Tricolorii s-au făcut de râs de când Edi Iordănescu este la timona primei reprezentative. O victorie în 6 meciuri, o singură partidă oficială cu gol marcat și ultimul loc în grupa de Liga Națiunilor sunt cifrele unui debut de mandat înfiorător, care au făcut din Iordănescu Jr cel mai slab selecționer care a debutat pe banca României în toată istoria de 100 de ani a naționalei.
Suporterii au cerut demisia selecţionerului Edward Iordănescu şi a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, la finalul partidei pierdute cu Muntenegru, scor 0-3, și se părea că antrenorul ia în calcul serios să renunțe. La conferinţa de presă de după meci, selecţionerul afirmase că va face o analiză împreună cu oficialii din conducerea FRF şi în funcţie de concluzii îşi poate asuma şi demisia din funcţie.
Întâlnirea dintre el și Burleanu a avut loc ieri, iar părțile au decis să continue, cum a confirmat deja președintele Federației. La discuții, șeful FRF l-a asigurat pe Edi de tot sprijinul și i-a transmis că poate lua orice decizie privind selecția, independent de numele fotbaliștilor.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
"Ai sprijin total din partea Federației, inclusiv pentru niște decizii radicale! Poți să tai în carne vie, să schimbi lotul după cum îți dorești, chiar și cu riscul de a mai rata încă o calificare la un turneu final", i-a transmis Burleanu lui Edi Iordănescu, potrivit Gazetei Sporturilor.

Burleanu l-a confirmat pe Iordănescu Jr în postul de selecționer al României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, că a avut o discuţie cu selecţionerul Edward Iordănescu în urma căreia a decis ca acesta să continue la conducerea echipei naţionale a României.
"Federaţia Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecţionerii echipei naţionale şi toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am aşteptat şi ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanţelor jucătorilor de U21 din 2019 şi din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi şi că suntem departe de ţinta stabilită. Dar ştim totodată că cei mai mulţi dintre jucători îşi doresc să facă performanţă în tricoul echipei naţionale şi să aducă bucurii suporterilor noştri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuţie cu Edward Iordănescu şi am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că echipa naţională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă şi sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu şanse reale de calificare la turneele finale", a spus Burleanu.
La rândul său, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat: "Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecţionerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aş putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, şi să luăm nişte decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinţi o ţară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră şi are misiunea de a reclădi Echipa Naţională. Îi vom oferi tot sprijinul".
România, care ocupă utimul loc în grupă, are în mandatul lui Edward Iordănescu o victorie (1-0 cu Finlanda), un egal (2-2 cu Israelul, amical) şi patru înfrângeri (0-1 cu Grecia, în meci amical; 0-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia, 0-3 cu Muntenegru).
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14