Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniel Boloca, marea surpriză a lui Iordănescu pentru Liga Națiunilor! Hagi l-a ratat și acum e aproape de Serie A

Nicu Savin

Actualizat 13/05/2022 la 20:59 GMT+3

Daniel Boloca este marea surpriză a lui Edi Iordănescu pe lista preliminară a stranierilor care ar putea fi convocați la prima reprezentativă pentru meciurile din Liga Națiunilor, din iunie. Născut în Italia, mijlocașul de 23 de ani a avut o ascensiune fulminantă în ultimul timp, iar mai multe echipe din Serie A sunt pe urmele sale.

Daniel Boloca

Credit imagine: Eurosport

Edi Iordănescu a anunțat astăzi lista preliminară a stranierilor care ar putea face parte din lotul României la cele 4 meciuri din Liga Națiunilor, din luna iunie. Din cei 27 de jucători aflați pe listă, 3 sunt la prima convocare la naționala mare: Alexandru Pașcanu (Ponferradina), Alexandru Dobre (Dijon) și Daneiel Boloca (Frosinone).
Dacă primii doi sunt fotbaliști cunoscuți la nivel național, Daniel Boloca nu spune nimic pentru microbiștii din țara noastră, apariția sa pe lista selecționerului fiind o mare surpriză. Boloca s-a născut în Italia și a început fotbalul la Academia lui Juventus, după care s-a perindat pe la mai multe formații din ligile inferioare înainte de ajunge la Frosinone.
Daniel nu a jucat niciodată la un club din România. Ar fi putut să o facă, fiindu-i propus lui Gheorghe Hagi de către agentul său, dar în cele din urmă nu s-a ajuns la un consens. Fostul său impresar a oferit un interviu pentru un ziar local din Torino, în care a explicat pe larg parcursul tânărului jucător, despre care a avut numai cuvinte de laudă.
"În 2015-2016 a jucat în Liga Juniorilor la Chieri și a avut norocul să-l găsească pe Beppe Bosticco, primul antrenor care a crezut în el, care i-a oferit tot mai mult spațiu. La sfârșitul sezonului s-a întors la Juventus și am început să lucrez pentru a-l duce în străinătate. A dat probe în Cehia, dar a plătit din cauza lipsei de forță. A reușit însă să găsească o echipă în Slovacia, Tatran Presov, care a pariat pe el pentru calitățile sale tehnice. A petrecut un an la echipa Under 19 și a debutat la prima echipă.
Tatran Presov a spus că nu-l poate ține pe băiat din cauza costurilor, așa ca l-am contactat pe Gheorghe Hagi, care era patronul și managerul unui club romanesc, Viitorul Costanța.Ne-am întâlnit în Italia, iar Hagi a propus să-l trimită la un club din Liga a 2-a, dar Boloca nu s-a prezentat la reunirea din iarnă pentru că tatăl său nu a vrut să-l lase în România. Apoi am avut neînțelegeri cu tatăl său și am pierdut împuternicirea pentru el", a declarat Giorgio Boscarato pentru torinogranata.it.

Daniel Boloca, dorit de mai multe echipe din Serie A

Cariera lui Boloca a intrat la un moment dat în impas, jucând între 2018 și 2020 la mai multe echipe din al 4-lea eșalon din Italia. Mijlocașul a fost însă remarcat mai întâi de Spezia, care nu l-a păstrat, iar apoi de Frosinone, unde a ajuns în toamna lui 2020. Evoluțiile sale din Serie B din acest sezon au atras atenția câtorva cluburi importante din prima ligă, iar fostul agent al românului e convins că e doar o chestiune de timp până când acesta va face pasul către fotbalul mare din Italia.
"Daniel a revenit apoi în Italia, a jucat în Serie D la Romanese, apoi s-a mutat la Pro Sesto, unde nu și-a găsit loc. În decembrie 2019 a plecat la Francavilla, tot în Serie D și a reușit să joace câteva jocuri. Ulterior a fost remarcat de Angelozzi, care era la Spezi și a semnat un precontract cu ligurii. Angelozzi, însă, nu a rămas la Spezia și l-a convins pe Daniel să-l urmeze la Frosinone în Serie B. Acolo băiatul a devenit jucătorul pe care îl cunoaștem astăzi, a fost apreciat mai întâi de Nesta și apoi de Grosso.
Prestațiile sale au atras atenția mai multor echipe din Serie A, printre care Torino, Sassuolo, Udinese și Sampdoria. Daniel a făcut cu adevărat multe sacrificii și am crezut mereu în el. După părerea mea, Daniel este pregătit pentru Serie A, poate nu imediat la un club mare, dar cu siguranță la un club care să-l pună în valoare. Sunt convins că în decurs de un an poate ajunge la națională. Poate juca oriunde la mijlocul terenului, atât în fața apărării, cât și mai înaintat.", a conchis fostul agent al lui Boloca, în interviul acordat acum două zile.
Daniel Boloca a jucat 36 de meciuri în acest sezon la Frosinone, marcând un gol și reușind două pase decisive. Echipa antrenată de Fabio Grosso a ratat la limită prezența la barajul pentru promovarea în Serie A, terminând pe locul 9, la egalitate cu Perugia, dar a avut rezultate mai slabe în meciurile directe.
Daniel Boloca are contract cu Frosinone până în 2025,
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo