Echipa națională de fotbal a României a disputat la începutul lunii iunie 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor. "Tricolorii" au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
În urma acestor rezultate, naționala României este pe ultimul loc în clasamentul grupei și are șanse minime de a evita retrogradarea în Liga C, meciurile din toamnă fiind decisive.
După eșecul usturător din Giulești în fața naționalei lui Risto Radunovic, suporterii le-au cerut atât lui Edi Iordănescu, cât și jucătorilor să plece de la echipă. Selecționerul a fost foarte afectat de cele întâmplate.
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a explicat de ce România a fost învinsă în primele meciuri din Liga Națiunilor
13/07/2022 LA 15:23
Fratele lui Edi a vorbit despre starea de spirit a antrenorului, dezvăluind că selecționerului nu i-a fost deloc ușor după cele 4 meciuri din această lună. Alex Iordănescu, jucător la CS Dinamo, echipă cu care a promovat în Liga 3, a spus că are încredere că fratele său va reuși să obțină rezultate bune pe banca tehnică a României.
"Edi a fost destul de afectat. Este o fire însă foarte puternică. Se va ridica ușor-ușor și se va apuca de treabă. Va face treabă bună. Se trag concluzii prea devreme. O echipă nu se formează de pe o zi pe alta, poate face treabă bună la națională", a declarat Alex Iordănescu.
Citește și:

EDI IORDĂNESCU RĂMÂNE LA ECHIPA NAȚIONALĂ

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, la jumătatea acestei luni, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, că a avut o discuție cu selecționerul Edward Iordănescu în urma căreia a decis ca acesta să continue la conducerea echipei naționale a României.
"Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii echipei naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru.
Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic.
Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că echipa națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale", a spus Burleanu.
La rândul său, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a declarat: "Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune.
De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul."

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20