Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cornel Dinu, replică tăioasă pentru Edi Iordănescu, după eșecul din Bosnia! Nici federalii nu au scăpat

Nicu Savin

Actualizat 08/06/2022 la 10:24 GMT+3

Cornel Dinu a avut o reacție în stilul său caracteristic după ce România a pierdut aseară în Bosnia. Legenda lui Dinamo a admis că Edi Iordănescu a utilizat un sistem mai bun față de cel din Muntenegru, dar crede că ideaa nu a fost a selecționerului, ci a lui Mihai Stoichiță. "Procurorul" i-a taxat indirect și pe federali, insinuând că numirea lui Iordănescu a fost eronată.

Cornel Dinu, o legendă a lui Dinamo

Credit imagine: Eurosport

România a pierdut și al doilea meci din această ediție a Ligii Națiunilor, 0-1 în Bosnia. Tricolorii au jucat ceva mai bine decât în Muntenegru, dar nu a fost suficient pentru a obține măcar un punct din duelul de la Zenica. Ocaziile mari ratate de Pușcaș și Burcă în prima repriză s-au dovedit decisive, iar bosniacii au marcat unicul gol al meciului în partea secundă, la o fază la care Manea și Niță au greșit evident.
Dezamăgirea a fost mare după meci, iar tricolorii și selecționerul au fost taxați de specialiștii din fotbalul românesc. Deși a devenit antrenorul cu cel mai slab început de mandat din istoria naționalei, Edi Iordănescu a avut un discurs optimist la finalul partidei de aseară, în care a scos în evindență mai multe lucruri bune pe care le-a văzut la jucătorii săi.
Citește și:

Cornel Dinu crede că Stoichiță i-a impus lui Edi Iordănescu să schimbe sistemul la națională

Cornel Dinu nu a fost însă foarte impresionat de ceea ce a văzut la Zenica și nu l-a menajat deloc pe Edi Iordănescu. Expertul a admis că schimbarea sistemului a fost de bun augur și echipa a arătat mai bine decât în Muntenegru, dar crede că ideea nu i-a aparținut selecționerului, ci lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. "Procurorul" l-a acuzat pe Iordănescu de aroganță și i-a taxat indirect pe cei care l-au numit la cârma naționalei.
"E o imensă diferenţă şi a avut un sufleor inspirat. Faţă de 4-3-3 pe care l-a jucat complet neinspirat la Podgorica, formula 5-3-1-1 s-a dovedit mai apropiată de adevăr, când întâlneşti astfel de echipe, cu jucători care evoluează în campionate mai puternice decât ai noştri.
Diferenţa a fost majoră, aşa trebuia să abordeze şi meciul cu Podgorica. Echipei îi lipseşte ceva mental-emoţional. La Podgorica ai aranjat echipa total neinspirat şi mai apropiat de adevăr a fost la Zenica. Nu poţi veni să ne spui înaintea meciului că problema e mental-emoţională, când tu ai schimbat tactica. Stoichiţă cred că i-a spus.
S-a jucat 5-3-1-1. Edi nu e de asemenea nivel, deocamdată, deşi are o capacitate de a emana aroganţă. Că el nu-şi strică palmaresul, că a avut ofertă mult mai bună. N-a avut norocul să se ducă în Golf, ca Boloni, care a avut o ofertă decentă. Numirea lui Edi e cu totul diferită faţă de caracteristicile fotbalistice", a spus Cornel Dinu la Orange Sport.
În urma eșecului de aseară contra Bosniei, România are 0 puncte și 0 goluri marcate după două partide jucate în această ediție a Ligii Națiunilor, iar singurul obiectiv realizabil în acest moment pare evitarea retrăgradării în Liga C. Tricolorii vor mai juca două meciuri în această perioadă, ambele pe teren propriu, cu Finlanda și Muntenegru.
Clasamentul grupei după două etape
  • 1.Finlanda - 4 puncte (3-1)
  • 2.Bosnia - 4 puncte (2-1)
  • 3.Muntenegru - 3 puncte (2-2)
  • 4.România - 0 puncte (0-3)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo