Mirel Rădoi a debutat cu un egal și o victorie pe banca naționalei României. După remiza de pe teren propriu, scor 1-1, împotriva Irlandei de Nord, "tricolorii" au obținut o victorie uriașă în deplasare, cu Austria, scor 3-2, urcând pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor.
În ciuda rezultatului promițător de la Klagenfurt, Dan Petrescu n-a fost impresionat de naționala condusă de Mirel Rădoi. "Bursucul" a fost surprins când jucătorii au început să cânte după victoria obținută în fața Austriei, caracterizând partida drept una "amicală".
"Pe mine m-a surprins felul în care s-au bucurat băieții după meci. Au început să cânte după ce au câștigat un meci amical cu Austria. Ar trebui să câștigăm cu Islanda și Bulgaria, să ne calificăm la Europene și după aia să ne bucurăm. Deocamdată n-am realizat nimic.
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41
Eu nu văd Austria echipă mai bună. Eu dacă zic că Sevilla, Lazio sau Rennes sunt mai bune decât CFR, mă face toată lumea praf prin presă. Când Rădoi a zis că Austria e mai bună decât România, toți specialiștii au fost de acord. De ce? Deci, ce să mai zic?", a spus Dan Petrescu în urmă cu o săptămână.

Mirel Rădoi a reacționat după comentariile lui Dan Petrescu

"Eu nu pot să-i răspund unui coleg, unui antrenor foarte bun, care e garanția succesului în România. Asta e ideea noastră, asta nu înseamnă că trebuie să preluăm ce fac alți antrenori, cum tratează atmosfera.
Partidele nu pot fi numite amicale, din moment ce noi suntem la barajul pentru EURO datorită Ligii Națiunilor. Nu cred că cineva și-a permis să spună că CFR a fost mai bună decât Rennes, decât Lazio. Toată lumea s-a referit la acea comparație dintre CFR și Floriana.
La mijlocul terenului ei îi aveau pe Sabitzer, Lainer, Ulmer... Eu n-am încercat să supraevaluez echipa lor, am încercat să fiu corect, la fel cum am încercat și după tragerea la sorți, dar nu putem compara Austria cu Floriana.", a spus Mirel Rădoi, pentru Pro X.
Pentru Mirel Rădoi și naționala României urmează meciul din semifinalele barajului pentru Euro, de pe terenul Islandei, programat pe 8 octombrie (ora 21:45). Dacă vor trece de nordici, "tricolorii" vor evolua în finala barajului cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 12 noiembrie.
Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02