată, acesta spune că evoluțiile din grupele UEFA Europa Conference League și cele din campionat diferă în primul rând datorită intensității și ritmului cu care se joacă în Europa, iar fotbaliștii sunt și mai motivați să arate că pot face față contra unor forțe europene.
"La FCSB e greu să ai rezultate în sensul în care se schimbă foarte mulți jucători. Sunt convins că dacă ar fi lăsat echipa cu care a început, ar fi fost mult mai omogeni, mai buni. Normal, când joacă în Europa, o fac cu mai multă ambiție, intensitatea este mai ridicată decât în Superligă. Sunt convins că, la investițiile făcute, dacă ar păstra un lot un an sau doi, ar câștiga campionatul", a spus Gâlcă.
De asemenea, întrebat fiind de faptul că cele două reprezentante ale fotbalului românesc în Europa se plâng de fluxul mare de meciuri, din 3 în 3 zile, spre deosebire de echipele din vest care nu au nicio problemă cu asta, Gâlcă a explicat că strategia cluburilor contează foarte mult, la fel și lotul pe care echipele și-l formeză la început de sezon, pentru că fotbaliștii trebuiesc rulați.
"Ai nevoie de rotații la ambele formații. Un jucător poate duce două meciuri la trei zile, altul nu și tot așa. Depinde de strategia antrenorului și a clubului. E o perioadă mai complicată pentru echipele angrenate în Conference League. Atât CFR, dar mai ales FCSB duc lipsă de omogenitate. Totuși, ar trebui s-o ducă la bun sfârșit, pentru că au loturi numeroase atât calitativ, cât și cantitativ", a menționat fostul internațional român.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?

Gâlcă din nou în fotbalul românesc?

Chestionat cu privire la viitoarea sa destinație și dacă ia în calcul o variantă chiar din Superliga României, Constantin Gâlcă a spus că își dorește un proiect serios, dar și o situație stabilă din punct de vedere financiar.
În plus, a infirmat zvonurile cum că s-ar fi înțeles cu FC Argeș, spunând că are o relație foarte bună cu Andrei Prepeliță, actualul tehnician al piteștenilor, dar și că fanii echipei sunt foarte exigenți, cerându-i în repetate rânduri demisia lui Prepeliță, cu toate că acesta a dus echipa în play-off în sezonul precedent.
"Aș fi dispus să vin în prima ligă din România. Îmi doresc să antrenez, dar vreau să merg la o echipă care are ambiția de a crește, de a câștiga titlul. Este important acest aspect. Am mai avut discuții, nu din România, dar n-am ajuns la un acord.
Eu aș prefera să am continuitate și siguranța de a progresa, precum și cea materială, bineînțeles, pentru că este foarte importantă. Altfel, n-aș putea aduce jucători pentru a forma o echipă competitivă. Nu mă gândesc la echipa națională, este complicat. Indiferent cine vine, are nevoie de timp îndelungat", a conchis Constantin Gâlcă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo