Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce vă apasă cel mai tare? Răspusul lui Edi Iordănescu, aflat în fața unui val de critici în aceste zile

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/06/2022 la 13:12 GMT+3

Edi Iordănescu a vorbit în termeni metaforici despre situația naționalei, fără goluri și fără puncte după primele două jocuri în Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Getty Images

România a ratat startul în Liga Națiunilor – ediția 2022/23, fiind învinsă în primele două jocuri în deplasare, de Muntenegru (2-0) și Bosnia (1-0). Pe umerii selecționerului Edi Iordănescu apăsă o presiune din ce în ce mai mare, mai ales că a ajuns la patru meciuri fără victorie, socotind și meciurile amicale cu Grecia și Israel din luna martie.
O victorie contra Finlandei, sâmbătă seara, de la ora 21:45, pe Stadionul Rapid, pare obligatorie. Altfel, lucrurile vor fi și mai dificil de gestionat. În plus, România s-ar îndrepta către o retrogradare în Liga C, în cazul unui nou eșec.
Edi Iordănescu a vorbit la conferința de presă dinaintea jocului de sâmbătă cum a trăit ultimele zile, într-un val de critici:
"Cu siguranță îmi doream un debut semnificativ mai reușit. În același timp, meseria mea cere echilibru, cere maturitate și sunt foarte conștient că în fotbal totul este posibil. Am fost pregătit pentru orice fel de scenariu, realitatea este că am văzut prin ce au trecut și colegii dinaintea mea. Încrederea mea rămâne puternică, nezdruncinată chiar. La fel, cu speranța că un rezultat pozitiv poate schimba favorabil situația noastră.
Cred că a fost și destulă neșansă, dacă faceți o analiză obiectivă acelor patru jocuri, în trei din ele meritam cu siguranță mai mult. Atât cu Grecia la București, am dominat, am avut ocazii, am avut bară. După care în Israel a fost un meci bun din multe puncte de vedere. În meciul din Muntenegru, fără doar și poate, nu meritam mai mult și trebuie să fie o lecție importantă pentru noi toți, culminând cu jocul din Bosnia în care echipa a arătat o cu totul altă față. Cred că meritam cel puțin un punct, dacă nu chiar toate trei.
Având acum o poză completă, sperăm acum ca astăzi, mâine să luăm deciziile cele mai corecte, să aliniem un prim 11 care poate să intre, să se bată, să alerge, să muncească pentru că doar așa avem șansă pentru un rezultat pozitiv, pe care noi îl căutăm."

Ce vă apasă cel mai tare? Răspusul lui Edi Iordănescu

Întrebat ce îl apasă cel mai tare în momentul de față, Edi Iordănescu a răspuns metaforic:
"Nu am venit la echipa națională fără să fac o analiză profundă, pentru că responsabilitatea era foarte mare. În plus, eram la răscruce în ceea ce privește cariera mea. Vin cu un exemplu chiar metaforic, poate pentru cineva este important și poate trage suficiente concluzii. Cred că greșim puțin în analiză și în abordare. Imaginați-vă că încercăm să construim un bloc al performanțelor, să atingem un nivel cât mai înalt. Blocul ăsta pe care îl analizăm zi de zi înseamnă selecția, că tot vorbim că trebuia ăla mai mult, ăla mai puțin. S-a dovedit că s-a tot schimbat selecția și nu asta este nerapărat problema majoră. Că nu a lipsit cineva, care putea să vină și să câștige singur jocuri. Vorbim de analiza jocurilor noastre, de analiza adversarului, de metodica de lucru, de discurs, de cum ne alimentă, de cum ne recuperăm, de ce se întâmplă în jurul echipei naționale. Dar tot vedem de la sol în sus. Dar haideți să vedem și de la sol în jos, din punctul meu de vedere acolo este problema cea mai mare. Focusul meu este la fundație, dacă nu este solidă și este fragilă, nu are cum să susțină blocul acesta și să ne ducem spre performanță. Iar pentru mine, fundația reprezintă mentalitate, atitudine, spirit, patriotism chiar, devortament, capacitate de luptă. Lucrurile astea se cultivă se cresc, se dezvoltă."
În tot acest context, selecționerul a adăugat că antrenorul Finlandei intră deja în al 7-lea an pe banca tehnică la această reprezentativă, în timp ce el a adunat doar 21 de zile de lucru cu echipa în total, de când a preluat mandatul
"Cu siguranță că nu pot influența și schimba atât de categoric această fundație", a mai spus Edi Iordănescu
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo