Naționala României se pregătește pentru primul meci al anului. Pandemia de coronavirus a întrerupt inclusiv meciurile dintre echipele naționale, motiv pentru care Mirel Rădoi n-a apucat să debuteze pe banca "tricolorilor".
Fostul mijlocaș va avea primul test pe 4 septembrie, pe Arena Națională, când România va primi vizita Irlandei de Nord. 3 zile mai târziu, naționala noastră va face deplasarea în Austria. Din grupa României din cadrul Ligii Națiunilor mai face parte Norvegia.

Lista jucătorilor convocați la naționala României, pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria, din Liga Națiunilor

Liga Națiunilor UEFA
Mihai Stoichiță continuă declarațiile halucinante: "Liga Națiunilor nu te duce oricum nicăieri"
28/09/2022 LA 12:05
 • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
 • Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)
 • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)
 • Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)
Prima mare surpriză din lotul lui Rădoi este reprezentată de convocarea lui Sergiu Buș, aflat la prima selecție, în locul lui Claudiu Keșeru, jucătorul care a impresionat din nou la Ludogorets, în sezonul precedent. Keșeru a câștigat al 5-lea titlu în Bulgaria și a marcat 6 goluri în Europa League, punând umărul la calificarea echipei în "16-imi".
A doua surpriză uriașă este reprezentată de convocarea lui David Lazar, aflat tot la prima apariție la națională, în locul lui Ionuț Radu, portar cu care Mirel Rădoi are o relație specială. Radu a fost o piesă extrem de importantă la Campionatul European de tineret din urmă cu un an, însă lipsa meciurilor de la echipa de club par să-și fi spus cuvântul.
Rădoi a trecut pe lista de rezervă alți 6 jucători, pe care îi va chema în cazul în care vor apărea probleme printre cei deja convocați, până la ora primului meci:
 • Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Marius Constantin (Universitatea Craiova, 4/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0).

Programul naționalei României din Liga Națiunilor:

 • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)
 • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)
 • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)
 • Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)
 • Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)
 • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)

Mirel Rădoi, numit pe banca naționalei României toamna trecută

Mirel Rădoi a condus naționala de tineret a României la Campionatul European din 2019, alături de care a ajuns până în semifinale. "Tricolorii mici" au obținut 7 puncte în grupa de la turneul final, după 2 victorii cu Croația și Anglia și o remiză cu Franța. Drumul României U21 a fost oprit de naționala de tineret a Germaniei, care apoi a pierdut în finală în fața Spaniei.
Numit pe banca naționalei mari toamna trecută în locul lui Cosmin Contra, Rădoi n-a apucat să debuteze în noul său post din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul timp de 3 luni. Inițial, "tricolorii" trebuiau să dispute în luna martie semifinala barajului pentru Euro împotriva Islandei, însă meciul a fost reprogramat la data de 8 octombrie.
În cazul în care vor trece de naționala Islandei, "tricolorii" vor juca în finala barajului cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.
Liga Națiunilor UEFA
Mini-criza pe care o traversează naționala Franței. Didier Deschamps are o misiune dificilă
27/09/2022 LA 09:51
Liga Națiunilor UEFA
Keșeru, despre forma naționalei României + cum vede o eventuală schimbare a lui Iordănescu
24/09/2022 LA 17:10