Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bun 11 format din jucători care nu fac parte din lotul lui Iordănescu! Nume grele pe listă

Nicu Savin

Actualizat 27/05/2022 la 13:13 GMT+3

Edi Iordănescu a convocat 30 de jucători pentru partidele din Liga Națiunilor, din iunie, dar în afara lotului au rămas o serie de fotbaliști importanți. Incluzându-i și pe cei care refuză să mai joace la națională, am încercat să alcătuim un prim 11 format din jucători care nu vor fi sub tricolor, iar echipa rezultată nu arată deloc rău.

Nicolae Stanciu

Credit imagine: Getty Images

Naționala României se pregătește de primele meciuri oficiale sub comanda lui Edi Iordănescu. În luna iunie, tricolorii vor juca primele 4 partide din noua ediție a Ligii Națiunilor, iar densitatea partidelor l-a determinat pe selecționer să convoace nu mai puțin de 30 de jucători la lot, printre jucătorii chemați apărând și câteva nume surpriză.
Chiar și așa, pe dinafară au rămas o serie de jucători cu nume, care au evoluat constant la echipele de club în ultima vreme. Acestora li se adaugă fotbaliștii care s-au restras de la echipa națională din varii motive. Incluzându-i și pe aceștia, eurosport.ro a alcătuit un prim 11 format din absenții de la lot, unul care nu arată deloc rău.
Din această echipă fac parte Ciprian Tătărușanu, Alin Toșca, Ștefan Radu și Ciprian Deac, oameni care au fost în circuitul naționalei multă vreme (cu excepția lui Radu, care a renunșat de mult timp să dea curs convocărilor), dar care s-au retras. Pe lângă ei, apar câțiva fotbaliști care au fost omiși de selecționer.
Primul 11 format din jucători care nu sunt la naționala României
Cel mai bun 11 forat din jucători care lipsesc de la națională
  • Cirprian Tătărușanu - Cornel Râpă , Ștefan Radu, Alin Toșca, Cristian Ganea - Alexandru Dobre, Paul Anton, Eric Bicfalvi - Nicolae Stanciu, Bogdan Stancu Ciprian Deac
Cornel Râpă - fundaș dreapta
Fost campion al României cu Oțelul și FCSB, Cornel Râpă joacă din 2016 în Polonia. După două sezoane la Pogon Szczecin, acesta a plecat la Cracovia, formație pentru care a jucat în acest sezon 33 de meciuri în campionat, marcând de 3 ori și oferind un assist.
Deși este o piesă de bază la echipa sa, Râpă nu a fost chemat la lot, pentru postul de fundaș dreapta fiind preferați Cristi Manea și Andrei Rațiu. Râpă are 6 selecții la prima reprezentativă a României, bifate în prima parte a carierei.
Cristian Ganea - fundaș stânga
În partea stângă a defensivei, Edi Iordănescu se va baza pe Nicușor Bancu și Mario Camora, iar în fucție de sistem acolo ar putea juca și Marius Ștefănescu, jucătorul lui Sepsi, chemat în premieră la națională. O altă variantă era Cristian Ganea, care a jucat constant la Aris Thessalonik, în Grecia (34 de meciuri în toate competițiile).
Alexandru Dobre - extemă stânga
Chiar dacă a joacă în liga a 2-a franceză, la Dijon, Alexandru Dobre ar fi putut reprezenta și el o soluție pentru echipa națională. În 28 de meciuri jucate în acest sezon de Ligue 2, acesta a marcat 9 goluri și a oferit e pase decisive. În urmă cu ceva vreme, fotbalistul și-a arătat frustrarea că nu este chemat la națională, spunând pentru presa din Hexagon că nici nu se mai gândește la o convocare.
Paul Anton - mijlocaș central
Ajuns la 31 de ani, Paul Anton a plecat în vara trecută de la Dinamo și a semnat cu Ponferradina, echipă din liga a 2-a din Spania. Mijlocașul a bifat 30 de apariții pentru formația sa, iar evoluțiile i-au fost apreciate, dar nua fost suficient pentru a duce la o convocare la echipa națională. Anton are 12 apariții sub tricolor, ultima dintre ele în 2019, la egalul cu Norvegia (1-1) din preliminariile EURO 2020.
Eric Bicfalvi - mijlocaș ofensiv
Eric Bicfalvi a făcut un nou sezon bun la Ural, în Rusia, contribuind esențial la salvarea echipei de la retrogradare. Românul a marcat 10 goluri, ultimele două venind în penultima etapă (3-0 cu Khimki), într-un meci crucial pentru salvare. Bicfalvi are 9 prezențe în tricoul primei reprezentative, având și un gol marcat, într-un meci cu Irlanda de Nord din Liga Națiunilor.
Nicolae Stanciu - mijlocaș ofensiv
Cel mai important nume care nu se află printre jucătorii convocați de Edi Iordănescu este Nicolae Stanciu. 54 de meciuri și 11 goluri are mijlocașul la naționala mare a României, dar transferul în China l-ar putea îndepărta în viitor de prima reprezentativă.
Decizia lui Edi Iordănescu de a nu-l convoca este perfect logică, deoarece în China nu a început încă sezonul, startul fiind amânat din cauza pandemiei. Astfel, Stanciu nu a jucat încă la Wuhan Three Lions, iar ultimul său meci datează din decembrie anul trecut.
Bogdan Stancu - atacant
Cânva titular de drept la națională (52 de meciuri și 14 goluri în perioada de glorie a carierei sale), Bogdan Stancu a spus demult adio fotbalului mare, jucând în ultimii ani în liga a 2-a din Turcia. În acest sezon, el a evoluat pentru Eyupsor, pentru care a marcat de 3 ori în 14 meciuri.
Ajuns la 34 de ani, "Motanul" este liber de contract în prezent și în presa din România au apărut informații că s-ar putea întoarce în fotbalul autohton.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru Liga Națiunilor

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)
  • ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN LIGA NAȚIUNILOR

  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo