Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, și-a asumat responsabilitatea pentru eșecul usturător suferit de elevii săi în fața echipei Ungariei (scor 0-4), marți la Wolverhampton, în eșalonul de elită al Ligii Națiunilor la fotbal.
"Am ales să aliniem o echipă mai tânără, pentru a aduce energie suplimentară, dar când jocul a început să se întoarcă împotriva noastră, acest lucru s-a văzut. În final, eu sunt responsabil.
La pauză am crezut că putem câștiga acest meci, făcând o schimbare care să ofere mai mult impuls ofensiv. Dar ne-am descoperit și mai mult, iar în finalul meciului am atacat cu atât de mulți jucători încât erau bulevarde în apărare", a declarat Southgate.
Fotbal
Southgate continuă la cârma Angliei! Până când și-a prelungit contractul cu naționala Albionului
22/11/2021 LA 13:43
"Am încercat să găsesc un echilibru între a vedea jucători noi și a utiliza jucătorii pe care nu i-am putut solicita tot timpul, jucători mai experimentați și mai buni. Dar până la urmă echipele pe care le-am aliniat nu au fost suficient de puternice pentru a obține rezultate.
Înțeleg fluierăturile de pe stadion, însă acest grup de jucători a fost extraordinar reprezentând țara și este important ca oamenii să rămână alături de ei pentru că vor fi foarte puternici în viitor", a adăugat selecționerul englez, citat de Agerpres.
Naționala Ungariei, antrenată de italianul Marco Rossi, a învins Anglia prin golurile marcate de Roland Sallai (16, 70), Zsolt Nagy (80) și Daniel Gazdag (89). Maghiarii au obținut astfel a doua victorie consecutivă în fața elevilor lui Soutghate, după ce au câștigat și meciul tur, de la Budapesta (1-0).
Citește și:

FANII I-AU CERUT DEMISIA LUI SOUTHGATE

Fanii englezi au "uitat" repede de Ungaria și de problemele rasiale pe care această țară le are, în colimator intrând fundașii Angliei și în special selecționerul Gareth Soutghate.
Maghiarii le-au administrat "celor 3 lei" o adevărată umilință pe teren, 4-0, astfel că suporterii au putut să accepte cu greu un astfel de rezultat. Maguire a intrat doar pe final, pentru a limita proporțiile scorului, astfel că mult hulitul căpitan al lui United a scăpat de această dată de furia fanilor. Nu la fel s-a întâmplat în cazul celorlalți colegi din defensivă, dar cel mai șifonat a ieșit Gareth Southgate.
Tot stadionul i-a cerut demisia la final, fanii fiind extrem de nemulțumiți și de modul în care naționala lor arată din punct de vedere estetic. De când a venit la cârma Angliei, tehnicianul a propus un fotbal meschin, bazat doar pe rezultat. Chiar dacă are fotbaliști world-class, Anglia se apără și vrea să puncteze pe contra-atac, lucru de neînțeles de mulți.
În contextul în care Southgate i-a dus pe englezi în semifinale la Mondialul din 2018 și în finala Euro 2020, acest lucru a fost trecut cu vederea, dar acum, în criza provocată de rezultate, maniera de joc s-a întors împotriva antrenorului.
Anglia e ultima în grupa a 3-a, cu doar două puncte și doar o minune ar face să nu retrogradeze. În ceea ce privește Ungaria, aceasta a confirmat încă o dată că a redevenit una din forțele Europei. Conduce o grupă cu 3 campioane mondiale, Germania, Italia și Anglia, și evoluează fantastic.
Campionatul European UEFA
Euro 2020 | Notele luate de englezi după egalul fără goluri și fără ritm cu Scoția
19/06/2021 LA 04:27
Fotbal
Selecționerul Angliei, Southgate se teme că Euro 2020 va fi afectat de pandemia de coronavirus
10/10/2020 LA 06:22