Erling Haaland, starul Borussiei Dortmund, a reușit un hattrick pentru Norvegia, iar Sorloth a completat rezultatul final. România a contat prea puțin pe faza ofensivă, reușind să trimită numai 3 șuturi pe poartă. Așa cum o arată și scorul, "tricolorii" n-au impresionat nici în apărare, unde au fost surprinși de foarte multe ori de contraatacurile fulgerătoare ale Norvegiei, în prim-plan cu Haaland.
La finalul partidei de la Oslo, Mirel Rădoi a avut un discurs pesimist, spunând că se gândește acum doar ca naționala României să nu încaseze multe goluri în duelul cu Austria, miercuri seară, în runda a 4-a din Liga Națiunilor:
"La meciul cu Austria mă gândesc doar la o limitare de scor, să nu pățim ce am pățit și în seara asta. Cunosc adversarul, mă gândesc că din punct de vedere mental și după meciul cu Islanda va fi dificil.", a spus Mirel Rădoi, pentru Pro X.
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41
Ciprian Marica consideră că discursul lui Rădoi n-a fost deloc potrivit în situația actuală. Fostul atacant, coechipier în trecut cu Rădoi la națională, a mărturisit că dacă selecționerul își pierde încrederea atunci lucrurile sunt compromise:
"Nu este mesajul pe care trebuie să îl transmiți ca antrenor, părerea mea, oricât ai fi de trist. Dacă antrenorul își pierde încrederea, atunci noi ce să mai vorbim?", a spus Marica, pentru Pro X.

Norvegia - România 4-0 | Marica l-a criticat pe Rădoi pentru faptul că a folosit mulți jucători tineri

Marica a continuat apoi, criticând decizia lui Rădoi de a se baza pe mulți jucători veniți de la naționala U21 în loc să introducă în primul "11" fotbaliști cu mai multă experiență:
"Trist, vorbeam că o luăm de la capăt, că este un nou început. Vedem că au fost șabloane. Am arătat ca niște juniori, toți vorbeau de tineri, să promovăm tineri. I-am avut astăzi în teren pe Manea, Marin, Hagi, Pușcaș, Cicâldău, o sumedenie de băieți de la naționala U21, pretenții peste pretenții. Realitatea este cea pe care am văzut-o. Acești copii nu aveau ce căuta atât de mulți la națională.
Lângă ei trebuiau să vină jucători cu experiență, care să ducă greul. Disperarea asta după tineri, fără o filosofie clară, cu 2 juniori în teren, trebuie să vină în mod natural. Este de-a dreptul rușinos! Am fost niște juniori în fața unor seniori care ne-au avut la mână, au defilat cu noi! Ce pot să spun, poate de la un Crețu avem prea mari pretenții, să nu uităm că vine de la Olimpija Ljubljana.", a mai spus Marica.
După 3 etape, România se află pe locul 3 în grupa din Liga Națiunilor, cu 4 puncte acumulate. Pentru "tricolori" urmează partida de miercuri (ora 21:45) de pe teren propriu, împotriva Austriei.

Clasamentul din Liga Națiunilor:

  • 1. Austria 6p
  • 2. Norvegia 6p
  • 3. România 4p
  • 4. Irlanda de Nord 1p
Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02