"UEFA şi-a dat acordul pentru meciul de vineri", conform unui raport de expertiză independent, a transmis Federaţia de la Viena, la două zile după ce la mijlocul terenului a apărut o gaură mare la finalul meciului Austria - Danemarca (1-2).
Situaţia a determinat autorităţile austriece să examineze minuţios gazonul şi să convoace o reuniune miercuri.
Un raport de expertiză independent a recomandat însă "clar că meciul va avea loc conform programului stabilit", a transmis directorul general al Federaţiei austriece de fotbal, Bernhard Neuhold.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
"Ultimele şedinţe de antrenamente ale celor două echipe se vor derula joi, aşa cum era stabilit, pe stadionul Ernst Happel", a precizat Federaţia austriacă.

Explicaţiile pentru starea gazonului de la Viena

Imaginile TV ale acestei probleme legate de starea terenului au făcut înconjurul reţelelor de socializare. După fluierul final al meciului Austria - Danemarca (1-2), jucătorii danezi au arătat, în faţa camerei, că puteau să-şi afunde picioarele în sol cel puţin 30 de cm.
Federaţia austriacă a cerut în ultimele ore o analiză minuţioasă a terenului, cu raze X, cu ajutorul unei maşini speciale. Iar explicaţia formării gropii respective derivă "probabil dintr-o acumulare semnificativă a nivelului apelor din pânza freatică datorată Dunării şi cauzată de ploi puternice.
"Apele au exercitat o presiune mare pe partea superioară a terenului, cauzând formarea unei cavităţi, care s-a transformat în groapă", a precizat federaţia.
Federaţia austriacă a anunţat, totodată, că 1.000 de metri pătraţi de gazon vor fi pregătiţi în cazul în care va fi necesară înlocuirea rapidă, dacă noi gropi vor fi detectate.
Sursa: Agerpres
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14